Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

81 saat sonra enkazdan çıkan Beşir: 'Battaniye sarılıydım'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da enkazdan sağ olarak kurtarılan 6 yaşındaki Beşir Yıldız'ı hastanede ziyaret etti.

Van polisinden depremzede çocuklara moral

Van Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da çocuklarla oyunlar oynayarak moral veriyor.

Dicle'den Adıyaman'a sıcak yemek servisi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası yaralar bir bir sarılırken, birçok kentten deprem bölgelerine yardım eli uzanmaya devam ediyor.

Suudi Arabistan'dan deprem bölgesine 7 uçak dolusu yardım

Kral Salman Yardım Kuruluşu Deprem bölgelerine 7 uçak dolusu medikal malzeme ağırlıklı insani yardım gönderdi.

83 saat sonra çıktığı enkazlara kurtarma gönüllüsü olarak geri döndü

Adıyaman'da depremin 4. gününde enkazdan yaralı olarak çıkartılan Onur Mermer, hastanedeki tedavisinin ardından çöken binalar altındaki insanları çıkartmak için enkazlara döndü.

Ailesinden 12 kişiyi kaybeden depremzede: 'Depremi anlatmaya tarif yetmez'

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden sağ kurtulan ve ailesinden 12 kişiyi kaybeden Filiz Deniz, 'Depremi anlatmaya tarif yetmez. Şu ana kadar görmediğim ve duymadığım bir şeydi' dedi.

Bitlis JÖH, 160 saat sonra enkazdan Aysima'yı sağ olarak çıkardı

Bitlis Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ekipleri 160 saat sonra bir binanın enkazından 10 yaşındaki Aysima Baltacı'yı sağ olarak çıkardı.

Enkazdan 156 saat sonra kurtulan 9 yaşındaki Semih'in 'Muslera' hayali gerçek oldu

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 156 saat sonra enkaz altından kurtarılan 9 yaşındaki Semih İnce, taraftarı olduğu Galatasaray'ın kalecisi Muslera ile görüntülü görüşerek formasını istedi.

Depremzede çocuklara psikolojik destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremzede çocuklara psikolojik destek için resim atölyesi etkinliği düzenledi.

Deprem bölgesinde provokasyon yapan Masterchef şampiyonu Uğur Kardaş tutuklandı

Türkiye Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından hayatını kaybeden ve yaralanan binlerce kişi için gözyaşı dökerken, deprem bölgesinde provokasyon yapan Masterchef şampiyonu Uğur Kardeş sevk edildiği mahkemece, Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma suçundan' tutuklandı.

Depremin dehşete düşüren anları güvenlik kamerasında

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin Diyarbakır'da kent güvenliği kameralarına yansıyan görüntüleri dehşetin boyutunu gözler önüne serdi. Depremde dışarıya çıkan yüzlerce kişi Yusuf İslam Caddesi'nde 12 dakika sonra yıkılan binanın enkazından kaçmaya çalışırken ortaya çok acı görüntüler çıktı.

Mehmetçik depremzedeler için 4 bin 200 çadır kuruyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından yaraları sarmak için sahaya inen Mehmetçik, Diyarbakır'da gönüllülerle el ele vererek 4 bin 200 çadır kurmak için çalışmalara başladı.

Kahraman hemşire güvenlik kameralarına da yansıyan o anlattı

Gaziantep'te meydana gelen depreme, çalıştığı İnayet Topçuoğlu Hastanesi'de yakalanan yenidoğan hemşiresi Devlet Nizam, deprem anını anlattı. Hemşire, o anda bebeklere zarar gelmesin diye kuvözleri tuttuğunu aklına kaçmanın gelmediğini belirtti.

Depremin ardından gece gündüz çalıştılar...Doğalgaz verilmeye başlandı

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından doğalgaz boru hatlarında yaşanan hasarın giderilmesiyle Kuzeyşehir'e doğalgaz verilmeye başlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Nurdağı'nda 800 adet konteynırın 145'ini bölgeye yerleştirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin de işbirliğinde olduğu Nurdağı ilçesinde depremzedeler için kurulacak 800 adetlik konteynır kent projesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Enkazdan sağ çıktı, güvenlik güçlerine sarıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan Galeria İş Merkezi enkazından sağ çıkan Aysel Kirişçi ve ailesi, kendilerini kurtaran güvenlik güçleriyle enkaz başında buluştu. Duygu dolu anlar yaşanan buluşmada Kirişçi, güvenlik güçlerine sarılarak teşekkür etti.

130. saatte enkazdan çıkan 5 yaşındaki Hasan işaret diliyle durumunu böyle anlattı

Türkiye'yi yasa boğan büyük depremlerde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkaz altında kalan ve 130 saat sonra kurtarılan 5 yaşındaki Hasan Yücel, ambulansta sağlık görevlilerine işaret diliyle derdini anlatmaya çalıştı. Sağlık görevlisinin yaşını sorduğu Hasan el işareti yaparken, 'İyi misin?' sorusuna ise gözlerini açıp kapatarak cevap verdi.

İHH Özalp gönüllüleri 8 kişiyi enkaz altından kurtardı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Van ve Özalp'ta oluşturduğu 30 kişilik gönüllü ekibi, Adıyaman'da 8 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardı.

21 yaşındaki Rukiye 153. saatte kurtarıldı

Adıyaman'da depremin 7. gününde 153. saatte Yamanlar Sitesi'nde 21 yaşındaki Rukiye Sincar, kurtarma ve itfaiye ekiplerince sağlıklı olarak çıkarıldı. Genç kız ambulansa alındığında kurtarma sevincini alkışlarla kutlayan arama kurtarma ekiplerinin birbirlerine ağlayarak sarıldığı anlar herkesi duygulandırdı

Toplam 7142 haber.