Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

'Gaziantep İli Tarım çalıştayı' yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 'Gaziantep İli Tarım Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştay kapsamında kent merkezi ve ilçelerde tarımda kırsal kalkınma modelini geliştirmek için değerlendirmeler yapıldı.

Akın, canlı hayvan pazarını ziyaret etti

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, geçtiğimiz yıla göre bu yıl küçükbaş hayvanlarda yüzde 20' lik bir fiyat artışı olduğunu söyledi.

İslahiye'de kilitli parke taşı çalışmaları devam ediyor

İslahiye Belediyesi tarafından kilitli parke taşı çalışmaları devam ediyor.

GEF 2021 heyecanı başladı

Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası iş birliğiyle düzenlenecek Güneydoğu Enerji Forumu (GEF 2021) heyecanı 30 bin TL ödüllü fikir yarışmasıyla başladı.

Besni'de mesleki eğitim merkezi kursiyerleri diplomalarına kavuştu

Adıyaman'ın Besni Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda faaliyet gösteren mesleki eğitim kursu sonunda 42 kişi lise diploması ve ustalık belgesi almaya hak kazandı.

Elazığ'da deprem konutları ile adeta bir ilçe kuruldu, 15 bin kişi yaşayacak

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından kent genelinden 20 binden fazla konutun çoğunluğu tamamlanırken, 3 bin 500 konutluk yaklaşık 15 bin kişinin yaşayacağı yer adeta bir ilçe oldu.

İş adamlarından engellilere destek

Adıyaman'ın Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan, hayırsever iş adamlarının katkılarıyla engellilere destek olmaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, 'Koruyucu aile hizmeti çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir'

ELAZIĞ (İHA) – Çocukları koruyucu ailelerin yanına yerleştirerek onlara sıcak bir aile ortamı yaşatmak istediklerini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç , 'Bu çocukların bütün bakım ve gözetimi devlet kontrolündedir. Koruyucu aile hizmeti çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir' dedi.

Adıyaman geçmişine misafir olacak

Adıyaman Belediyesi tarafından yürütülecek olan ve GAP İdaresi tarafından da desteklenecek olan 'Geçmişine misafir ol' projesinin protokolü imzalandı.

Jandarma erler yemin etti

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'nda eğitimini tamamlayan 2001/2-3 dönem askerler yemin etti.

Gazeteci Beyaz'ın acı günü

Adıyaman'da, gazetecilik yapan Akif Beyaz'ın ağabeyi Turan Beyaz, hayatını kaybetti.

Elazığ'da 'Hayatlarımız Sallanmasın' etkinliği

Elazığ Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından İçişleri Bakanlığının 2021 yılını Afet Eğitim Yılı ilanı sebebiyle 'Hayatlarımız Sallanmasın' konulu tiyatro etkinliği düzenlendi.

Şahin'den esnafa desteğe devam mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kısıtlamalardan etkilenen sektörlerin ilgili oda başkanlıklarını ziyaret etti.

Malatya'da bayram öncesi ağızlar tatlandı

Malatya'da 1 Temmuz itibari ile pandemide tam açılma uygulamasında bir tatlıcı, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara ücretsiz pasta ve tatlı ikramında bulundu.

Yaşlı kadının yardımına Battalgazi Belediyesi yetişti

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde gözleri görmediği için temizlik yapamayan ve çöp biriktirme hastalığı bulunan yaşlı kadının yardımına Battalgazi Belediyesi ekipleri yetişti. Yaklaşık 2 kamyon kasası çöpün toplandığı evde kapsamlı temizlik çalışması yapan ekipler, tamamen boşalttıkları evi ilaçlayarak dezenfekte etti.

Baba mesleğinin yok olmaması için emekliye ayrıldı

Gaziantep'te yaşayan 57 yaşındaki Mustafa Ercan, baba mesleği olan kilim dokuma işini devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmak için devlet memurluğundan emekliye ayrılarak, 40 yıl aradan sonra tekrardan tezgah başına geçti.

Gelinin vosvos isteğini kırmak istemeyen damattan ilginç çözüm

Malatya'da nişanlısının 'gelin arabası vosvos olsun' isteğini kırmak istemeyen oto kurtarma işi yapan damat Furkan Karakaplan, aracının üzerine yüklediği vosvosu ve çekiciyi gelin arabası yaptı.

İyilik Hareketi'nden Saraç ailesine yardım eli

Diyarbakır'da ekonomik ve ailevi durumu yürek burkan, hurda toplayarak ailesinin geçimini temin etmeye çalışan, diğer yandan eşi engelli olduğu için eşinin ve çocuklarının genel ihtiyaçları gideren aynı zamanda yemek, temizlik, çamaşır yıkama gibi işleri de yaparak zor bir yaşam süren 4 çocuk babası Ayhan Saraç'ın yardımına İyilik Hareketi yetişti.

Başkan Beyoğlu, sara hastası çocuğa tekerlekli sandalye hediye etti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde halk arasında 'Sara' olarak bilinen epilepsi hastası olan 13 yaşındaki Rodin Alsak'ın yüzü, Ak Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'ndan gelen tekerlekli sandalye sürpriz ile güldü.