Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Yedi Başak Derneği'nin yardım seferberliği sürüyor

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Hayrullah Kubba: ''Medıcal Poınt, depremdeki yaraları sarmaya devam ediyor''

Depremzede vatandaşlara kurumlarının kapılarını ardına kadar açtıklarını söyleyen Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan V. Hayrullah Kubba, deprem bölgesinde kesintisiz sağlık hizmetine devam ettiklerini söyledi.

Depremden 12 gün sonra 04.17'de dünyaya geldi

Adıyaman'da bir kadın depremden 12 gün sonra sabah saat 04.17'sıralarında 7'nci çocuğunu dünyaya getirdi.

Çadır kentlerde vatandaşın tüm ihtiyaçları karşılanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kurulan çadır kentlerde depremden etkilenen vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Deprem bölgesi Malatya'da çocuklar Nasrettin Hoca ile eğleniyor

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Malatya'da çadır kentte kalan çocuklar, gönüllü tiyatrocuların etkinlikleriyle deprem travmasını atlatmaya çalışıyor.

Deprem bölgesinde camiler hasarlı olunca cuma namazı dışarıda kılındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar alan Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki kırsal mahallelerde camilerin de hasarlı olması nedeniyle cuma namazı açık alanda kılındı.

Depremden sonra ilk cuma namazı çadır kentte kılındı

Cuma namazı Adıyaman'da çadır kentler başta olmak üzere açık alanlarda kılındı.

Koçer, 'Yaralarımızı birlikte sarmak için el birliği ile çalışacağız'

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, yaralarımızı birlikte sarmak için el birliği ile çalışacaklarını söyledi.

Azerbaycan'da çekilen fotoğrafı ile depremin simgesi olan Server Beşirli:

Azerbaycan'da aracının üzerine yüklediği yardım malzemeleri ile çekilen fotoğrafı gündem olan Server Beşirli, Adıyaman'da depremzedeler için çalışıyor. Yaşadıklarını anlatan Beşirli, 'Çadırda kalıyorduk. Çadırdan evvel bir ağacın altına sığınmıştık. Daha küçüktük. Evsizlik nedir biliyoruz' dedi.

Depremin gölgesinde çadır kentte cuma ve gıyabi cenaze namazı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından şehir genelinde kurulan çadır kentlerde cuma ve gıyabi cenaze namazları kılınırken, depremzede vatandaş namazın ardından Bu ülke kesinlikle yıkılmayacaktır bizim mutluluğumuz gelen yardımlardır' diyerek vefa örneği gösterdi.

Pakistan Başbakanı Şerif deprem bölgesinde konuştu

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif deprem bölgesi Adıyaman'da açıklamalarda bulundu. Başbakan Şerif, bir kardeş başka bir kardeşe ne yapabilirse kendilerinde onu yaptığını vurguladı.

Diyarbakır'da depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerde hayatını kaybedenler için Diyarbakır'da cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bakan Çavuşoğlu deprem bölgesi Nurdağı'nda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar alan noktalardan biri olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesini ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, cuma namazı ve afette hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazını katıldı.

DÜ depremde etkilenen çocuklar için seferber oldu

Dicle Üniversitesi (DÜ) akademisyenleri ve öğrencileri depremden etkilenen çocuklarla buluştu.

Lice'de deprem sonrası oluşan obruk dere yatağını kuruttu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kaydedilen 3 ile 4 şiddeti arasındaki bağımsız depremler nedeniyle oluşan obruk, dere yatağını kuruttu.

Diyarbakır'da kurulan çadır kentte yaşam devam ediyor

Diyarbakır'da kurulan çadır kentte depremde evi yıkılan ve hasar gören vatandaşlar yaşamlarına devam ediyor.

Dicle Üniversitesi depremzedelere kapılarını açtı

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi yönetimi, depremin ilk gününden itibaren kapılarını depremzedelere açtı. Her gün 2 bin kişilik sıcak yemek vatandaşlara ulaştırılıyor.

Polisten depremzede çocuklar için etkinlik

Malatya'da polis ekipleri tarafından depremden evleri yıkılan ve zarar gören ailelerinin çocuklarına yönelik etkinlikler düzenleniyor.

Çocuklardan DİKO'ya gelen kumbaralar, deprem bölgesine ulaştırıldı

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde mağdur olan çocuklara, odaya gönderilen kumbaraları hediye etti.

Toplam 7142 haber.