Malatya

Malatya Haberleri

Başkan Güder'den İdlip tepkisi

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yayımladığı baş sağlığı mesajında İdlip saldırısına tepki göstererek, Ciğerimiz kor gibi yansa da, milletimizin vakur duruşuyla tüm dünyaya tek yürek olduğumuzu göstermemiz gerekiyor ifadelerini kullandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nden İdlib saldırına kınama

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, Suriye'de rejim güçleri tarafından yapılan saldırı kınandı.

Malatya caddeleri Türk bayraklarıyla donatıldı

Suriye'nin İdlib kentinde rejim tarafından yapılan saldırı sonrası Malatya'da da ana caddeler Türk Bayrakları ile donatıldı.

28 Şubat darbesine siyah baskı ile tepki

Malatya'da yayın hayatına 20 yıl önce başlayan Sonsöz Gazetesi, 28 Şubat darbesinin yıl dönümünde siyah baskıyla okuyucuları ile buluşuyor.

Hayati İnanç sevgisi Malatya'da salona sığmadı

Malatya'da Şair ve Yazar Hayati İnanç'ın verdiği 'Can Veren Pervaneler' isimli konferans yoğun ilgi gördü.

Esenlik Marketler'den Tandoğan Mahallesine yeni şube

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Süper Marketler, Tandoğan Mahallesinde yeni şubesini hizmete açtı.

Malatya'da Memur-Sen'in 28 yıllık icraatları anlatıldı

Memur-Sen'in kuruluşunun 28'inci yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, 'Sadece Memur-Sen değil, aynı zamanda Merhamet-Sen olduğumuzu gösteriyoruz' dedi.

Doğanşehir Anadolu Lisesinden kitap söyleşileri devam ediyor

Doğanşehir Anadolu Lisesi edebiyat zümresinin öğrencilerle birlikte geleneksel olarak sürdürdüğü 'Kitap Okuma ve Değerlendirme Söyleşileri' devam ediyor.

Başkan Çınar: Aziz şehitlerimizin bize bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar 'Aziz şehitlerimizin bize bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız' dedi.

Malatya'da 4 bin 933 ağır hasarlı bina sayısı var

Malatya Valiliği tarafından paylaşılan bilgilere göre 6,8 Sivrice depremi sonrası ağır hasarlı bina sayısının 4 bin 933 olduğu belirtildi. Kentte depremin burduğu 5 ilçede ise acilen yıkılacak bina sayısının 306 olduğu açıklandı.

Korona virüs konferansı düzenlendi

İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır, 'Koronavirüs, damlacık yolu ile de bulaşmaktadır' diyerek, toplum ve dünya bu kadar iç içeyken bu virüsün bir başkasına bulaşmama ihtimalinin yok olduğunu savundu.

Malatya'da inşaatlara beton dökülmesine izin

Deprem nedeniyle Malatya'da inşaatlara bir süre ara verilen beton dökülmesi yasağı kaldırıldı.

Malatya'da deprem olacağı söylentilerine karşı soğukkanlılık çağrısı

Deprem olacağı yönündeki paylaşımlar nedeniyle vatandaşların geceyi sokakta geçirdiği Malatya'da yetkililer, söylentilerin asılsız olduğunu belirterek herkese soğukkanlı davranmaları için çağrıda bulundu

Milletvekili Kahtalı ve Başkan Güder'den AK Parti ilçe teşkilatına ziyaret

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ile birlikte yeni yerine taşınan AK Parti Battalgazi İlçe Teşkilatı'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

Rektör Kızılay'dan öğrencilere kandil yemeği

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, öğrencilere kandil yemeği ikram etti.

'Cevizin Kabuğunu Kırmak' konulu konferans düzenledi

Eğitim Bir Sen Malatya Şubesi tarafından 'Cevizin Kabuğunu Kırmak' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Merkez Bankası Meclis Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç de katıldı.

Başkan Gürkan: 'Hayati İnanç, Türk Edebiyatı açısından önemli bir şahsiyettir'

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen 'Kırkambar' edebiyat ve medeniyet adlı söyleşi programına katılmak üzere Malatya'ya gelen Şair ve Yazar Hayati İnanç Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Başkan Gürkan'a geçmiş olsun ziyaretleri

İnsanı Yardım Vakfı İHH Genel Merkezi Yöneticileri, yaşanan depremler sonrası Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yeşilyurt bahara hazırlanıyor

Yeşilyurt ilçesinde yaklaşan bahar ayı ile birlikte park ve bahçelerde hummalı bir çalışma başlatıldı. Belediye Başkanı Mehmet Çınar'da parklarda bahar hazırlığı çalışmalarını yerinde denetledi.