Sağlık

Sağlık Haberleri

Akupunktur tedavisi ile 10 yıl sonra çocuk sahibi oldu

Diyarbakır'da yaşayan 30 yaşındaki Emine Kızılkaya, çocuk sahibi olabilmek için çalmadık kapı bırakmadı. Arkadaş tavsiyesi ile Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e başvuran Kızılkaya, akupunktur tedavisi ile 10 yıl aradan sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi engellilerle buluştu

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik Sosyal Komitesi tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli vatandaşlara yönelik sağlıklı beslenme ve obezite konulu eğitim semineri verildi.

Avrupa ülkeleri arasında obezite görülme oranının en yüksek olduğu ülke Türkiye

Kronik, önlenebilir ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olan obezite, dünyanın ve Türkiye'nin en önemli sağlık sorunlarının başında yer alıyor. Obezitenin hastalıktan ziyade kozmetik bir sorun olarak görülmesi ise obeziteyle mücadelenin önündeki en büyük engellerden birini oluşturuyor.

Sincan'da başlatılan 'Gençlik Ruh Sağlığı Sincan Pilot Çalışması' ülke geneline yaygınlaştırılacak

Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, 'Genç erişkinlerin işgücüne, çalışma hayatına, ailelerine ve dhil oldukları topluluklara, sonuç olarak toplumun bütününe büyük katkılar sağlamaktadır. Gençlerimizin doğru yönlendirilmeleri ve psikososyal yönden aradıkları destekleri sağlamamız hepimizin sorumluluğudur' dedi.

Prof. Dr. Atmaca'Ulusal intihar önleme programlarına ihtiyaç bulunmaktadır'

Türkiye'de intihar hızının yüz binde 3.8, intihar sonucu yaşamını kaybeden kişi sayısının ise 3 bin 161 olduğunu belirten Prof. Dr. Murad Atmaca, Ülkemizin ölçülebilir hedefleri olan, etkinliğinin değerlendirilebildiği, tüm toplumu kapsayan ve süreklilik gösteren ulusal intihar önleme programlarına ihtiyacı bulunmaktadırdedi.

Prof. Dr. Marsel Mesulam’a Eczacıbaşı Tıp Onur Ödülü

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri'nin 60'ıncı yılında 'tıp bilim', 'tıp teşvik', 'bilimsel araştırma destek ve tıp öğrencileri proje' ödülleri de sahiplerini buldu. Bu seneki Tıp Onur Ödülü'nün sahibi Prof. Dr. Marsel Mesulam oldu.

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kadının midesinden çıkan şok etti

İstanbul'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 45 yaşındaki kadının midesinden 5 santimetre uzunluğunda ahşap çivisi çıktı. Çivinin ne zaman ve nasıl yuttuğunu bilmeyen Nilüfer Beşli, sağlığına kavuşmasında yardımcı olan doktorlarına teşekkür etti.

Kolon kanseri riski 50 yaşından sonra artıyor

Memorial Diyarbakır Hastanesi genel cerrahi bölümünden Prof. Dr. Ercan Gedik, kolon kanseri riskinin 50 yaşından sonra arttığını belirterek, kolon kanseri ve cerrahi tedavisi hakkında bilgi verdi.

Ağabey 'İyi ki kardeşim var' dedi, hiç düşünmeden böbreğini verdi

Elazığ'da 3 yıldır böbrek hastası olan ve son 6 ayda böbrek fonksiyonları yüzde 20'nin altına düşen 3 çocuk annesi 35 yaşındaki Fatma Arpacı'ya (35) ağabeyi, İyi ki kardeşim var diyerek böbreğini verdi hayata tutunmasını sağladı.

PRP yöntemi ile ikide iki gebelik

Diyarbakır'da yaşayan ve 13 yıllık evli olan Nazire Abdurrahman Kocadağ çifti, 10 yıl boyunca çocuk sahibi olamadı. 3 yıl önce uygulanan PRP yöntemi ile ikiz çocuğu olan Nazire Kocadağ, aynı doktorda gördüğü PRP tedavisinin ardından ikinci kez hamile kalmanın mutluluğunu yaşadı.

Op. Dr. Güngör, 'Geceleri bebeğinizi emzirmeyi ihmal etmeyin'

Bebeklerin 2 yaşına kadar anne sütünü almasının önemine değinen Medical Park Elazığ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sami Güngör, bebek ne kadar isterse o kadar emzirilmesi ve geceleri emzirmenin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bazı bakteriler mide kanserine karşı koruyor

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof.Dr.Uğur Coşkun, Gunatthilake ve arkadaşları tarafından Eylül 2019'da 'Scientific Reports' dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre, 'Helikobakter Pylorinin' de aralarında olduğu bazı bakterilerin mide kanseri riskini arttırıyor. Buna karşın mide florasında bol miktarda Lactococus Lactis isimli bakteriyi bulunduran bireylerde ise mide kanseri riskinin daha düşük' dedi.

SAG

Emzirme çocuklara yaşam için en iyi başlangıcı sağlar. Dünyada her sene bir milyondan fazla çocuğun anne sütü ile beslenemediği için ishal, solunum yolu ve diğer enfeksiyonlardan hastalandığı belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Shahın Guliyev, anne sütü ile beslenmeyen çocuklarda hastalanma oranı; anne sütü ile beslenenlere göre daha fazla olduğu belirterek, emzirme ayrıca anne sağlığını da korumada yardımcı olduğunu bildirdi.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Emzirme Haftası' etkinliği

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen 'Emzirme Haftası' etkinliğinde annelere emzirmenin ve anne sütünün önemi anlatıldı.

Avrupa'da başvurmadık yer bırakmayan Alp ailesi, Diyarbakır'da çocuk sahibi oldu

Almanya'da yaşayan Mülkiye İlhan Alp çifti, Almanya ve birçok Avrupa kentinde çocuk sahibi olmak için başvurmadık yer bırakmadı. Alp ailesinin, çocuk hasreti Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer tarafından gerçekleştirilen sperm detoks ve akupunktur tedavisiyle sona erdi.

Elazığ'da 'Emzirme Haftası' etkinliği

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 'Dünya Emzirme Haftası' kapsamında eğitim programı düzenlendi.

Sağlık Bakanlığından 81 ilde eş zamanlı yürüyüş

Sağlık Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen yürüyüşte çocukluk obezitesine dikkat çekildi. Yüzlerce ailenin katıldığı etkinlik renkli anlara sahne oldu.

Elazığ'da sağlık için yürüyüş etkinliği

Elazığ'da sağlık personeliyle ve öğrencilerin katıldığı yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Uzmanından anne sütü ile beslenme önerisi

Memorial Diyarbakır Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Hakan Onur, 1-7 Ekim emzirme haftası nedeniyle anne sütü ve emzirmenin önemi hakkında bilgi verdi.