Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Başkan Güder, özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle buluştu

'Engellilere pozitif ayrımcılık' düsturuyla hareket eden Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından 'Toplumsal Yaşam Becerileri' kapsamında düzenlenen özel programda, özel gereksinimli çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.

Akköy çocukları şenlikte gönüllerince eğlendi

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi 'Köyde Şenlik Var' etkinliklerine devam ediyor.

Diyarbakır ANDA il temsilciliği ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmeye devam ediyor

Son zamanlarda yaptıkları maddi ve manevi desteklerle adından söz ettiren ANDA Kardeşe Vefa Derneği Diyarbakır Temsilciliği ihtiyaç sahibi ailelere misafir olup, yardım etmeye devam ediyor.

15 Temmuz şehidinin babası: 'Önce inançları sömürüyor, ardından kendi emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar, FETÖ de öyle yaptı'

15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı'nda şehit düşen polis memuru Eyüp Oğuz'un babası Tevfik Oğuz, 'İster PKK ister FETÖ terör örgütü olsun, önce inançları sömürüyor sonra kendi emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar, FETÖ de öyle yaptı' dedi.

Başkan Çınar, muhtarları ağırladı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yöresel lezzetlerin tanıtımı ve satışı için Çırmıktı Lezzet Caddesindeki kültürel yatırımlar arasında yerini alan Yeşilyurt Mutfağında misafir ettiği Muhtar Dernek Başkanları ve muhtarla istişare toplantısı düzenledi.

Tanktan indirdiği askerle yaşadığı diyalog ile gündem olan 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

15 Temmuz darbe girişimi esnasında tanktan indirdiği askerle yaşadığı diyalogla tanınan gazi Muhammet Irmak, FETÖ'cülerin polis olmasını engellediklerini ama kendisinin hırs yaparak öğretmen olduğunu vatan perver öğrenciler yetiştirmek istediğini söyledi.

Yapılandırmada yeni fırsat

Adıyaman Belediyesi yetkilileri, belediyeye olan borçların da kapsama gireceği yeni yapılandırma konusunda çağrıda bulundu.

Şehit Uzman Çavuş için mevlit okutuldu

2018 Yılının Haziran ayında Bitlis'e bağlı Çeltikli Mezrası kırsalında icra edilen operasyon esnasında PKK bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cevdet Canördek, şehadetinin üçüncü yılında okutulan mevlid-i şerifle anıldı.

Gaziantep'te sıcaktan bunalanlar parklara koştu

Gaziantep'te 40 dereceyi aşan sıcaklıktan bunalan kent sakinleri 100. Yıl Parkı'na akın etti. Gaziantepliler serinlemek için gölgelik alanlarda ailecek vakit geçirdi.

Şahinbey Belediyesi'nden bir tesis daha

Şahinbey Belediyesi tarafından 23 Nisan Mahallesi'ne yaptırılan 23 Nisan Sosyal Tesisi vatandaşın hizmetine açıldı.

Evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor, gelen çocuklarla umut büyüyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 678 gündür devam ediyor.

76 yıldır buz satarak para kazanıyorlar

Elazığ'da 76 yıldır soğuk hava deposunda buz üreten Bardakçı ailesi, sıcaklar sayesinde para kazanıyor.

Gelin arabası gibi süslettiği aracıyla boşanma davasına gitti

Malatya'da 13 yıllık eşinden boşanan Murat Akdoğan, davanın görüleceği adliyeye üzerinde Çok mutluyum, boşanıyoruz yazdırdığı araçla geldi.

(ÖZEL) Şeker hastalarına özel mor baklava

Diyabet hastaları için Gaziantepli baklava ustaları, mor sebze ve meyve özlerinden elde edilen toz karışım ile baklava üretti. Daha hafif ve daha lezzetli olan mor baklavaya talep her geçen gün artıyor.

Elazığ'da SkyFest etkinliği renkli görüntüler oluşturdu

Elazığ'da düzenlenen 1. SkyFest etkinliğinde Microlight, Paratrike ve paraşüt uçuşları renkli görüntüler oluşturdu.

Rektör Hotar'dan Malatya ziyareti

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Malatya'yı ziyaret ederek, kent tarımıyla ilgili bilgiler aldı.

Fatma Şahin yeni başlanan asfalt çalışmalarını inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitkamil ilçesine bağlı Belkıs Mahallesi ve gönüllü dönüşüm metodu esaslı yürütülen 'Göllüce Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' dolayısıyla Göllüce Mahallesi'nde (Sanayi Mahallesi) bölge ulaşım ihtiyacını karşılamak ve araç trafiğini rahatlatmak amacıyla yürütülen asfalt çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yerinde inceledi.

Bayram öncesinde bıçak ustalarından yoğun mesai

Kurban Bayramı yaklaşırken, bıçak yapan esnaflar ile bileyicilerinde de hareketlik başladı. Kurbanlık hayvanların kesilmesi için bıçakçılarda mesai yoğunlaştı.

10 yıl önce 750 TL'lik mikro kredi desteği alan kız kardeşler, bugün işletme sahibi

Elazığlı iki kız kardeş sırt sırta vererek, 10 yıl önce aldıkları 750 TL'lik mikro kredi desteğiyle kuaför dükkanı açarak 'yapamazsınız' diyenlere inat kendi işlerinin patronu oldu.