Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Faruk Çelik’ten bomba açıklamalar

Eski Bakan Faruk Çelik, Ak Parti'den ayrılarak yeni oluşum hazırlığı yapan arkadaşlarını eleştirerek, 'Şu anda Ak Parti'den ayrılmak demek, Ak Parti'yi iktidardan etme mücadelesi demek. Dünyanın hiç birm yerinde iktidardan iktidar çıkmamış. İktidardan muhalefet çıkar' dedi. Ak Parti'nin kendine ve arkadaşlarına bakanlık, milletvekilliği gibi önemli görevler verdiğini hatırlatan Çelik, 'Benim şahsıma da ters gelen çok şeyler oldu. Ülkenin meselesi başka, benim kişisel meselem başka' diye konuştu.

MHP'li gençler sokak hayvanlarına sahip çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanlığı bünyesinde bir araya gelen gençler sokak hayvanlarına sahip çıkarak mama ve su verip sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: 'Kürt bacımız, kalu beladan bu yana kardeşliğimizin ve bin yıllık birlikteliğimizin gereğini yapmıştır'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Diyarbakır'da 17 yaşındaki oğlunun dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP İl Binası önünde eylem yapan Fevziye Çetinkaya'nın kuzeni Aysel Bozkurt'un HDP'li yöneticilere yönelik Başlarım sizin Kürdistan davanıza sözlerinin sorulması üzerine, 'Kürt bacımız, kalu beladan bu yana kardeşliğimizin ve bin yıllık birlikteliğimizin gereğini yapmıştır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Benim faize alerjim var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek faize karşı olduğunu belirterek, Benim faize alerjim var. Yüksek faize karşıyım. Enflasyonda 10 puanlık düşüş olurken, faizde kredilerde 8 puan, konut kredilerinde 13 puan, ihtiyaç kredilerinde 10 puan gerileme yaşandı. Bu yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğine göre yüzde 1,2 oranında bir büyüme oranı yakaladık. dedi.

ABD'nin yeni Büyükelçisi Satterfield Anıtkabir'de

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Anıtkabir'i ziyaret ederek Ata'nın huzuruna çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Şu anda kendileri güvenli bölgeyi dile getiriyorlar ama hadi deyince kimseyi biz karşımızda, ortada bulamıyoruz. Şu anda güvenli bölgenin adı kaldı' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çekya Başbakanı Babis'i resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekya Başbakanı Andrej Babis'i resmi törenle karşıladı.

Milletvekili Erol devreye girdi, yarım kalan şehit Fethi Sekin Külliyesi tamamlanacak

Yarım kalan Şehit Polis Fethi Sekin külliyesine giden CHP Elazığ Millletvekili Gürsel Erol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le görüştüğünü ve külliyenin yapımını üstlendiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Akar: '676 terörist etkisiz hale getirildi'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyinde Pençe-1, Pençe-2 ve Pençe-3 faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Irak'ın kuzeyine yılbaşından bu yana yapılan operasyonlarda toplam 676 terörist etkisiz hale getirildi dedi.

TBMM'de adli yıl açılışı resepsiyonu

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) adli yılın açılması dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Yargıtay Başkanı Cirit:

Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, AB'nin Türkiye hakkında raporuna ilişkin, Söz konusu rapor değersiz bir kağıt parçasına dönüştürmüştür. Türk yargısına yönelik olumsuz algı oluşturma çabaları, sistematik şekilde sürdürülmektedir. AB'nin bu tutumu, hukuk derslerinde okutulacak türden tam bir skandaldır dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adli Yıl Açılış Töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yeni yönetim sistemimizde yürütmenin de temsilcisi olan Cumhurbaşkanına kuvvetler ayrılığı konusunda yöneltilen ithamların çoğu temelsizdir. Yargı üzerinden, milletten ve hukuktan aldığı yetkiyle görevini yapan yürütme erki ile onun temsilcisi olan Cumhurbaşkanına saldırmak, aslında doğrudan siyasal alanı hedef almaktır. Kuvvetler ayrımındaki yerinin ötesinde, tamamen ideolojik ve bağnaz bir tahayyülle yargı bağımsızlığı sözünü gündemde tutanlar, en çok demokrasiye, cumhuriyete, milli iradeye zarar veriyor' dedi.

Çocuklara verdiği sözü tuttu, havuz yaptırdı

Elazığ'da bir beldenin belediye başkanı, seçim öncesi çocuklara verdiği sözü tutarak yüzme havuzu ve şelale yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını temizlemekte kararlıyız. Suriye'de bu adımları atarken diğer komşumuz Irak'ta da Pençe Harekatıyla teröristlerin inlerini başlarına geçiriyoruz. Hem Suriye hem de Irak sahasındaki askeri varlığımız arttıkça PKK'nın ülkemizdeki eylem kapasitesi de azalıyor dedi.

İlçe Başkanlarından Avşar'a destek açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe başkanları yazılı bir açıklama yaparak, İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar'ın yanında olduklarını söylediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Fırat'ın doğusundaki tüm sınırlarımız boyunca kurulacak güvenli bölgeyle ilgili çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur. 2-3 hafta içinde askerlerimiz fiilen bu bölgeyi kontrol etmeye başlamazsa kendi harekat planlarımızı devreye almaktan başka çaremiz kalmayacaktır' dedi.

HDP ile birlikte çalışmayı arzuladıklarını belirten İmamoğlu:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır ziyaretinde HDP ile ortak çalışma yapabileceklerinin sinyalini verdi. Partilileri, HDP'li milletvekili ve görevden alınan belediye başkanlarıyla HDP'li Kayapınar belediyesinde bir araya gelen İmamoğlu, 'Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanlarına ve onların seçmenlerine yönelik tavır böyle bir ayrımcılık görüntüsünü ortaya koymaktadır. Bu hepimizi çok üzmektedir' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kuzularımızı kurtlara kaptırtmayacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bizler kesinlikle gerek Dicle'nin doğusunda, gerekse Fırat'ın doğusunda kuzularımızı kurtlara kaptırtmayacağız, yedirmeyeceğiz. Kara, deniz, hava güçlerimiz ve diğer tüm savunma unsurlarımız kalplerinde vatan sevgisi, dillerinde tekbir, eller tetikte ve gözler ufukta 24 saat görev başında dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Davutoğlu'na Bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'nun sözlerine karşılık, 'Bu arkadaşlar söyleyecekleri ne varsa bunları söylesinler.

Toplam 8480 haber.