Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Japonya'dan İstanbul'a uçuş trafiği artıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Japonya'dan yeni İstanbul Havalimanı'na uçuş trafiğini artıracaklarını belirterek, 'Japonya ile İstanbul arası haftada 7 olan uçuş sayısı muhtemelen 2020 ortalarına kadar 54'e çıkmış olacak' dedi.

Kiraz'dan CHP'nin 96. Kuruluş Yıl Dönümü mesajı

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, partisinin 96. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni ve bazı programlara katılmak üzere Malatya'ya geldi.

İngiltere Çalışma ve Emeklilik Bakanı Rudd istifa etti

İngiltere Çalışma ve Emeklilik Bakanı Amber Rudd istifa ettiğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu’na yumurta atıldı polis bir kişiyi gözaltına aldı

Aydın ve ilçelerindeki iki günlük programının son durağında Kuşadası'na gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'a Kuşadası'nda bir kişi yumurta attı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kuşadası’na geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük Aydın ziyaretinin son durağı olan Kuşadası'na geldi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş’tan HDP’ye Diyarbakır anneleri çağrısı

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'da çocuklarını terör örgütü PKK'ya kaptırdığı için eyleme başlayan ailelerle ilgili HDP'ye çağrıda bulunarak, PKK ile aranıza hiçbir şekilde aşılmayacak duvarlar kurun, gelin o partinin oradaki yöneticileri olarak o annelerin kaygılarına, o annelerin haykırışlarına kulak verin. Evlatlarının bulunması için gayret sarf edin. dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Faizler düştükçe enflasyon da düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, perşembe günü para piyasası kurulunun toplanacağını hatırlatarak, faiz düştükçe enflasyonun da düşeceğini belirtti. Erdoğan ayrıca gündemlerinde Fırat'ın doğusunun olduğunu da belirterek, Onu da inşallah birkaç haftaya kadar öyle ya da böyle ama mutlaka çözüm yoluna koymuş olacağız dedi.

Bakan Gül, Ankara Kalesi’nde

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'yı ziyaret eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ankara Kalesi'ni de gezdi.

Bakan Soylu

Tunceli'de bin 500 rakımda konuşup, bu dağlarda 60-65 teröristin kaldığını ancak tertemiz hale getireceklerini aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da HDP önünde eylem yapan ailelere de değindi. Soylu, ailelerin tam adresin önünde olduklarını belirterek, Bir siyasi partinin PKK terör örgütüne adam alma merkezi olarak değerlendirdiklerini bütün Diyarbakır da biliyor, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan tüm vatandaşlarımız da biliyor dedi.

Çalık O bölgede eskiden esnaf kepenk indiriyordu, şimdi HDP indiriyor

Çalık O bölgede eskiden esnaf kepenk indiriyordu, şimdi HDP indiriyor

İçişleri Bakanı Soylu akademisyenlerle bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı 'Akademi Temsilcileri Göç Buluşması' programında, 'Biz burayı da vicdanla yönetiyoruz. Yani yakaladığımız bir kaçak göçmene, batıda olduğu gibi suçlu veya terörist muamelesi yapmıyoruz. Onlara 'ölümden kurtardığımız insan' muamelesi yapıyoruz' dedi.

Adalet Bakanı Gül yargı muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, düzenlenen kahvaltıda yargı muhabirleri ile bir araya geldi. Bakan Gül, Diyarbakır'da HDP il binası önünde eylem yapan annelerle ilgili, Anneler çocuklarına sahip çıkmaya çalışıyorlar, Türkiye Cumhuriyeti çocuklarına sahip çıkmaya devam edecektir dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Okullarımızdaki her şey eğitimin bir parçasıdır

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların sadece belli akademik çalışmaların paylaşıldığı yerler olmadığını belirterek, Orası bir hayat sahnesidir.

Bakan Soylu'dan İstanbul'a kayyum atama iddialarına yanıt Pazar günü açıklayacağım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesine kayyum atanacak iddialarına Pazar günü katılacağı bir televizyon programında yanıt vereceğini söyledi.

Yarım kalan külliye inşaatı MHP, AK Parti ve CHP'yi karşı karşıya getirdi

İzmir'de şehit düşen polis memuru Fethi Sekin için memleketi Elazığ'da yapımına başlanan ancak yarım kalan külliye nedeniyle AK Parti, MHP ve CHP karşı karşıya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in külliye yapımını üstlendiğini açıklamasının ardından Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da belediye olarak kendilerinin üstlendiğini duyurdu.

Bakan Dönmez:'2023 yılına kadar kamu binalarına biz yüzde 15'lik bir tasarruf planlıyoruz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2023 yılına kadar kamu binalarına biz yüzde 15'lik bir tasarruf planlıyoruz. Bizim yapmış olduğumuz potansiyel çalışmalarına göre de yaklaşık yüzde 27'lik bir tasarruf potansiyelimiz var. Yüzde 15'lik kısım yaklaşık yıllık 250-300 milyon lira gibi bir tasarrufa denk geliyor. 2023'te yüzde 15'lik tasarrufa ulaşırsak, ondan sonra takip eden dönemde de bir yüzde 13 daha hedef belirlersek toplam tasarruf hedefimizi yakalamış olacağız dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülkemize yönelik yaptırımlar, tehditler bize geri adım attıramaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Hava savunma sistemleri, yeni nesil savaş uçakları temini konusunda ülkemizin önüne engeller çıkarılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'CHP milli irade düşmanlarıyla yol yürümeyi tercih etti' (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'CHP ekibi hep milli irade düşmanlarıyla yol yürümeyi tercih etti. Bugün de aynı tavırlarını sürdürüyorlar. Geldiğimiz noktada CHP'nin FETÖ diye, bölücü terörle mücadele diye, egemenlik haklarımızı korumak diye bir derdinin olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır' dedi.