Malatya

Malatya Haberleri

Minik öğrencilere tren yolculuğu

Malatya Battalgazi Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 99.yıldönümünü kutlamak ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma adına 1.sınıf öğrencilerinin katılımıyla özel bir program düzenlendi. Cumhuriyetin ilk yıllarını anlatmak ve Cumhuriyet dönemini yaşatmanın yanı sıra bayrak sevgisini aşılamak için düzenlenen program kapsamında Hacı İbrahim Işık İlkokulu'nda öğrenim gören 1.sınıf öğrencilerine, tren yolculuğu yaptırıldı.

'Kadının Dinimizdeki Yeri' anlatıldı

Yeşilyurt Müftülüğü Vaizi ve İl Aile Din Rehberlik Koordinatörü Betül Doğan, 'Hz. Muhammed'in (s.a.v) peygamber oluşundan sonra kadın çok farklı bir boyut kazandı' dedi.

İstiklal Marşının kabul edilişinin 99. yıldönümü

Malatya 'da İstikll Marşının kabul edilişinin 99. yıldönümü törenle kutlandı. Törende, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy saygıyla anıldı.

Üniversite kampüsü Korona virüse karşı ilaçlandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi kampüsü ve derslikler, Korona virüse karşı ilaçlandı.

600 TL'lik alışveriş ile 200 bin TL değerindeki aracı kazandı

Malatya Park AVM tarafından düzenlenen hediye kampanyasına 600 TL alışveriş yaparak katılan şanslı müşteri çekiliş sonucu kazandığı 200 bin TL'lik son model aracına kavuştu.

Malatya'da toplu taşıma araçları her gün dezenfekte ediliyor

Malatya'da her gün binlerce yolcuya hizmet veren otobüs ve trambüsler son seferlerinden sonra garajlarda her gece temizlik ünitesi tarafından iç dış temizlikten geçirerek sabah servise hazır hale getiriyor.

Kardan kapanan Nemrut Dağı yolu yeniden ulaşıma açıldı

Malatya'dan dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı'na giden ve kar nedeniyle kapanan yol ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucu yeniden ulaşıma açıldı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyini ağırladı

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 6.8'lik Elazığ depreminin ardından büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ücretsiz hayvan sağlığı hizmeti sunan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 2.Başkanı Muhlis Atay ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Malatya'da 'İstiklalden istikbale' yürüyüşü

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Malatya'da 'İstiklalden istikbale' yürüyüşü düzenlendi.

Battalgazi'de bayrak dağıtımı

İdlip şehitleri anısına AK Parti Battalgazi İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ilçedeki esnaflara Türk Bayrağı dağıtıldı.

Deprem hasar tespit ekibi arttırıldı

Malatya'da depremden zarar gören evlerin hasar tespiti devam ederken, tespit bekleyen ev sayısının fazla olmasından hasar tespit ekip sayısı arttırıldı.

Malatya'da uyuşturucu ile mücadele

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, 'Başka yol yok, uyuşturucuya yer yok' semineri düzenlendi.

Öğretmenler için aylık ders saatinin 15 saatte eşitlenmesi talebi

Memur Sen Malatya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, öğretmenlerin aylık ders saatinde 15 saatte eşitlenmesi talebi ile ilgili dilekçe kampanyası başlattı.

Malatya'da korona virüsü alarmı

Malatya'da dezenfektan, kolonya ve sabun satışlarında artış yaşandı.

Çocuk Atletizm Şenliği düzenlendi

Malatya'da Türkiye Atletizm Federasyonuna (TAF) Çocuk Atletizm Şenliği düzenlendi.

Battalgazi Belediyesi kalite belgesi alacak

Malatya Battalgazi Belediyesi'nin kalite belgesi alacak olmasından dolayı Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkililerinin katımıyla Gözetim Tetkiki açılış toplantısı düzenlendi.

Malatya'da 'Bağımlı Değiliz' adlı tiyatro oyunu

Malatya'da uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Bağımlı Değiliz adlı tiyatro oyunu sahne aldı.

Malatya'da toplu taşıma araçlarında korona virüs önlemleri

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Toplu taşıma araçlarımız, Trambüsler, otobüsler sürekli temizlenerek korona virüsü için dezenfekte edilmektedir' dedi.

'Kriz Yönetiminde Kadın' paneli düzenlendi

Malatya'da Kriz Yönetiminde Kadın konulu panele katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, 'Her türlü krizin savaş olsun, göç olsun, doğal afet olsun, ekonomik kriz olsun veya sosyal bir problem olsun öncelikli mağduru kadınlar ve çocuklardır' dedi.