Sağlık

Sağlık Haberleri

FÜ'de '3 boyutlu Laparoskopik kurs'

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı tarafından '3 Boyutlu Laparoskopik Kurs' düzenlendi.

Etimesgut'a, palyatif bakım merkezi

Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, Ankara'nın en büyük ikinci palyatif bakım merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Beş defa tüp bebek denemesinden sonra PRP ve akupunktur tedavisiyle çocuk sevinci geldi

Diyarbakır'da yaşayan 11 yıllık evli Özlem Hasan Başyiğit çifti, 5 defa tüp bebek denemesi sonucunda gittikleri klinikte başarılı tedaviyle mutlu haberi aldı.

Meme kanseri erken teşhisinde her gün değerli

Ankara'da düzenlenen Meme Kanseri Farkındalık Sempozyumunda erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği açıldı

Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. KETEM, Gebe Okulu, Aile Planlaması Polikliniği ve 10 muayene odasının bulunduğu Kadın Doğum Polikliniği haftanın 5 günü hizmet verecek.

Keçiören Kuşcağız Semt Polikliniği hizmete açıldı

SBÜ Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Keçiören Kuşcağız Semt Polikliniği hizmete açıldı.

Sanal anjiyo tekniği

35 yaş üzeri şeker, tansiyon, sigara kullanımı olan ailede kalp hastalığı bulunan, tanımlanamayan göğüs ağrısı olan hastalar için sanal anjiyonun altın standart haline geldiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Ekber Ataş, 'sanal anjiyo' tekniği ile sadece 60 saniyede hastanın bütün damarlarını görüntüleyerek koroner kalp hastalığı konusunda değerlendirme yapılabildiğini belirtti.

Ani kalp çarpıntısı hastalık habercisi olabilir

Memorial Dicle Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Fehmi Kaçmaz, kalp çarpıntısı ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verdi.

Meme Kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor

Ekim ayının Meme Kanserinde farkındalık ayı olması nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Malatya Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, her ay ortalama 600 hastaya mamografi çekimi yaptıklarını belirterek 27 kadında erken tanı koyduklarını söyledi.

Bakan Koca'dan iyot uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iyot eksikliğinin çocuklarda büyüme, gelişme ve zeka geriliğine sebep olduğunu belirterek, vatandaşları günlük iyot ihtiyaçlarını karşılayacak yiyecekler tüketmeleri konusunda uyardı.

Doç. Dr. Güven: 'Su bazlı propolis iddiasıyla satılan ürünlerde hile tespit edildi'

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Esra Çapanoğlu Güven, 5'inci Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme, Sağlıklı Yaşam ve Spor Kongresi'nde su bazlı iddiası ile satılan propolislerdeki büyük sahtekarlığa dikkat çekti.

PRP ve akupunktur tedavisiyle 22 yıllık çocuk özlemi son buldu

Mardin'de yaşayan 40 yaşındaki Nimet Demirel, birçok şehirde sağlık merkezlerine gitmesine rağmen yıllardır çocuk sahibi olamadı. Nimet Demirel, tavsiye üzerine Diyarbakır'da başvurduğu klinikte yapılan tedavi ile 22 yıl sonra hamile kaldı.

Meme kanseri erkeklerde de görülebiliyor

Medicana International Ankara Hastanesi '1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı' kapsamında bir etkinlik düzenledi. Meme kanserine yönelik farkındalık oluşturulmanın amaçlandığı etkinlikte meme kanserinin sadece kadınları değil, erkekleri de etkileyebileceğinin altı çizildi.

Ruh sağlığında uzman desteği önemli

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lale Gönenir Erbay, ruh sağlığı sorunu yaşayanların mutlaka uzmanından profesyonel destek alması gerektiğini söyledi.

Ankara Garı prostat kanseri için mavi kravat taktı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneğinin, 'Tak Bir Mavi Kravat, Prostat Kanserine Dikkat' sloganıyla bu yıl da gündeme taşıdığı bilinçlendirme çalışması için Ankara Garı'na, dev bir mavi kravat takıldı.

Tıp fakültesi öğrencilerine 'intihar ve farkındalık' semineri

Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği (EMSA) ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü organizasyonu ile tıp fakültesi öğrencilerine yönelik intihar ve farkındalık konulu seminer düzenlendi.

Elazığ'da öğrencilere el yıkamanın önemi anlatıldı

Elazığ'da anasınıfı öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerde el yıkama yöntemleri ve önemi anlatıldı.

Ani hava değişimlerine dikkat

Memorial Diyarbakır Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Abbas Zülfüoğulları, ani ısı değişikliklerinin yaşandığı bu günlerde hastalıklara yakalanmamak için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Akupunktur tedavisi ile 10 yıl sonra çocuk sahibi oldu

Diyarbakır'da yaşayan 30 yaşındaki Emine Kızılkaya, çocuk sahibi olabilmek için çalmadık kapı bırakmadı. Arkadaş tavsiyesi ile Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e başvuran Kızılkaya, akupunktur tedavisi ile 10 yıl aradan sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.