Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Spor ve sosyal tesisleri depremzedelerin barınma alanı oldu

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, arka arkaya yaşanan 7,7 ve 7,6 ölçeğindeki Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin hasar verdiği yerlerden biri olan ilçede felaketin ilk gününden itibaren kullanıma açtığı spor tesisi, millet bahçesi, kapalı semt pazarı, bağ evi ve eğitim merkezi gibi alanlarda binlerce deprem mağduru vatandaşı hem barındırıyor, hem temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Fadıloğlu depremzedeleri yalnız bırakmıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran ile birlikte Şehitkamil Belediyesine ait noktalarda kalan vatandaşları sık sık ziyaret ediyor.

Büyükşehir depremin yaralarını sarmak için yoğun çaba harcıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) 6 Şubat'ta gerçekleşen ve 10 ilde etkisini gösteren büyük depremin ardından ilk günden itibaren saha çalışmaları, destek hizmetleri ve sosyal hizmetlerle Gaziantep'in ihtiyaç duyduğu tüm kademelerde vatandaşın yanında olmaya devam ediyor.

Çadır Kentlerde yaralar hızla sarılmaya devam ediyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı iki depremin ardından Malatya'da kurulan Çadır Kentlerde başta çocuklar olmak üzere vatandaşların yaraları hızla sarılmaya devam ediyor.

Kadooğlu'ndan kenetleme vurgusu

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu önümüzdeki süreçte gerek üretici gerekse ihracatçıların daha çok çalışarak yaraların bir an önce sarılması için büyük çabalar sarf edeceklerini ifade etti.

Kayapınar İlçe Belediyesi ekipleri deprem bölgesinden 19 kişiyi canlı çıkardı

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi arama kurtarma ekipleri, deprem bölgesi Adıyaman'da çalışmalarını tamamlayarak, Diyarbakır'a döndü. Ekiplerin müdahale ettiği çalışmalarda, Adıyaman'da 1, Diyarbakır'da 18 olmak üzere 19 kişiyi sağ olarak çıkardığı belirtildi.

Elazığ'da depremzede çocuklara yönelik etkinlik

Elazığ Belediyesi, depremzede çocuklara yönelik etkinlik düzenledi. Etkinlikte çocuklar oyunlar oynayarak eğlendi.

Çadır kentte içme suyu ve altyapı çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, AFAD koordinasyonunda 2 bin 200 çadırın kurulacağı geçici barınma alanı için içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına devam ediyor.

AFAD gönüllüsü, enkazdan çıkardığı mesai arkadaşı ve ailesiyle buluştu

AFAD gönüllüsü Mehmet Turgut Tayuzak, 9 katlı binanın enkazından çıkardığı mesai arkadaşı ve ailesi ile buluştu. Buluşmada duygu dolu anlar yaşandı.

Depremin vurduğu Doğanşehir, harabeye döndü

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen dört ilçeden biri olan Doğanşehir, harabeye döndü.

Depremde evleri yıkılan vatandaşlar yaşadıklarını gözyaşları ile anlattı: 'Kıyamet kopuyor sandık'

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ila 7.6 büyüklüklerindeki depremde evleri yıkılan vatandaşlar o anları gözyaşları içerisinde anlattı. Depremde kızının iki kolu kırılan Orhan Güde ağlayarak kıyameti yaşadıklarını söyledi.

Yardım paketinden 4 bin TL çıktı

Tokat'tan Malatya'daki yardım merkezine gönderilen montun cebinden 4 bin TL çıktı.

Diyarbakır depreminde 3 avukat hayatını kaybetti

Diyarbakır'da 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremde 7 bina yıkıldı. Bu binaların ikisinde 3 avukattın cansız bedeni çıkartıldı.

Kardeşi ile birlikte kumbaradaki paralarını depremzedelere gönderdi, yazdığı mektup duygulandırdı

Deprem bölgesi Malatya'ya gönderilen kolinin içinden çıkan mektup jandarma ekiplerini duygulandırdı. 7 yaşındaki bir çocuğun kardeşi ile birlikte biriktirdiği kumbarasını depremzedelere gönderdiği öğrenildi.

Şehrin her köşesine kokulu dezenfektan sıkılıyor

Depremin 10'uncu gününde, enkazların altında hala cansız bedenlerin olduğu Adıyaman'da, şehrin her noktasına kokulu dezenfektan sıkılıyor.

Gazetecinin Türk bayrağı hassasiyeti görenleri duygulandırdı

Adıyaman'a arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için giden gazeteci Mahmut İbrahimoğlu, molozların arasında gördüğü Türk bayrağını yerden kaldırarak öpmesi, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Fırsatçılara örnek olacak davranış, evlerini depremzedelere ücretsiz tahsis ettiler

Elazığ'da bazı fırsatçı ev sahipleri kiraları yükseltirken bazı duyarlı ev sahipleri ise dairelerini ücretsiz olarak depremzedelere tahsis etti. 12 ay boyunca kira almayacak olan ve aynı zamanda faturaları ödeyecek olan ev sahipleri, fırsatçılara örnek oldu.

Diyarbakır polisi, engelli vatandaşa elleriyle yemek yedirdi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan enkaz alanında Türk polisi, elleriyle engelli vatandaşın yemeğini yedirdi.

Muş AFAD ekipleri 9 yaşındaki Yücel'i 9 gün sonra kurtardı

Adıyaman'da yıkılan apartmanın enkazı altında kalan 9 yaşındaki Yücel'i, Muş AFAD ekipleri 205 saat sonra canlı kurtardı.

Toplam 7142 haber.