Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Yaptırdığı seyyar fırınla depremzede vatandaşlara sıcak ekmek dağıtıyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından en çok etkilenen iller arasında olan Malatya'ya en büyük destek yine kardeş il Elazığ'dan geldi. Depremin ilk anından itibaren Elazığ Yöresel Ürünleri ve Lezzetleri Tanıtma Derneği tarafından konuşlandırılan seyyar fırından çıkan sıcak ekmekler depremzede vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor.

Günlerce enkaz altına sürünerek girip beslediği ineğine 11 gün sonra kavuştu

Adıyaman'da Birgül Tuncay'ın göçük altında kalan ve enkaz altına sürünerek girip günlerce beslediği 'Bircan' isimli ineği 11 gün sonra kurtarıldı. İneğine kavuşan Tuncay gözyaşlarına boğuldu.

ODTÜ'den depremzedelere yardım

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) akademisyenleri ve öğrencileri, Gaziantep Üniversitesine (GAÜN) depremzedelere dağıtılmak üzere malzeme yardımında bulundu.

Tahmazoğlu'dan göçük altından çıkarılan depremzedeye ziyaret

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 60. Yıl mahallesinde yıkılan evin altında kalan ve ekipler tarafından kurtarılan depremzede Seda Özbaş'ı kaldığı evde ziyaret etti.

Çadırkentte kalanlar tıraş edildi, kız çocuklarına saç bakımı yapıldı

Gaziantepli bir erkek kuaförü, şiddetli depremler nedeniyle zor günler geçiren ve yaşamlarına çadırkentte devam etmek zorunda kalanlara kuaför hizmeti sunuldu. 85 depremzede tıraş edilirken, kız çocuklarının da saç bakımları yapıldı.

Ailesini kaybeden Ayşegül'e hastanede doğum günü sürprizi

Depremde tüm ailesini kaybeden Adıyamanlı Ayşegül Öncebe'ye tedavi gördüğü hastanede doğum günü sürprizi yapıldı.

Dicle Üniversitesi Hastanesi depremin yaralarını sarıyor

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yaralanan 169 depremzede, Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavi edildi.

Çocuklar depremi oyun oynayarak unutuyor

Adıyaman'da çocuklar depremde yaşadıkları korkuyu çadır kentler ve ayakta kalan parklarda oyun oynayarak unutmaya çalışıyor. Sağlam bir ev isteyen küçük çocuğun talebi ise yürek burktu.

Bağlar Belediyesinden 25 bin deprem mağduruna barınma, yemek ve sosyal destek

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesinin depremin ilk gününden itibaren oluşturduğu 100 barınma merkezinde ortalama 25 bin vatandaşa günlük sıcak yemek imkanı ve sosyal destek sağlandığı belirtildi.

Depremde yaralanan hayvanlar için tedavi merkezi kuruldu

Yıkıcı depremin vurduğu Adıyaman'da insanlar kadar hayvanlar da depremden etkilendi. Yaralanan hayvanlar için tedavi merkezi kuruldu.

Depremden etkilenen çocuklara spor ve oyun terapisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen çocuklar için sosyal ve sportif etkinlikler düzenleniyor.

Fadıloğlu: 'Hüzünlerimizi paylaşarak azaltalım'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Fadıloğlu mesajında, 'Depremden etkilenen her bir kardeşimizin yüreğine dualarımızla dokunalım, hüzünlerimizi paylaşarak azaltalım' ifadelerine yer verdi.

'Türkiye'ye borcumu ödemeliyim' diyen Afrikalı öğrenci soluğu deprem bölgesinde aldı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden üniversite eğitimi için 2 yıl önce Türkiye'ye gelen Arouna Mbanza, arkadaşları ile geldiği Adıyaman'da depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Vatandaşlara destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Afrikalı öğrenci, 'Türkiye'ye borcumu ödemek için buraya geldim' dedi.

Adıyaman'da 29 bin çadır kuruldu

Depremin en çok etkilediği iller arasında yer alan Adıyaman'da çadır kentler oluşturulmaya devam ediliyor. Kentin çeşitli noktalarında alt yapısı tamamlanan ve uygun olan yerlere çadırlar kuruluyor. Asker ve diğer görevliler tarafından çadırlar kuruluyor. Adıyaman'da yaklaşık 298 bin çadır kurarak 115 bini aşkın vatandaşa barınma alanı oluşturuldu.

Fahiş fiyat, etiket ve gramaj denetimi sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, marketler ile fırınlarda fahiş fiyat, etiket ve gramaj denetimini aralıksız sürdürüyor.

Adıyaman'da binden fazla iş makinesi enkazlarda çalışıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından deprem bölgesi olan Adıyaman'da görevlendirilen Karabük'ün Safranbolu ilçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, arama kurtarma faaliyetlerinin hızlı bir şekilde sonlandırıldığını ve binen fazla iş makinesinin enkaz kaldırma faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

ŞAHKUT ekibi depremzedenin 46 bin TL'sini teslim etti

Nurdağı'ndan sonra Hatay'a da destek olan ŞAHKUT ekipleri arama kurtarma çalışmaları sırasında buldukları 46 bin TL'yi emniyet güçlerine teslim ettiler.

Kaymakam Yılmaz, depremde hasar gören evleri inceledi

Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamı Vahit Yılmaz, ilçenin kırsal mahallerinde depremden hasar gören evlerde incelemelerde bulundu.

Elazığ Belediyesi kurduğu çocuk oyun çadırında depremin izlerini silmeye çalışıyor

Elazığ Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'a kurulan Çocuk Oyun Çadırı'nda çocuklar, ekipler eşliğinde oyunlar oynayıp filmler izleyerek keyifli dakikalar geçiriyor.

Toplam 7142 haber.