Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Jandarma ekipleri özel çocukları unutmadı

Elazığ'da jandarma ekipleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde özel çocukları unutmadı.

Elazığ'da engelli öğrencilerin yaptığı eserler sergilendi

Elazığ'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açılan stantta engelli öğrencilerin yaptığı eserler sergilendi.

Engelleri kaldıran üniversite

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim Uygulama Okulu arasında yapılan 'Hadi Sporuma Sen de Katıl' Projesi kapsamında etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte, engelli öğrenciler Gaziantep Üniversitesi öğrencileri rehberliğinde çeşitli spor etkinlikleri yaparak keyifli bir gün geçirdi.

Fadıloğlu, engelli personeli ve hasta çocukları ziyaret etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ni ziyaret ederek, engelli personellerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, karanfil dağıttı.

Minik öğrenciler kazı alanını gezdi

Adıyaman Borsa İstanbul ilkokulu öğrencileri, Kommagene Krallığının 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kentinde devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Öğrenmede engel tanımıyorlar

Gaziantep'te engelliler önlerine çıkan engelleri bir bir aşıyor. Kimi engelliler okuma yazma, bazıları ise bilgisayar kullanmayı öğreniyor. İki ayağı olmayan bir engelli ise kumaşa hayallerini nakşetmesini öğreniyor.

Gaziantep'te 'mor umutlar' gökyüzüne bırakıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle 'Farkındalık Oluşturma Programı' düzenlendi. Programda 'Mor Umuttur' sloganıyla onlarca mor balon gökyüzüne bırakıldı.

Fadıloğlu, engelli sporcularla kahvaltıda buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı etkinliğinde, Alleben Yüzme Havuzu'nda eğitim gören engelli sporcular ve aileleriyle bir araya geldi. Neşeli anların yaşandığı programda Başkan Fadıloğlu, engelli sporcular ve aileleriyle yakından ilgilendi.

Başkan Doğru'dan Engelliler Günü mesajı

Gaziantep'in Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Beyoğlu engelli çocuklarla bir araya geldi

AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde çeşitli kategorilerdeki çocukların eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezine ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Kılınç, engelliler ile bir araya geldi

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla sabah kahvaltısında engellilerle bir araya geldi.

Malatya'da koyun kırkma eğitimi

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, tarafından şaftlı koyun kırkım makinası saha eğitimi uygulamalı olarak yetiştiricilere verildi.

Konuşmuyor ama türkü söylüyor

Adıyaman'da cümle kurmada güçlük çeken ve sadece sorulan sorulara kısa cevaplar verebilen zihinsel ve bedensel engelli Emine Buluş, türküleri muhteşem yorumuyla seslendiriyor.

Bölgenin genç CEO'su Elaldı: 'Gençlik var ise umut her zaman vardır'

Diyarbakır'ın kurtuluş reçetesinin gençlikten geçtiğine, bölgenin üretim, istihdam ve turizmle bir yerlere geleceğine vurgu yaparak dezavantajlı gurupların ve gençlerin topluma kazandırılması noktasında özel çalışmalar yapılması gerektiği söyleyen bölgenin en genç CEO'su Ömer Elaldı, gençlere yönelik yaptığı çalışmalar ve istihdama kazandırma projelerini devam ettiriyor.

Minik öğrencilerden engellilere videolu destek

Elazığ'da bir ilkokulda eğitim gören öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında işaret dili ile şarkı söyledi.

Elazığ'da vatandaşlar sabah namazında buluştu

Elazığ'daki Sürsürü Yeşil Cami'de, Sabah Namazında Buluşuyoruz etkinliği gerçekleştirildi.

Görmeyen gözleri ona engel olmadı

Adıyaman'da iki gözü görmemesine rağmen sosyal bilgiler öğretmenliği yapan, aynı zamanda kulüp ve dernek başkanı olan Hikmet Yüksel, 3 farklı spor dalıyla ilgileniyor.

Azmin ismi Yeşim öğretmen: Engelleri aştı, 3 üniversite bitirdi 2'sine devam ediyor

Elazığ'da Serebral Palsi hastalığı ile dünyaya gelen ve ortopedik engelli olarak hayatına devam eden Yeşim öğretmen, engeline rağmen pes etmedi. 3 Üniversite bitiren Yeşim öğretmen, 2 üniversiteye ise devam ediyor.

Şahin'den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.