Malatya

Malatya Haberleri

Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'dan depremzedelere ziyaret

TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Malatya'da deprem bölgesini ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi akredite edildi

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından akredite edildi.

Başkan Güder, esnaflara Türk Bayrağı dağıttı

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Suriye İdlib'te devam eden Bahar Kalkanı Harekatına destek vermek amacıyla Türk Bayrağı dağıttı.

İnönü Üniversitesi'nde 'Bahar Kalkanı' operasyonuna destek

Malatya İnönü Üniversitesi'nde 'Bayrak Yürüyüşü' düzenleyen öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin İdlib kentinde düzenlediği 'Bahar Kalkanı' operasyonuna destek verdi.

Deprem bölgesinde yağış beklentisi

6,8'lik depremin vurduğu Elazığ ve Malatya'da, Cuma günü itibariyle yağmur yağışının beklendiği açıklandı.

Suça yönelimlerin azaltılması için seminerler düzenleniyor

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile suça yönelimlerin azaltılması amaçlanıyor. Bu kapsamda Arguvan ilçesinde öğrencilerle bir araya gelen polis ekipleri, gençlerin suça yönelmemesi için bilgilendirmeler yaptı.

Yeşilyurt'ta Tekstil Müzesi kuruluyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yapımı süren 'Tekstil Müzesi' çalışmalarını yerinde inceleyen, Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Dokumacılık kültürünü Tekstil Müzesi ile geleceğe taşıyacağız' dedi.

Arapgir ve Akçadağ'ın yatırımları masaya yatırıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılı içerisinde ilçelerde yapılan yatırım ve hizmetlerin ele alındığı çalıştayda, son olarak Akçadağ ve Arapgir ilçelerindeki yatırımlar ve 2020 yılı projeleri ele alındı.

Masa tenisinde şampiyon olan öğrencilerin hedefi büyük

Malatya'da, okullar arası Masa Tenisi İl Birinciliği müsabakalarında il şampiyonu olan Özel Mercan Koleji öğrencilerinin hedefi büyük.

Yeşilyurt'ta İdlip zaferi için fetih suresi okundu

Suriye'nin İdlip kentinde devam eden Bahar Kalkanı Harekatının zaferle sonuçlanması için Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde sabah namazının ardından Fetih Suresi okundu. İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan kahraman vatan evlatları için de dualar edilirken vatandaşlar, Mehmetçiğin zaferi için hep birlikte ellerini semaya kaldırdı.

Sosyal medyanın ilgi odağı Fatma Teyze'ye anlamlı ziyaret

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Suriye'de ne işimiz var' sorusuna verdiği Yılan gelmiş, düşman gelmiş bağrımıza girmiş evimizin içerisine. Biz Suriye'ye gitmezsek Türkiye'yi taksim ettiler paylaştılar yanıtı ile sosyal medyanın ilgi odağı olan Fatma Özaslan'ı evinde ziyaret etti.

Milletvekili Kahtalı, sinir kapılarında incelemelerde bulundu

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Hakan Kahtalı Kapıkule ve İspala Sınır Kapılarını ziyaret etti.

Uyuşturucu ile etkin mücadele kararı alındı

Malatya'da, uyuşturucu ile mücadele il koordinasyon kurulu toplantısı düzenlenerek, uyuşturucu ile etkin mücadele kararı alındı.

Malatya'da bir ayda 640 artçı deprem yaşandı

24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından bölgede artçı depremler yaşanmaya devam ediyor. Büyük depremin ardından bölgede 2 binin üzerinde artçı sarsıntı meydana gelirken, Malatya'da ise son bir ay içerisinde 640 irili ufaklı artçı deprem yaşandı.

Tarım ve Hayvancılık Platformundan 'Bahar Kalkanı'na destek

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin İdlib bölgesinde düzenlediği 'Bahar Kalkanı' harekatına destek veren Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, 'Tarım ve Hayvancılık Platformu olarak yaklaşık 40 bin üyemiz ile Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için her an gönüllü asker olarak savaşmaya hazırız' dedi.

Öğrencilerden Mehmetçik'e mektup

Öğrenciler, İdlib'de mücadele veren Mehmetçiğe destek mektupları yazdı.

Hekimhan ve Kuluncak heyetlerini ağırladı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Bizim yönetim anlayışımızda, katılımcı belediyecilik ve halka birlikte yönetim ilkesi içerisinde, yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları halkla birlikte istişare ederek hizmet etmektir' dedi.

Malatya'da süt sığırcılığı geliştirilecek

Malatya'da, ' soğuk zinciri ve süt toplama merkezleri' proje toplantısı düzenlenerek, süt sığırcılığının geliştirilmesi için yapılacaklar ele alındı.

Battalgazi Kaymakamlık binası da yıkılacak

Eskimalatya'da depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkımı gerçekleştirilen eski belediye binasının alt ve çevre kısmında bulunan esnaflara konteyner dükkanlar yaptırarak mağdur olmalarının önüne geçen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e, muhtarlar ve esnaflar teşekkür ziyaretinde bulundu.