Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Azerbaycan'dan gelen 4 yardım tırı Adıyaman'a ulaştı

Azerbaycan'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu 'Kardeş Kömeği' platformunun organizasyonunda toplanan battaniye, giysi ve temel kuru gıda malzemelerinin yüklendiği 4 tır Adıyaman'ın Kahta ilçesine ulaştı.

İki depremi de evinde yaşayan 73 yaşındaki Elif teyze o anları anlattı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depreme Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki evinde yakalanan 73 yaşındaki iki bacağı protezli Elif Çağlar, deprem anlarında tespih çekerek kurtarılmayı beklediğini söyledi.

Çinli arama kurtarma personeli Müslüman oldu

Malatya'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Çinli Jun Cang, Müslüman olarak Yusuf adını aldı.

Mutluluklar fotoğraflarda, fotoğraflar enkazlarda kaldı

Türkiye'yi sarsan asrın felaketinde umutlar tükenmeye başlarken, enkazlarda ailelerin bir arada yaşadığı mutlu günlerin fotoğrafları kaldı.

Van jandarması 55 kişiyi enkazdan sağ kurtardı

Van İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan askerler tarafından Kahramanmaraş ve Malatya'da yürütülen arama kurtarma çalışmalarında 55 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Van, Malatya'nın yaralarını sarmak için çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Van'dan deprem bölgesi Malatya'ya giden ekipler, depremzedelerin yaralarını sarmak için canla başla çalışıyor.

Yedi Başak Derneği depremde vatandaşları yalnız bırakmadı

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği bölgede yaşanan depremde vatandaşları yalnız bırakmayarak birçok bölgede vatandaşlara sıcak yemek dağıttı.

Bin 960 depremzedeye 7 bin 240 ekmek üretilerek ücretsiz dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Glutensiz Bir Başka Kafe, depremin ilk gününden bu yana çölyak hastaları için ekmek üretiyor.

Büyükşehir, e- devlet hasar tespit sonuçları için bilgilendirme masaları kurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, evlerindeki hasarlarını e-Devlet sistemi üzerinden sorgulama imkanı olmayanlar için Masal Parkı içerisinde bulunan Mutlu Kafe önünde bilgilendirme masası kurdu.

Kayapınar Belediyesinden deprem bölgelerine kardeşlik eli

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamlığı ve Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarına destek amacıyla deprem felaketinin vurduğu illere 4 tırlık ihtiyaç malzemesi yollandı.

Van polisinden depremzede çocuklar için etkinlik

Van Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da çocuklar için etkinlik düzenleyerek oyuncak dağıtımı yaptı.

Diyarbakır'da çadır kent havadan görüntülendi

Diyarbakır'da 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremin 8'inci gününde enkaz çalışmaları devam ederken, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) şehirde çadır kent kurulumu devam ediyor.

Diyarbakır'da enkazda hayatını kaybeden gencin çektiği son görüntü yürekleri dağladı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Diyar Galeria Sitesi'nde enkaz altında hayatını kaybeden Emir Çetiner'in çektiği son videoda dile getirdiği Enkazınla kaldım ben bu beter acılarla sözleri yürekleri dağladı.

JÖH timleri 177 saat sonra enkazdan 7 yaşındaki Hivay'ı sağ olarak çıkardı

Bitlis Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ekipleri, 177 saat sonra bir binanın enkazından 7 yaşındaki Hivay Üşer'i sağ olarak çıkardı.

Her yer yıkıldı, o ayakta kaldı..O da ölüm saatinde takılı kaldı

Depremin vurduğu Adıyaman'da, şehir merkezinde neredeyse tüm binalar yıkıldı ancak 40 yıllık saat kulesi enkazların arasında dimdik ayakta durdu. Kartal figürlü kulenin tarihi saati de depremin yaşandığı 04.17'yi göstermeyi sürdürüyor.

Elazığ'da depremzedeler KYK yurtlarında misafir ediliyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, Elazığ KYK yurtlarında misafir ediliyor.

Adıyaman'da Ulu Cami yerle bir oldu

Adıyaman'da Dulkadirogulları tarafından 1300'lü yıllarda yapılan ve çeşitli dönemlerde restorasyon gören Ulu Cami tamamen yıkıldı.

Enkazdan kurtarılırken ayrılan anne ile 9 aylık bebeği hastanede buluştu

Depremde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkaz altında kalan Suriyeli hamile anne ve 9 aylık bebeği 6 gün sonra hastanede buluştu. Eşinin ve kardeşinin hayatını kaybettiği deprem anlarını anlatan anne gözyaşlarını tutamadı.

'Helal olsun Şeyma hemşire'

Gaziantep'de Şeyma hemşire deprem sırasında kaçmak yerine zamanla yarışarak hasta çocukları kurtarıp dışarı çıkarttı. O anların görüntüsünü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaşırken, görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Toplam 7142 haber.