Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

TBMM Başkanı Şentop'tan '50+1' açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, cumhurbaşkanlığı seçiminde 50+1 barajına ilişkin, Yüzde 40 olabilir ama yüzde 50 üzerinde bir oran kesin kazanma, toplumun çoğunluğunu arkasına alma anlamında bir destektir. Birinci turda olmadığı takdirde ikinci turda. Bu sistem ittifakla ilgili olarak, ittifaka mecbur ediyor deniliyor. Esasen sistem ittifaka mecbur etmiyor. Partilerin ittifakını zorlayan bir sistem değil bu, bu milletin, seçmenlerin ittifakını zorlayan bir sistem. Bu bakımdan yüzde 50+1'in doğru olduğu kanaatindeyim dedi.

Bakan Akar: 'F-35 olmuyorsa Hürkuş'u yaptık, kendi milli muharip uçağımızı da yaparız'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-35 olmuyorsa Hürkuş'u yaptık, kendi milli muharip uçağımızı da yaparız, yapacağız inşallah. Patriot olmuyorsa 'Siper'i yapıyoruz, kendi hava savunma sistemimizi daha da geliştireceğiz dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: 'Ortadoğu güvenli değilse Paris de güvenli değildir, Berlin de güvenli değildir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ortadoğu güvenli değilse Paris de güvenli değildir, Berlin de güvenli değildir, dünyanın başka bir köşesi de kesinlikle güvenli değildir dedi.

Bakan Varank, Kuveyt Ticari ve Sanayi Bakanı el-Roudan ile görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Çok güçlü bir sanayi sektörüne sahibiz ve sanayi sektörü de diğer sektörleri arkasından sürükleme anlamında ülkemizde öncü alanlardan bir tanesi. İhracatımızdaki ürün çeşitliliğimiz ve güçlü insan kaynağı bizi diğer ülkelerden öne çıkaran unsurlar. Özellikle sanayi anlamında tecrübe paylaşımı da dahil iki ülke arasında geliştireceğimiz ilişkilerin çok önemli ve verimli sonuçları olacağına inanıyorum' dedi.

Bakan Soylu kaymakamlarla bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilen 5. Coğrafi Hizmet Bölgesinde Görevli Mülki İdare Amirlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Seminerinde kaymakamlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Kurul'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı için TBMM Genel Kurulu'na geldi.

TBMM Başkanı Şentop: 'Türkiye bugün, kendi sınırlarını aşan bir umudun, bir hamlenin ve insanlık davasının adıdır'

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Dünyanın büyük dönüşümlere gebe olduğu tarihin önemli bir kavşak noktasındayız. Bu şartlar altında Türkiye, değişmiş, gerçekliğini kaybetmiş, artık var olmayan bir dünyanın yapay dengelerine değil, yeni şartların icabına ve sadece milli çıkarlarına uygun hareket etmek kararındadır. Bu yüzden, Doğu Akdeniz'de, Ortadoğu'da ve bütün coğrafyalarda yegane ölçümüz, milletimizin şerefini ve menfaatlerini, dünya barışını ve bütün insanlık için adaletin gerçekleşmesini esas alarak hareket etmektir. Türkiye, bugün artık sadece bir ülkenin ve bir coğrafyanın adı değildir. Türkiye bugün, kendi sınırlarını aşan bir umudun, bir hamlenin ve insanlık davasının adıdır. Ve Türkiye bugün, sadece vatanımız değil, aynı zamanda vazifemizdir dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi.

TBMM Başkanı Şentop, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Mecliste bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

CHP'li Öztrak Yeni Ekonomi Programı'nı değerlendirdi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bugün açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'nı (YEP) değerlendirdi.

Bakan Soylu Ukrayna'da tatbikatı izledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ukrayna'da İçişleri Bakanlığına bağlı birimlerin taktik ihtisaslı tatbikatına katıldı.

Bakan Albayrak: 'Türkiye, yeni bir ekonomik modele geçiyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Çok zor bir süreci milletimizin ve paydaşlarımızın direnci ve desteğiyle geride bıraktık. Oluşturulmak istenen tüm panik ve korku havasını dağıttıktan sonra artık kolları yeniden sıvıyoruz. Uluslararası piyasalara güven ve bu anlamda her türlü şeffaflıkla iletişim noktasında bu süreci yürütmeye devam edeceğiz. Bu yıl değişim için çok daha etkin bir şekilde sahada olacağız. Değişim tüm Türkiye olarak hepimizden başlıyor. Türkiye, yeni bir ekonomik modele geçiyor. Bunu tüm paydaşlar olarak anlamamız lazım. Bir üst lige çıkmak istiyorsak topyekün tüm paydaşlar olarak değişmek zorundayız' dedi.

Bakan Albayrak ekonomideki yeni yol haritasını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yaşanan kur ataklarına rağmen kuvvetle muhtemel yıl sonunu pozitif bir büyüme ile kapatmayı planlıyoruz. Yeni Ekonomi Programı'nda 2019 için yüzde 12, 2020 için yüzde 8,5, 2021 için yüzde 6, 2022 için yüzde 4,9'luk enflasyon hedefliyoruz. Bu yılı eşine az rastlanır bir başarı koyarak yılı cari açık değil, inşallah cari fazla vererek kapatacağız dedi.

Bakan Selçuk'tan eğitime destek verenlere teşekkür

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Adıyaman'da, eğitime destek verenlere teşekkür belgesi takdim ederek bazı temaslarda bulundu.

Bakan Akar, Özel Kuvvetler Komutanlığını ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Özel Kuvvetler Komutanlığını ziyaret etti.

Osmanlı Ocakları Başkanı Canpolat: 'Davutoğlu'nun Osmanlı Ocakları'nı bitirme planı çöktü'

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı olduğu dönemde bir genelge çıkarttırarak Osmanlı Ocaklarını lav ettirmek istediğini belirterek, 'Recep Tayyip Erdoğan'a sadakat yemini etmiş ve 15 Temmuz'da direnecek bir teşkilatı lav etmek istemiş ve bir genelge çıkarılmıştı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişleri derneğimizi denetledi. İddia edildiği gibi bir usulsüzlük çıkmadı. Usulsüzlük iddiaları üzerine Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde 2018/598 dosyasında yargılanma süreci başlandı ve ikinci duruşmada beraat kararı çıktı' dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Türkiye'de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği Projesi' kapanış toplantısına katıldı. Bakan Selçuk, '2018'de yarım milyondan fazla engelli vatandaşımız için 7 milyar liraya yakın ödeme gerçekleştirdik' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 'Türkiye'de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği Projesi' kapanış toplantısına katıldı. Bakan Turhan, 'Hareket kısıtlılığı olan vatandaşlarımızın seyahat ederken karşılaştığı zorluklar ancak ortak bilinç oluşturularak, birlikte hareket edilerek çözülebilir' dedi.

Bakan Selçuk: 'Okullarımızdaki dallar arasında örtüşmeyi sağlayamazsak burada sahici bir ekonomi - eğitim ilişkisi kuramayız'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğer biz mesleki eğitim dolayısıyla eğitim ve ekonomi arasındaki ilişkiyi gerçekçi bir zemine oturtmazsak bizim bütün öğrencilerimizin üniversite mezunu olmak gibi bir hevesi doğabilir. Bu Türkiye için istihdam ve üretim politikalarında ciddi bir tıkanmaya sıkışmaya yol açabilir. İllerimizdeki sektörlerle okullarımızdaki dallar arasındaki bu örtüşmeyi sağlayamazsak burada sahici bir ekonomi-eğitim ilişkisi kuramayız. Bizim davamız çocuk derdi, bu ülkenin geleceği derdi dedi.