Sağlık

Sağlık Haberleri

Yozgat’ta kök hücre bağışçı sayısı 2 bin 764’e ulaştı

İlik nakli ve kök hücre tedavisi bekleyen hastalar için Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı ortaklığında yürütülen Türkök Projesi ile Yozgat'ta 2 bin 764 kişi kök hücre bağışçısı oldu. Alınan kök hücre örneklerinden 7 eşleşme sağlanırken 4 hastaya da nakil sağlandı.

Anne sütü bebekleri hastalıklardan koruyor

Anne sütü doğumdan sonraki ilk 6 ay süreçte bebeğin fizyolojik ve psikososyal ihtiyaçlarını tek başına karşılıyor. İçeriğinde protein, yağ, karbonhidrat ve mineral gibi besin maddelerini bulunduran anne sütü, bebekleri hastalıklardan da koruyor.

DÜ Hastaneleri Nükleer Tıp bünyesinde PET-CT Ünitesi açıldı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kanser hastalarının tedavisinde kullanılan gelişmiş görüntüleme sistemi olan PET-CT ünitesinin açılışı gerçekleşti.

Ankara Şehir Hastanesi'nde 'Geleneksel lohusa şerbeti' dağıtıldı

Ankara Şehir Hastanesi'nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla lohusa ve hastalara 'Geleneksel lohusa şerbeti' dağıtıldı. Şerbet dağıtılan lohusalara, anne sütünün önemi konusunda hemşireler ve doktorlar tarafından bilgi verildi.

Meme kanseri belirtilerine dikkat

Memorial Diyarbakır Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Hakan Meral, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle meme kanseri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

PRP tedavisiyle 25 yıllık çocuk hasreti son buldu

Diyarbakır'da 25 yıldır çocuk sahibi olmak için çalmadık kapı bırakmayan Necla Velioğlu'nun çocuk hasreti, Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer tarafından gerçekleştirilen PRP tedavisi ile sona erdi.

Şeffaf plak ile korkmadan gülümseyin

Ortodonti Uzmanı Dr. Berk Özoğul, günümüz teknolojilerinden ilham alarak ortodontik tedavilerde devrim oluşturan ve tedavi sürecini hem hızlandıran hem de kolaylaştıran Invisalign şeffaf plak sistemiyle ilgili merak edilenleri cevaplandırdı.

Yürüyüşle kalbinizi koruyun, sigara ve alkolü bırakıp hastalığı 2,5 kat azaltın

Dünyada en çok ölüme neden olan hastalıklar arasında kalp rahatsızlıklarının ilk sıralarda yer aldığını anımsatan Kardiyoloji Bölümü Uzmanı Dr. Suat Demirkıran, sağlıklı beslenerek, sigara ve alkol tüketimini bırakarak kalp hastalıklarının 2,5 kat azalabildiğini, yürüyüş ile de korumaya alındığını söyledi.

Elazığ'da, 'Çocuk Cerrahisi Doğu Toplantıları'

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi'nde 5 ilden katılımla 'Çocuk Cerrahisi Doğu Toplantıları' gerçekleştirildi.

Baş dönmesi tedavisinde ilk adım

Vücudun denge sisteminde yaşanan sorunlardan kaynaklı, baş dönmesi olarak açığa çıkan 'vertigo' günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Tedavide asıl önemli olan sorunun kaynağının bulunmasıdır. Kafein, sigara, alkol, stres, tuz tüketimi gibi tetikleyici faktörlerin hastanın yaşamından uzak tutulması gerekiyor. Denge egzersizleri, vertigo teşhisi konulan hastalar için etkili bir yöntem.

Rahim gençleştirme tedavisiyle 11 yıllık çocuk hasreti son buldu

Mehmet Leyla Akyüz çiftçi çocuk sahibi olmak için çalmadık kapı bırakmadı. Diyarbakır'da başvurdukları klinikte 11 yıl sonra ikiz bebeklerini kucaklarına alarak çocuk sahibi oldu.

Uzmanlar uyardı 'Sepsiste erken tanı ve farkındalık çok önemli'

Diyarbakır'da görev yapan İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Hasan Turan, sepsis erken tanı ve tedavisi hakkında bilgi verirken tüm hastalıklarda olduğu gibi sepsiste de erken tanı ve farkındalığın çok önemli olduğunu söyledi.

Tepebaşı’nın çocukları geleceğe sağlıkla gülümsüyor

Tepebaşı Belediyesi'nin koruyucu hekimlik çalışmalarının başarılı örneklerinden biri olan Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Eskişehirli çocukların sağlıklı bir ağız yapısı ile yetişmesi adına çalışmalarını sürdürüyor.

Profesör, tüp bebekte başarıyı arttırmak için ’Klinik psikoloji’ alanında doktora yaptı

Diyarbakır'da görev yapan Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, bazı hastalarına psikolojik destek vermek için 'Klinik psikoloji' üzerinde doktora yaptı.

Uzmanından antibiyotik uyarısı

Yaşamın bir parçasını oluşturan hastalıkların tedavi yöntemlerinden olan ilaçlar, vücutta istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Antibiyotik ve ağrı kesici gibi bazı ilaçlar, vücutta alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Alerjik reaksiyonlar, bazen çok hafif sonuçlarla atlatılırken bazen de yaşamı tehdit eden boyutlara ulaşıyor. Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan raporda ise 2050 yılında, yılda yaklaşık 10 milyon ölümün antimikrobiyal dirence bağlı enfeksiyon hastalıklarını tedavi edememeye yönelik ölümlerin oluşturacağı yer alıyor. Uzmanlar, ilaçların doğru, bilinçli ve gereksiz kullanımı konusunda hastalara uyarılarda bulunuyor.

Bahar depresyonuna dikkat

Memorial Diyarbakır Hastanesi Psikoloji Bölümü'nden Uzman Psikolog Özlem Soysal, bahar depresyonunun belirtileri ve korunma yolları hakkında bilgi verdi.

Dünya'da her yıl 6 milyon bebekte Sepsis hastalığı görülüyor

Kana bakteri ve toksin karışması sonucu bağışıklık sisteminin çökmesiyle ortaya çıkan sepsis hastalığına bağlı olarak ölüm sayısının dünyada arttığını dile getiren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özcan Deveci, 6 milyondan fazla bebekte bu hastalığa karşılaşıldığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli taburcu oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli taburcu oldu

Kulak çınlamasında kişiye özel tedavi

Basit bir orta kulak enfeksiyonundan kaynaklanabileceği gibi, işitme kaybı, yüksek sese maruz kalma, yaşlılık, tansiyon problemleri, diyabet, çeşitli hastalıklar, ilaç yan etkileri, travmalar ve tümoral oluşumlar gibi pek çok durumdan kaynaklanabilen kulak çınlaması, kaynağı tespit edilerek kişiye özel tedavi edilebiliyor.

Toplam 3607 haber.