Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Dünya Türk Kahvesi Günü dolayısıyla ücretsiz kahve ikram edildi

Elazığ'da bir işletme, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz kahve ikramında bulundu.

Önder bölge toplantısı Adıyaman'da yapıldı

Öncü İmam Hatipler Derneği (Önder) Bölge toplantısı Adıyaman'da gerçekleştirildi.

Tut ilçesine kurulacak fabrikada 150 kişi istihdam edilecek

Adıyaman'ın Tut ilçesine kurulacak olan tekstil fabrikasında 150 kişi istihdam edilecek.

Elazığ'ın en genç kadın muhtarından Türkiye'nin ilk kadın muhtarına anlamlı ziyaret

Elazığ'ın merkezde ilk ve tek kadın muhtarı olan Sugözü Mahalle muhtarı Seda Gündoğan ve beraberindekiler 1933 yılında seçilen Türkiye'nin ilk kadın muhtarı olan Gül Esin'i kabri başında andı.

Dezavantajlı okul öncesi öğrencilerine ücretsiz kahvaltı

Adıyaman'da 2022-2023 eğitim öğretim sezonunda hayata geçirilen uygulamayla, dezavantajlı bin 520 okul öncesi öğrencisine ücretsiz kahvaltı veriliyor.

Kaymakam Partal, ilçede önemli projelere imza atacaklarını söyledi

Adıyaman'ın Besni Kaymakamı Çağlar Kartal, ilçeye dair yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kayapınar'da vatandaşlara 'kahve festivali'

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi tarafından vatandaşlara 'kahve festivali' düzenlendi.

Kangal köpeğinin et yerine sebze yediğini gören Elazığlının şiveli tepkisi güldürdü

Elazığ'ın Kavaktepe köyünde yaşayan eski sanatçı Hüseyin Gürocak'ın kangal cinsi köpeği et yerine sebze ve meyve yiyor. Öyle ki Gürocak, çok sevdiği köpeğini her gün uzun hava eşliğinde besliyor. Bu durumu sonradan fark eden sanatçı Gürocak, 'Bozo' isimli kangal köpeğinin bütün sebzeleri tükettiğini şiveli konuşmasıyla anlatması izleyenlerin yüzünde tebessüm oluşturdu.

Kumru yuvası için sobayı yakmıyor

Elazığ'da yaklaşık 1 ay önce soba borusunun üzerine yuva yapan iki yavru kumru nedeniyle soba yakmayan sanayi esnafından oto elektrik ustası Ersin Polat, ''Hemen her sene geliyorlar. Bu sene ikinci defa geldiler. Yuva yaptı ve kış ayına denk geldiği için yuvayı bozmak istemedik. Sobayı yakmıyoruz, montlarımızla çalışıyoruz'' dedi.

Başkan Kılınç'tan gençlere müjde

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara'dan gençlere müjde verdi.

DTSO oryantasyon eğitimini yoğun ilgiliyle gerçekleştirdi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) 2 Ekim'de gerçekleşen oda seçimlerinden sonra oluşan yönetim kurulu, meclis ve meslek komitesi üyelerinin DTSO'ya uyum sağlanmalarına yönelik oryantasyon eğitimi düzenledi.

Evlat nöbetindeki baba: 'Mücadelemiz gün geçtikçe olumlu sonuç veriyor'

Çocuklarının HDP aracılığıyla PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat nöbeti, HDP Diyarbakır il binası önünde devam ediyor. Oğlu için eyleme katılan Süleyman Aydın, Bu mücadele gün geçtikçe olumlu sonuç veriyor. 39 evladımız kurtarıldı. İnşallah darısı bizim başımıza olur' dedi.

Malatyalılar 'kara lastikten' vazgeçemiyor

Türkiye'de 1930'lu yılların başında üretimine başlanan ve çarıktan ayakkabıya geçişte kiminin cizlavit, kiminin ise Ankara lastiği' olarak adlandırdığı kara lastiğe Malatyalıların ilgisi hl devam ediyor.

DTSO Kürtçe hikaye yarışmasına katılan çocuklara tablet hediye etti

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Kürtçe'yi seçmeli ders olarak seçen öğrenciler için düzenlediği hikaye yarışmasına katılan 120 çocuğa tablet hediye etti.

Vali Çuhadar, ziraat odasından tarımla ilgili bilgiler aldı

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni'de yeni hizmet binasına taşınan ziraat odasına hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak tarımla ilgili bilgi aldı.

Gazetecilikten antikacılığa ilerleyen serüven

Gaziantepli emekli gazeteci Ali Atalar, merak saldığı antikacılık tutkusu sayesinde 2 bin parçalı antika koleksiyonun sahibi oldu.

Sürücülere kışlık bakım uyarısı: 'Bin liradan kaçıp 25 bin liradan olmayın'

Elazığ'da sürücüleri uyaran oto tamir ustaları, bin liralık kışlık bakımdan kaçan sürücülerin ileride 25 bin lira masrafla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

Gürkan: 'Engellilere uygun engelsiz mekanlar oluşturmaya gayret ediyoruz'

Engellilerin istek ve sorunlarına dikkat çekilmesi, bu konuda toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılmasını sağlamak amacıyla Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Sevgi Her Engeli Aşar' temalı '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' farkındalık etkinliği düzenlendi.

Başkan Şerifoğulları, vaatlerini bir bir yerine getiriyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları. 11 ana başlıkta açıkladığı 100 projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Şerifoğulları, önemli projelerinden biri olan Engelsiz Yaşam Merkezini, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde hizmete sundu.

Toplam 7142 haber.