Malatya

Malatya Haberleri

Depremzedelerin talepleri karşılandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremzede üyeleri için talep ettikleri imkanların sağlandığını belirtip, 'Talebimiz, hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile kredi kullanan üyelerimize deprem felaketi nedeniyle destek olmalarıydı. Bunu da sağladık. Girişimlerimiz olumlu sonuç verdi. Tüm üyelerimize hayırlı olsun' dedi.

'Hikayelerle Anadolu İrfanı' konferansı ilgi gördü

Gençlerin toplum içindeki yeri ve gençlere öz güven aşılanması adına düzenlenen ve Bekir Develi'nin konuşmacı olarak katıldığı 'Hikayelerle Anadolu İrfanı' konferansı ilgi gördü.

Ulaşım personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden MELİD Ulaşım ve Hizmet Grupları San. Tic. A.Ş. tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında personellerin bilgilendirilmeleri ve mesleki kapasitelerinin artırılması amacıyla hizmet içi eğitimi verildi.

Arguvan Belediyesi'nden CHP'ye ziyaret

Malatya'nın Arguvan İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve belediye yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya il Başkanı Enver Kiraz'ı yeni parti binasında ziyaret etti.

Deprem yardımı denetlemesi

Malatya'da deprem sonrasında yapılan yardımlar ve vatandaşların durumu konusunda yetkililer deprem bölgesini gezerek, çalışmaları yerinde denetledi.

Arguvan'da konut ön talepleri alınmaya başlandı

Malatya'nın Arguvan İlçesi Belediyesi tarafından ilçedeki konut sorununu gidermek amacıyla başlatılan toplu konut projesinde ön talepler alınmaya başladı.

Uygulamalı yangın eğitimi verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Hekimhan Kaymakamlığı personellerine, Sakarya Ortaokulu öğrencilerine, Bahçeşehir Okulları öğrenci ve personeline yönelik yangın eğitimi verildi.

Eski Özel Harekat Başkanı Behçet Oktay mezarı başında anıldı

Özel Hareket Daire Başkanı iken Ankara Dikmen'de başından vurulmuş olarak bulunan Behçet Oktay, ölümünün 11. yılında memleketi Malatya'da mezarı başında dualarla anıldı.

Çiftçilere tarım sigortası anlatıldı

Malatya'da çiftçilere, tarım sigortaları konusunda bilgilendirme yapılarak, ürünlerin sigorta yaptırılmasının faydaları dile getirildi.

BİMYAD'da Apohan tekrar başkan

Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği (BİMYAD) Başkanlığına tekrar Selim Apohan seçildi.

Kur'an Kursu öğrencilerinin programı ilgi gördü

Malatya'nın Darende ilçesinde Kur'an Kursu öğrencileri, üç ayların ve Recep Ayı'nın başlaması nedeniyle program düzenledi.

Malatyalı 3 öğrenci birinci oldu

Malatyalı 3 öğrenci, U15 Gelişim ve Laser Run Yarışlarında birincilik kazandı.

Temizlik işçisi ile sokak köpeğinin dostluğu

Malatya'da kendisi ile ilgilenen temizlik görevlisine patisini uzatarak teşekkür eden sokak köpeğinin görüntüsü herkesi duygulandırdı. Hayvan sevgisiyle sosyal medyada günün kahramanı olan temizlik görevlisi ise çalıştığı Yeşilyurt Belediyesinde çeyrek altın ile ödüllendirildi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz'a ziyaretler sürüyor

CHP İl Başkanı Enver Kiraz'a ziyaretler sürüyor

Başkan Güder, Develi'yi ağırladı

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Hikayelerle Anadolu İrfanı' konferansına katılmak için Malatya'ya gelen Bekir Develi, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i makamında ziyaret etti.

Diyabet okulu eğitimi düzenlendi

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören ve takipleri devam eden diyabetik hasta ve hasta yakınlarına yönelik diyabet eğitimi düzenlendi.

Liseler arası voleybol turnuvası büyük çekişme

Malatya Yeşilyurt Belediyesinin sportif hizmetler kapsamında düzenlenen liseler arası voleybol turnuvası büyük bir çekişmeye sahne oluyor. Erkeklerde 14, Kızlarda 17 takımın katılımıyla 17 Şubat'ta başlayan turnuvada yer alan takımlar, dereceye girebilmek adına yoğun bir mücadele veriyor.

Deprem bölgesinde sıcaklık yükselecek

Elazığ ve Malatya deprem bölgesinde sıcaklığın yükseleceği ifade edilip, rüzgarların zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin edildiği bildirildi.

İnönü Üniversitesi enerji projelerinde birinci sırada yer aldı

YEVDES Projesi kapsamında teknik destek almak üzere yapılan başvurular sonuçlandı. İnönü Üniversitesi'nin 'Enerji Verimliliği ve Yenilebilir Enerji' alanlarındaki proje başvurusu, 63 üniversite arasında her iki dalda birinci oldu.