Malatya

Malatya Haberleri

Doğanşehir'de kros yarışması yapıldı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde kros yarışması yapılıp, il şampiyonasına katılacak sporcu öğrenciler belirlendi.

Engelliler için taşıma aracı Japonya'dan

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Engelli Bireyler İçin Taşıma Aracı' temini projesi Japonya Yerel Projelere Hibe Programına alındı.

Yeşilyurt'tan Mehmetçiğe destek

Yeşilyurt Belediye Meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İdlip'te Türk askerlerine düzenlenen saldırıya tepki göstererek, Cenab-ı Allah, kahraman ordumuzu muzaffer eylesin' dedi.

MHP' den Başkan Güder'e ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) geçen ay göreve gelen Battalgazi İlçe Başkanı İlhan İlhan ve yönetimi, Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e iadeyi ziyarette bulundu.

Kocaman yürekli öğrencilerden kahraman Mehmetçiğe selam

Malatya'da öğrenciler, trafik eğitimi esnasında hep birlikte ayağa kalkarak Mehmetçik için selam durdu. Öğrenciler, kahraman Mehmetçik için ise mektup yazarak duygularını dile getirdi.

Malatya'da minibüsçü esnafını sevindiren karar

Malatya'da minibüs ve toplu taşıma araçlarında yaş sınırı 12'den 20'te çıkarıldı. Bu kararın kendileri için müjde niteliğinde olduğunu ifade eden Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, aynı desteği servis araçları için de beklediklerini söyledi.

Mehmetçik için dualar edildi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de, Bahar Kalkanı Harekatı'nın başarılı olması ve şehit askerler için dualar edildi.

Kadınların üretime katkısı arttırılacak

Kadınların kooperatifler kanalıyla üretime ve istihdama katkısının arttırılması için toplantı düzenlendi.

İşini geliştirmek isteyenlere eğitim

Kendisini ve işini geliştirmek isteyenlere bir yıl sürecek yeni bir eğitim serisi başlatıldı.

Malatya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Malatya'da merkez üssü Pütürge ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem değerlendirme toplantısı düzenlendi

Malatya'da, 5 ilçede deprem hasar tespitlerinin büyük oranda tamamlandığı belirtilip, ön hasar tespit çalışmalarının halen devam ettiği ifade edildi.

Malatya'da Şehitler için dualar edildi

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde İdlib şehitleri için yatsı namazı sonrası Kuran'ı Kerim okundu, dualar edildi.

Akçadağ Mehmetçik için tek yürek oldu

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde İdlib'deki saldırıda şehit düşen Mehmetçikler için gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi.

'Suriye'de ne işimiz var' sorusuna şehit torunundan ibretlik cevap

Malatya'da yaşayan 78 yaşındaki Fatma Özaslan'ın pazarda alışveriş yaparken Suriye konusundaki sözleri kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. İki dedesi de şehit olan Fatma teyzenin 'Suriye'de ne işiniz var? sorusuna verdiği cevap ise ibretlik niteliğindeydi.

İnönü Üniversitesinde engelli araçları için şarj noktaları kurulacak

İnönü Üniversitesi Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü Bahar Dönemi toplantısında, kampüs içerisinde engelli araçları için şarj noktalarının kurulması kararı alındı.

Malatya'da STK'lar Mehmetçik için tek yürek oldu

Malatya'da meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları yaptıkları ortak açıklama ile 'Bahar Kalkanı' operasyonunda destek verdi. STK'lar adına konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Katil rejime karşı kararlı şekilde mücadele eden devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız dedi.

Depremzede çocuklara etkinlik

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde, depremzede ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi. 24 Ocak depreminden etkilenen Doğanyol'da düzenlenen etkinliğe 190 çocuk katıldı.

Deprem bölgesinde sıcaklık artacak

Elazığ ve Malatya deprem bölgesinde sıcaklıkların artacağı tahmin ediliyor.

DSİ Malatya'da 8 baraj 1 gölet yaptı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Malatya'ya yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. DSİ tarafından Malatya'da son dönemde 8 baraj ve 1 gölet yapıldı.