Sağlık

Sağlık Haberleri

Türkiye'de 27 bin kişi organ bağışı bekliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Organ Nakli Bölümünden Prof. Dr. Murat Dayangaç, Türkiye'de 27 bin kişinin organ bağışı beklediğini söyledi.

New York'ta Türk Rüzgarı

Yerli ve milli üretim tıbbi cihazlar New York'da 46'ncısı düzenlenecek olan, Amerikan Veith Sempozyumu'nda dünyaya tanıtılacak. Türkiye'nin milli yapay kalp cihazı da tanıtılacak cihazlar arasında.

Tepe Servis AVM'lerdeki çocuk oyun alanları çevreye duyarlı ürünlerle dezenfekte etti

Tepe Servis ve Yönetim, diğer kurum ve kuruluşlar için emsal teşkil edecek önemli bir projeye imza attı. Şirketin Genel Müdürü Canan Çakmakcı, 'Projemizin ilk ayağı Ankara'daki AVM'lerde yer alan çocuk oyun alanları oldu. Söz konusu alanları; virüs ve mikropların yüzde 99'unu yok eden ve üremelerini durduran, çevreye duyarlı antimikrobiyal koruyucularla ücretsiz olarak dezenfekte ettik' dedi.

21 yıllık matem havası Yusuf bebekle bayrama dönüştü

Diyarbakır'da yaklaşık 21 yıldır çocuk özlemi çeken Nefize Özdemir, Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çosüer'in uyguladığı makas yöntemi ile kendiliğinden gebe kaldı.

Çağın tehlikesi diyabete dikkat

Memorial Diyarbakır Hastanesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Şehmus Özmen, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, diyabet hastalığı, yol açtığı olumsuz durumlar ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verdi.

Şeker hastalığı körlüğe ve bacak kesilmesine neden olabiliyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Emral, şeker hastalığının oldukça sinsi bir hastalık olduğunu belirterek, önlem alınmazsa hastalarda körlüğe, hatta bazı uzuvların kesilmesine kadar gidebilecek sorunlar doğurabileceğini söyledi.

El üstünden anjiyo ile sağlına kavuştu

Erzincan'dan Elazığ'a gelen 2 çocuk babası 45 yaşındaki Harun Akcan'ın tıkanık olan 3 damarı, Türkiye'de sayılı merkezde uygulanabilen 'el üstünden anjiyo' yöntemiyle açıldı.

Uzmanlarda doğal doğum önerisi

Kadın Doğum uzmanı Op. Dr. Meltem Erkmen, doğal doğumun önemine dikkat çekerek, 'Doğum kadına bahşedilmiş doğal bir yetenektir ve doğal doğum tam anlamıyla modern tıbbın reddi değildir' dedi.

Azerbeycanlı genç kadın Malatya'da sağlığına kavuştu

Azerbeycan'da rahim kanseri teşhisi konulan Sevinç Neriman Qıkız isimli hasta Malatya'ya da başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Kadın hasta şimdi hem hastaneye hem de Türk doktorlarına minnettar.

Çocuklarda mesane reflüsüne dikkat

Memorial Dicle Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Taner Kamacı, mesane reflüsü ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verdi.

Beynin riskli bölgesindeki tümör, mikrocerrahi yöntemle alındı

Düşme sonucu yaşadığı kafa travması ile kaldırıldığı sağlık merkezinden beyin tümörü teşhisi ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen 56 yaşındaki Ayşe Aldemir'in, beyindeki görme sinirine ve diğer hassas anatomik yapılara yakın konumda olduğu tespit edilen 3,5 santimetrelik tümörü, beyin ve sinir cerrahisi anabilim dalı tarafından mikrocerrahi yöntemiyle alındı.

Uzmanlardan çiğ süt uyarısı:

Ankara Üniversitesi, Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, 'Hangi hayvandan, hangi koşullarda elde edildiği belli olmayan, kaynağı belirsiz sütler hiçbir denetime tabi olmadan sokaklarda özgürce tüketiciye sunuluyor. Üstelik bu ürünler 'organik' denilerek daha pahalıya satılıyor, tüketici açıkça aldatılıyor, sağlığı tehlikeye atılıyor. Son üç yılda hayvandan insana geçen brusella ve tüberküloz vakaları dikkat çekici düzeyde artmış durumdadır. Hastalık genellikle belirti vermez ya da ateş, üşüme, halsizlik gibi spesifik olmayan belirtilerle kendini gösterir' dedi.

Sağlık Bakanlığından 'Geleceğe Nefes' kampanyasına destek

Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 11 Milyon Fidan Kampanyasına 3 bin fidan dikerek destek verdi.

Olumsuz 6 tüp bebek denemesi ve 10 yıllık çocuk hasreti PRP tedavisiyle son buldu

Mardin'de yaşayan Mülkiye Necat Çelik çifti, çocuk sahibi olmak için birçok şehirde tüp bebek denemesi yapmalarına rağmen olumsuz sonuç aldı. Çelik ailesi, 6 defa başarısız tüp bebek denemesi ve 10 yıllık çocuk hasretine son vermek için tavsiye üzerine Diyarbakır'da gittiği Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, tarafından yapılan tedaviler sonucu gebelik kesesini görmenin mutluluğunu yaşadı.

Çocuklarda çürüyen süt dişleri diğer dişleri olumsuz etkiliyor

Pedodontist Dr. Bengi Aydınel, çocuklarda kalıcı dişlerin sağlığını süt dişlerinin belirlediğini, o yüzden de diş çürümesine karşı önlem alınması gerektiğini söyledi. Süt dişlerindeki çürüğün daimi dişleri de olumsuz etkileyeceğini belirten Aydınel, 'Flor uygulaması diş çürüklerinin önlenmesinde çok etkilidir. Koruyucu hekimlik alanında yer alan flor jel ve vernik uygulamaları, dişleri çürükten koruyan kalkandır' dedi.

Uzmanından otizm uyarısı

Aksaray'da otizmli çocukların yuhalanmasının sebeplerine dikkat çeken Özel Eğitim Uzmanı Özge Semerci, insanların otizm konusunda eğitimciler ve yetkililer tarafından bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ankara Şehir Hastanesi ile Türk Tıp Dünyası sağlık bilim köprüleri güçleniyor

Ankara Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Ankara Şehir Hastanesi tarafından yürütülen 'Ankara Şehir Hastanesi Türk Tıp Dünyası Sağlık Bilim Köprüleri Projesi' açılış töreni Ankara Şehir Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Elazığ'da 'Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Tedavileri' sempozyumu

Türkiye'nin 'Kök Hücre' tabanlı hücresel tedaviler noktasında ilerlediğine dikkat çeken Prof. Dr. Erdal Karaöz, Kök hücre tedavileri, doku ve organ mühendisliği, gen tedavileri bir arada inanılmaz bir süratle önemli bir noktaya doğru gidiyor, gelişmeler çok ümit vaat ediyor' dedi.

'Torasik Onkolojide Son Durum' sempozyumunda önemli mesajlar paylaşıldı

Türk Toraks Derneği tarafından 'Torasik Onkolojide Son Durum' konulu bir sempozyum düzenlendi.