Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Bu da 'Ekmeğinin peşinde koşan' kedi

Elazığ'da kadınların imece usulü kış hazırlık telaşı başladı. Günün ilk ışıklarıyla yakılan tandırda pişirilen ekmeklere ulaşmak isteyen kedinin sevimli halleri gülümsetti.

Metropol kentin çekiçli hayırseveri

Suriye'de 15 Mart 2011 yılında başlayan iç savaş nedeniyle ülkesini terk edip Türkiye'ye gelerek Diyarbakır'a yerleşen Üsame Şafii, cadde ve kaldırımlarda insanlara zarar veren çivi veya zemin içerisine çakılmış vidaları yerinden sökerek kendi imkanlarıyla tamir ediyor.

SANKO'da 'insan' temalı resim sergisi devam ediyor

Ressam Özgür Eryılmaz'ın, tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniğiyle insanı konu alarak hazırladığı eserlerinden oluşan 'Kabuk' isimli resim sergisi sanatseverlerin ilgisini çekiyor.

Diyarbakır'da fırınlarda gramaj ve fiyat tarifesi denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde fırınlarda ekmek gramaj ve fiyat tarifesi denetimi gerçekleştirdi.

Pençe-Kilit şehidine son görev

Irak'ın Kuzey'inde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda bölücü terör örgütü üyelerinin hain saldırısı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

5 bin yıllık surlarda bariyerler kaldırıldı, vatandaşın fotoğraf çılgınlığı başladı

Diyarbakır'da UNESCO listesinde yer alan tarihi surlar eşsiz manzarası ile büyülerken, yaklaşık 2 yıldır restorasyondan ötürü bırakılan bariyerler kaldırıldı. Vatandaşlar, tehlikeye aldırış etmeden fotoğraf çekmeye başladı.

Başkan Tahmazoğlu taksici esnafı ile buluştu

Her fırsatta aile, öğrenci ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Mehmet Tahmazoğlu, bu kez de Başkarakol Taksi Durağı'nı ziyaret ederek, gündeme dair konularla ilgili görüş alışverişinde bulunarak, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Taksiciler ise yeni yapılan üç katlı köprülü kavşaktan dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ettiler.

Bölge elimlerin hayatı GİBTÜ'de incelendi

Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yetişmiş temel İslam bilimleri dalında bölgeye hizmet etmiş, 17 din liminin hayatının incelendiği 'Yakın Dönem Şark Âlimleri-I' sempozyumu Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (GİBTÜ) yoğun katılımla gerçekleştirildi. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, sempozyumdaki gayelerinin bölgede az tanınan ve bilinmeyen limlerin gün yüzüne çıkmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Üniversite öğrencilerine sınav döneminde yemek ikramı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) 17 günlük sınav döneminde öğrencilere her akşam yemek ve içecek ikram etti.

At yarışı kariyerinde 'Bold Pilot' bile ona yanaşamadı

Katıldığı koşulardaki rakiplerine genelde kaydını sildirdiği, 46 yarışta 46 birincilik elde eden Hafiye'nin yetiştiği Elazığ'daki harada doğan taylar, onun gibi başarılara imza atmak için gün sayıyor.

Adıyaman'da okul çevresinde yoğun denetim

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerince kent merkezinde bulunan okul önlerinde denetimler devam ettiriliyor.

Başkan Kılınç'tan şehitler için taziye mesajı

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, 'Pençe-Kilit Operasyonu' bölgesinde şehit düşen kahraman Türk askerleri için taziye mesajı yayımladı.

Adıyaman FK - Uşak Spor: 1-0

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Adıyaman FK, kendi evinde ağırladığı Uşak Spor'u 1-0 mağlup etti.

144 bin 665 öğrenci ve vatandaş ecdadıyla Çanakkale'de buluşturuldu

Şahinbey Belediyesi 'Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına' projesi çerçevesinde 144 bin 665 öğrenci ve vatandaşı Çanakkale'de ecdadıyla buluşturdu.

Kızılay Sur Şubesi'nden ihtiyaç sahipleri için '1 bot 1 mont kampanyası'

Diyarbakır'da Kızılay Sur Şubesi, soğuk kış mevsiminin başlaması ile birlikte ilçedeki yetim ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için 'kış üşütür siz ısıtın' çağrısıyla '1 bot 1 mont' yardım kampanyası başlattı.

Gürkan: 'Esnaflarımızın fikir ve görüşleri bizim için önemli'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt İlçesinde (Çırmıhtı) vatandaş ve esnaflarla bir araya gelerek sohbet etti.

Başkan Beyoğlu, hafta sonunu vatandaş buluşmalarına ayırdı

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hafta sonunda eski Bağlar bölgesindeki iki mahallede vatandaşlarla bir araya geldi, bir yandan esnafın taleplerini dinlerken, bir yandan ev buluşmaları gerçekleştirdi.

Gaziantep'te hamam kültürü müzede yaşatılıyor

Gaziantep kültüründe önemli bir yere sahip olan hamam kültürü, günümüzde de yaşatılmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Hamam Müzesi oldu. 509 eserin sergilendiği müze ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Bitkin halde bulunan yavru kedi tedavi altına alındı

Adıyaman'da, faaliyet gösteren bir fabrikada yorgun ve bitkin düşen kedi, tedavi altına alındı.

Toplam 7142 haber.