Malatya

Malatya Haberleri

Malatya'da toplu taşıma araçlarında korona virüs önlemleri

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Toplu taşıma araçlarımız, Trambüsler, otobüsler sürekli temizlenerek korona virüsü için dezenfekte edilmektedir' dedi.

'Kriz Yönetiminde Kadın' paneli düzenlendi

Malatya'da Kriz Yönetiminde Kadın konulu panele katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, 'Her türlü krizin savaş olsun, göç olsun, doğal afet olsun, ekonomik kriz olsun veya sosyal bir problem olsun öncelikli mağduru kadınlar ve çocuklardır' dedi.

Çağın bilgileriyle donatılmış nesiller yetiştirme çabası

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 'Çağın bilgi ve becerileriyle donanmış nesiller yetiştirmeye çaba gösteriyoruz' dedi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıl dönümü

Malatya'da 3 belediye başkanı, İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıl dönümü nedeniyle yaptıkları açıklamada, milli ruh vurgusu yapıp, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' temennisinde bulundular.

Yeşilyurt'ta atık dönüşümü ile 25 bini aşkın ağaç kurtarıldı

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bölgede hizmete giren 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi ile 2019 yılında 1.5 tonun kağıdın geri dönüştürülerek, 25 bin 132 adet ağacın kesilmekten kurtarıldığını kaydetti.

Depremde görev yapan kamu personeli için tazminat çağrısı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sivrice depremi sonrası bölgede görev yapan kamu görevlilerine verilecek 693 TL'lik tazminatın depremden etkilenen diğer ilçelerde de uygulanmasını istedi.

Pedallar, kadınlar için çevrildi

Malatya İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (İÜBİS) tarafından 8 Mart Dünya kadınlar günü etkinlikleri kapsamında farkındalık turu düzenlendi.

Köy okullarındaki öğrencilere ücretsiz saç bakımı

Malatya'da Akçadağ Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlatılan 'Benim kuaförüm köy okullarında' projesi ile öğrencilerin saç tıraşları ve bakımları yerinde ücretsiz olarak yapılıyor.

Lise öğrencileri araştırma projelerini sergiliyor

Malatya'da açılan 51.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi ilgi görüyor.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği 66. yılını kutluyor

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi 66. kuruluş yılı Malatya'da kutlandı. Programda, Elazığ depremi sonrası Malatya'da deprem bölgesinde ücretsiz olarak çalışan veteriner hekimlere plaket takdim edildi.

1 kişinin hayatını kaybettiği bina için tahliye talebi

Malatya'da duvarın çökmesi sonucunda 1 kişinin hayatını kaybettiği 4 katlı binada ikamet eden vatandaşlar, binanın tahliye edilerek yıkılmasını istedi.

Müdür Bentli hastaneleri denetledi

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, iki hastanede denetlemeler yaparak, çalışmaları yerinde inceledi.

Battalgazi'de depremin izleri siliniyor

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Depremin etkilerini azaltma adına ciddi çalışmalar yapıldı' dedi.

Koca Vaiz Baba Türbesinde restorasyon çalışması başladı

Battalgazi ilçesinin Eskimalatya mahallesinde bulunan ve vatandaşlar tarafından 'Korku ocağı' olarak ta bilinen 'Koca Vaiz Baba Türbesi'nde ki restorasyon çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor.

Malatya'da haşerelere karşı mücadele başladı

Malatya'da, havaların ısınması ile birlikte vektörle mücadele çalışmalarına başladı.

Yazıhan'da Trabzon Hurması yetişecek

Yazıhan Belediyesi tarafından kayısıya alternatif ürün olarak geliştirilen proje ile Trabzon Hurması yetiştiriliyor.

İşitme engelli öğrencilerden ağaçlandırmaya destek

Malatya Akşemsettin İşitme Engelliler Okulu öğrencileri, Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde sürdürdüğü yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına destek verip, fidan dikti.

Malatya'da 10 bin 837 ev hasar tespiti için bekliyor

Malatya'da 24 Ocak'taki deprem sonrasında 10 bin 837 ev hasar tespiti için bekliyor.

Malatya'da Türkiye Afrika ilişkileri masaya yatırıldı

Malatya'da Türkiye Afrika ilişkilerinin konuşulduğu konferans düzenlendi. Konferansın açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 'Önceliğimiz insan kaynağı yetiştirmek' dedi.