Sağlık

Sağlık Haberleri

Burun ameliyatı, sinüziti azaltıyor

Burun ameliyatları sonrası nefes almada, dış ve iç eğriliklerin düzeltilmesinde büyük ölçüde başarı sağlandığını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Evin Daş Şahin,  'Burnun düzeltilmesi, sık sinüzit geçiren kişilerin sinüzit geçirme oranlarını da azaltmaktadır' dedi.

Alzheimer hastaları kadar aileler de mağdur

Dünyada yaşlı nüfusun artmasıyla beraber görülme sıklığı artan hastalıkların başında Alzheimer hastalığı gelirken, Türkiye'de 600 bin aile Alzheimer hastalığı ile mücadele ediyor.

MLP CARE Hasta Bakım Hizmetleri Direktörü Gümüş: 'Yapay zekayla entegre bir dijital hemşirelik süreci geliyor'

MLP CARE Hasta Bakım Hizmetleri Direktörü Emel Gümüş, 'Değişim ve gelişim sürecindeyiz. Dijitalleşme sürecine akın akın geçiyoruz. Bu değişim sürecinde tüm meslektaşlarımın bu değişim sürecinin içinde birebir yer almasını istiyorum. Yenilikçi tanıları konuşuyoruz ama yapay zekayla entegre bir dijital hemşirelik süreci geliyor şu anda biz bütün çalışmaları bu yönde yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz' dedi.

Liv Hospital, '2. Cerrahi Hemşireliği Ankara Sempozyumu'nu gerçekleştirdi

Liv Hospital ev sahipliğinde, Cerrahi Sterilizasyon Hemşireliği Derneği ve Enfeksiyon Kontrol Hemşireleri Derneği işbirliğinde Ankara Plaza Hotel'de '2. Cerrahi Hemşireliği Ankara Sempozyumu' gerçekleştirdi. Sempozyuma Onursal Başkan olarak katılan MLP CARE Hasta Bakım Hizmetleri Direktörü Uzm. Hem. Emel Gümüş, değişen dünya düzenine hemşirelerin adapte edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kanser taraması hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı

Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM) ortaklığında Beylerbaşı ve Şehit Fevzi Mahallesinde Kanser taraması ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yumurta gençleştirme tedavisi sonuç verdi, müjdeli haberi aldı

Diyarbakır'da yaşayan 36 yaşındaki Kübra Köylü'ye erken menopoz teşhisi konuldu. Gitmediği doktor kalmayan Köylü, Diyarbakır'da gördüğü tedavinin ardından müjdeli haberi alarak gebe olduğunu öğrendi.

Sağlık Bakan Koca: 'Nijer-Türkiye Dostluk Hastanemiz hizmete hazır'

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, Türkiye ile Nijer Hükümetleri arasında imzalanan protokol kapsamında yapımı tamamlanan Nijer-Türkiye Dostluk Hastanemizde Ekim ayında hasta kabulüne başlıyoruz dedi.

Okul öncesi çocuklarda iştahsızlık

Ankara Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Şanlıer, okul öncesi dönemde iştahsızlık gösteren çocukların nasıl beslenmesi gerektiğine dair önemli bilgiler verdi.

Ambulans helikopter kanser hastası için havalandı

Adıyaman'da kanser tedavisi gören ve tedavisinin devamı için Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edilen hasta için ambulans helikopter havalandı.

Kansız ve ağrısız burun ameliyatı dönemi

Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nden Doç. Dr. Ediz Yorgancılar, burun estetiği ve ameliyatları hakkında bilgi verdi.

Gaziantap'ten gelip Malatya'da sağlığına kavuştu

Gaziantep'te yaşayan Ali Bozoğlan, 6 yıl önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle değişmesi gereken kalp kapağı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez kapalı operasyonla değiştirildi.

Dr. Sarıcık'Erken tanı ile kanser korkulu rüyamız olmaktan çıkar'

Kalın bağırsak (kolon) kanserinin toplumda sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Bekir Sarıcık, 'Her kanser hastalığında olduğu gibi bu kanser türünde de erken tanı hayati önem taşımaktadır. Erken tanıya riayet ettiğimiz zaman kanser korkulu rüyamız olmaktan çıkmaktadırdedi.

Sağlık Bakanı Koca, Fatma Girik'i Şehir Hastanesinde ziyaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sanatçı Fatma Girik'i tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesinde ziyaret etti. Girik'in sağlık durumu hakkında hekimlerinden bilgi alan Bakan Koca, sanatçıya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vücudu yanan kızın tedavisinde ihmal iddiası

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde vücudunun büyük bir çoğunluğu kaynar suyla yanan küçük kızın tedavisinde ihmal olduğu iddia edildi.

Türkiye'de yüzde 3: Genç kızlarda erkeklerin 4 katı

Yeme düzenindeki ciddi farklılıklar ve rahatsızlıklar olarak tanımlanan yeme bozukluğu kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen bir sorun. Dünya genelinde kadınlarda daha sık görülen yeme bozuklukları genellikle 10 ile 20 yaşları arasında ve daha çok da gençlik yıllarında ortaya çıkıyor. Herhangi bir yeme probleminin 'bozukluk' olarak nitelendirilebilmesi için bazı tanı kriterlerine sahip olması gerektiğini belirten Altınbaş Üniversitesi Çocuk Gelişim Programı Başkanı Uzman Klinik Psikolog Dila Özçelik, ilgili tanı kriterleri değerlendirilince, gençlerde daha çok Anoreksiya Nevroza ve Bulimiya Nevroza tipi yeme bozukluklarının görüldüğünü söyledi.

İnönü Üniversitesi'nde 'Karaciğer Tümör' Günleri'

Dünya karaciğer naklinde ikinci olan İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Karaciğer TümörGünleri ile canlı vakalarda karaciğer tümörlerinin tedavisinde önemli bir yöntem olan radyoembolizasyon ele alınıyor. Bu yöntemi kullanan dünyanın saygın merkezlerinde görevli Türk hekimlerin katıldığı eğitimlere 26 ilden 60 hekim katılıyor.

Ağır okul çantaları ağrıya yol açıyor

Okulların açılmasıyla birlikte uzmanlardan ailelere okul çantaları konusunda çeşitli uyarılar da gelmeye devam ediyor.

Op. Dr. Yentür:'İdrar kaçırmada 'botoks tedavisi' olumlu sonuçlar veriyor'

İdrar kaçıran bazı hastaların, yan etkilerinden dolayı ilaç kullanamadığını bazen de ilaca rağmen fayda göremediğini vurgulayan Op. Dr. Serhat Yentür, 'Bu hastaların tedavi olabilmesi için idrar torbası içerisine botoks uygulaması yapıyoruz. Yaklaşık 30 noktaya özel bir teknikle ve kamera ile gözlemleyerek botoks tedavisini gerçekleştiriyoruz' dedi.

Vajinal akıntı kanser nedeni olabilir

Kadınlarda anormal vajinal akıntı ve cinsel ilişki sırasındaki kanama, dünyada her iki dakikada 1 kadının hayatını kaybettiği rahim ağzı kanseri belirtisi olabiliyor.

Toplam 3607 haber.