Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Depremzede çocuklar Büyükşehir'le güldü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çocuk depremzedeler için moral motivasyon etkinliği düzenleniyor.

Gurbetçi çocukların notu, Fadıloğlu'na duygusal anlar yaşattı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Almanya'nın Augsburg kentinde yaşayan gurbetçi çocuklardan gelen yardım zarfı içerisinde bulunan notu okurken duygusal anlar yaşadı.

Barzani, depremin vurduğu İslahiye'de: 'Türkiye güçlü yönetimiyle bu acıları geride bırakacaktır'

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin en çok yıkıma yol açtığı yerlerden olan Gaziantep'in İslahiye ilçesini ziyaret etti. Ziyarette açıklama yapan Barzani, Başsağlığı mesajımızı iletmek için geldik. Türkiye güçlü yönetimiyle bu acıları da geride bırakacaktır dedi.

Deprem bölgesi Malatya'da çocuklara psikososyal destek

Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli depremin ardından Malatya'da depremden etkilenen çocuklar için kurulan psikososyal destek çadırlarında görevli personeller etkinlikler düzenleyerek çocuklarla eğlenceli vakit geçiriyor.

Malatya'da depremzedeler için çadır kentler oluşturuluyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremlerde evleri yıkılan Malatya'daki vatandaşlar çadır kentlere yerleştiriliyor.

Van ekibi Malatyalı depremzedeler için konteyner kent kuruyor

Van'dan Malatya'ya giden ekipler, depremden etkilenen vatandaşların barınması için konteyner kent kuruyor.

Malatya'nın altyapısını VASKİ onarıyor

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Malatya için seferber olan Van ekibi, yaraların sarılması için her alanda yoğun bir çalışma yürütüyor.

Öz Sağlık-İş Sendikası'ndan yaralı depremzedelere moral desteği

Öz Sağlık-İş Sendikası, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan depremde yaralanarak Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen depremzedeleri ziyaret etti.

Elazığ depremzedeler için tek yürek

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem sonrasında Elazığ tek yürek oldu. Bu çerçevede kadınlar tarafından pişirilen ekmek, poğaça, patila, kek ve börekler, şehirde konaklayan depremzedelere ulaştırılıyor.

Asrın felaketinde hayırsever ve depremzedenin yürekleri ısıtan hareketi

Depremde evi yıkıldığı için dışarıda kalan Adıyamanlı depremzede, ısınmak için aldığı battaniyeye dikilmiş içinde altın olen keseyi ve dövizi, İhtiyacı olanlara verin diyerek görevlilere teslim etti. Hayırseverin ve depremzedenin güzel hareketleri yürekleri ısıttı.

Çiçekler bu kez sevgililere değil, depremzedelere

Elazığ'da çiçekçi Tansel Bahat, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde elinde bulunan çiçekleri, depremde yaralanarak hastanelerde tedavi altında bulunan depremzedelere ve yakınlarına verdi. Depremzedeler aldıkları çiçekler karşılığında mutlu olurken Bahat, 'Bugün sevgililerin günü değil de depremzedelerin günü olsun istedik' dedi.

Yardım için gönderilen montun her bir cebinden çıkanlar depremzede kadını böyle duygulandırdı

Kahramanmaraş merkezle toplam 10 ilde etkili olan depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyaları ile bölgeye gönderilen bir montun cebinden çıkanlar depremzedeleri duygulandırdı.

Diyarbakır tren garı depremzedelere 'ev' oldu

Diyarbakır tren garında depremzedelere açılan vagonlar, bin 100 kişiye ev oldu.

Kayapınar Belediyesi deprem bölgelerinde yaraları sarıyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, merkez Kayapınar İlçe Belediyesi, deprem bölgelerine yönelik desteklerini artırarak sürdürüyor.

Deprem bölgesindeki çocuklara psikolojik destek

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzede çocuklara psikolojik destek verilmeye başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı depremzede çocuklara psikososyal destek veriyor

Milli Eğitim Bakanlığı, depremzede çocukların uzun süreli travma etkilerini azaltmak için psikososyal destek veriyor.

Yaşı küçük ama gönlü büyük, kendisi gibi depremzede çocuklar için bere ve atkı örüyor

Elazığ'da yaşayan 12 yaşındaki depremzede Eslem Gezer ve gönüllü kadınlar, kış nedeniyle zor zamanlar geçiren depremzedeler için atkı, bere ve patik örüyor.

Adıyaman'da 198 saat sonra enkazdan müthiş haber

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin 9. gününde 198. saatte 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin Adıyaman'da enkaz altından 'Domuz damı' yöntemiyle sağ olarak kurtarıldı.

Depremzede çocuklar korkularını kağıda çiziyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı psikososyal destek personelleri, 'asrın felaketi' olarak nitelenen depremin etkisinde olan Diyarbakır'da çocuklar için çalışma yürütüyor. Çocuklar, yaşadıkları travmayı kağıda çiziyor.

Toplam 7142 haber.