Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Mazlum kod aldı teröristi bize teslim etmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Mazlum kod adlı, burası ilginç, kırmızı bültenle aranan bir terörist. Aramızda suçluların iadesine dair anlaşma var. Amerika'nın bu adamı bize teslim etmesi lazım. hatta bugün adalet bakanıma da söyledim. İsteyecekler. Böyle bir çalışmanın içindeyiz' dedi.

Bakan Akar NATO Savunma Bakanları aile fotoğrafına katıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonunda çekilen aile fotoğrafına katıldı.

TBMM İdare Amiri Turan, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile görüştü

ANKARA (İHA) – TBMM İdare Amiri ve Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Barış Pınarı Harekatı ile tam manasıyla takke düşmüş kel görünmüştür'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Özellikle Avrupalı ve Amerikalı politikacılardan rejime kadar pek çok kesim kendi başarısızlıklarını terör örgütünü perde yaparak gözlerden saklama yoluna gidiyor. Şimdi gel gör ki bu teröristlere ev sahipliği yapan Amerika Senatosunda kongresindeki insanları görüyoruz. Ne zamandan beri siz teröristlerle dost oldunuz, buna nasıl bu şekilde el verirsiniz ama bunun bedelini öyle bir zaman gelir ki canınız yanar o zaman ödersiniz. Barış Pınarı Harekatı ile tam manasıyla takke düşmüş kel görünmüştür. Türkiye'ye karşı öfke nöbetleri geçirenlere diyoruz ki artık bu oyun bitti' dedi.

Tutuklu ve hükümlüler kaybettikleri zamanı okuyarak değerlendirecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları ve kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri için işbirliği protokolü imzaladı.

Adalet Bakanı Gül: 'Vatandaşımızın yargıya güveni artacak'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, '1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek yargı sisteminde yeni bir düzenleme var. Seri ve basit yargılama. Vatandaşlarımız mahkemelerde gidip gelen değil, 'geç gelen adalet adalet değildir' anlayışıyla yeni bir sistemde daha hızlı, adil ve makul kararların verildiği süreçte usul getirecek. Vatandaşlarımızın yargıya güveni artacak. Yapanın yanına kar kalıyor anlayışını ortadan kaldıracak bu çalışmalar devam edecek' dedi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, ÖTV'siz engelli araç alımından tüm gazilerimiz yararlanmalıdır' dedi.

Savunma sanayisinde 'sıkı koordinasyon' dönemi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, savunma sanayinde yerlileşmenin yüzde 70'lere kadar çıktığını belirterek, Gelin, kurumlar arası yıkıcı rekabeti ortadan kaldıralım. Birlikte iş yapma kültürünü daha da geliştirelim. Kaynaklarımız kısıtlı. Bu kaynakları nokta atışı projelerde birlik beraberlik içinde kullanalım. Bu yolla daha çok ürünü ticarileştirelim dedi.

ABD ile Irak arasında ‘ABD Kuvvetleri’ pazarlığı

Irak'ın başkenti Bağdat'taki temaslarını sürdüren ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ile bir araya geldi. Esper, Abdülmehdi ile Suriye'den Irak'a kaydırılan askeri birliklerinin geleceğini görüştü. Görüşme ABD ile Irak arasında 'ABD Kuvvetleri' pazarlığı olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üst solunum yolu rahatsızlığı geçiren MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye Beytepe Mahallesi'nde bulunan evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üst solunum yolu rahatsızlığı geçiren MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye Beytepe Mahallesi'nde bulunan evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulunuyor.

Bakan Pakdemirli makam aracından inip Başkentray'a bindi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Başkentray Banliyö treniyle yolculuk yaptı.

Bakan Pakdemirli: 'OGM'ye alınacak personellerle yerli ürün kullanımı artacak, ithalat azalacak'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğüne alınacak personellerle yerli ürün kullanımını artırarak, ithalatı azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Pakdemirli, yayımlanan Ağaçlandırma Yönetmeliği ile artık tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesine müsaade ettiklerini de belirtti.

MHP Genel Merkezi'nde Turan İlteber Yalçın için mevlit okundu

Ankara Kalesi'nden düşerek hayatını kaybeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın oğlu Turan İlteber Yalçın için MHP Genel Merkezi'nde mevlit okutuldu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Türkiye ve Rusya bölgenin iki lider ülkesi olarak uzlaşma, işbirliği yapma ve sorun çözme kapasitelerini dünya önünde bir kez daha teyit etmişlerdir' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: 'Muhalefet Türkiye'ye saldıranların argümanları ile konuşuyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 'Türkiye için Erdoğan'ın liderliği büyük bir avantajken, içeride Trump'un gönderdiği mektubu grup toplantısında okuyan, Türkiye'ye saldıranların argümanları ile konuşan bir muhalefet görmek insanı hayal kırıklığına uğratıyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya ve Türkiye 10 km derinlikte ortak devriye yapacak

Rus devriyeleri başlayacaktır' dedi.

HDP Grup Toplantısı

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekillerine seslenerek, Öncelikle halkın, halkların iradesine sahip çıkacaksınız. Nerede bir mağdur, mazlum varsa önce onun hakkını savunacaksınız dedi.

CHP Grup Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'li yöneticileri eleştirerek, Milliyetçiliği o değil, biz yapıyoruz. Devrimcilikse devrimciliği de biz yapıyoruz. Halkçılık, Cumhuriyetçilik, demokrasi onları da biz yapıyoruz dedi.

İYİ Parti Grup Toplantısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ''Güvenli bölgeyi kim, nasıl kontrol edecek? Terörist silahlarının onları verenler mi yoksa biz mi toplayacağız? Şam yönetimiyle nasıl bir işbirliği ve temas yapılacak? Bu konuların bir an önce açıklığa kavuşması gerekir'' dedi.