Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Depremde evi yıkılan yaşlı kadın yaşadıklarını gözyaşları ile anlattı: 'Komşularımız kurtardı'

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evi yıkılan Rabia teyze, o anları gözyaşları içerisinde anlattı.

MASKİ depremzedelere temiz içme suyu sağlıyor

Malatya'da içme suyu tankeriyle depremzedelere temiz içme suyu taşıyan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, görev verilen her noktada ihtiyaçların karşılanması için çalışıyor.

Depremzede çocuklar için etkinlikler sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır'da depremden etkilenen çocuklar, Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinesinde Dicle Gençlik Kulübü üyeleri tarafından moral ve motivasyon etkinliği düzenleniyor.

Altınordu Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdürüyor

Ordu'nun Altınordu Belediyesi'nin deprem bölgesindeki ekiplerinden Altınordu Arama Kurtarma Ekibi (ARK), Adıyaman'da yaraları sarmaya devam ediyor.

Vanlı berberlerden Malatyalı depremzedelere ücretsiz tıraş

Vanlı berberler, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Malatya'ya gelerek, depremzedeleri ücretsiz tıraş etti.

Depremde öleceğini düşünürken bebeği oldu

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan Resul Kurt, deprem gecesinde hamile eşi ve 2 çocuğu ile birlikte evlerinde mahsur kaldı. Dairenin yıkıntıları arasında 5 saat boyunca yaşadıkları dehşeti anlatan Resul Kurt, öleceğini düşündükleri yıkıntılardan kurtularak, bebek sevinci yaşadıklarını söyledi.

HAYDİ, deprem bölgesindeki can dostlarını yalnız bırakmadı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı HAYDİ ekipleri, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'taki sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı.

Hayaller enkaz altında kaldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 7'si deprem ile yıkılan, 1'i sonradan yıktırılan 8 binanın enkazı ayrı ayrı güvenli alanlara boşaltıldı. Binalardan geriye fotoğraf, oyuncak, kıyafet, seccade, halı, ayakkabı ve ev eşyaları kalırken, binaların enkazlarının polis kontrolü altında tutularak incelenmesi bekleniyor.

Depremzede 'Fenomen Civciv', çocukların neşe kaynağı oluyor

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı deprem sonrası evi ve iş yeri hasar alan Hüseyin Güler, namıdiğer 'Fenomen Civciv', Malatya'daki depremzede çocukların neşe kaynağı oluyor.

Gönüllü olarak geldikleri Adıyaman'da dağıttıkları oyuncaklarla çocukların yüzünü güldürdüler

İstanbul'dan gönüllü olarak Adıyaman'a gelen vatandaşlar tarafından dağıtılan oyuncaklar, çadır kentlerdeki çocukların yüzünü güldürdü.

Deprem esnasında balkondan savrulan cep telefonu, 4 kişiyi hayata bağladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, 7.7'lik ilk deprem esnasında yıkılan binanın balkonundan sokağa savrulan cep telefonunu açan bir kişinin haber vermesi üzerine, bir aileden 4 kişi kurtarıldı.

Nurdağı'nda konteyner kent ve prefabrik ev çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası en çok yıkıma uğrayan yerlerden olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde konteyner kent ve prefabrik ev çalışmaları aralıksız devam ediyor. Konteyner ve prefabrik evlerde ay sonuna kadar teslimatların yapılması hedefleniyor.

Kahraman evlat engelli babasını bırakmadı

Gaziantep'te ikinci deprem sırasında sığındıkları iş yerinde tekerlekli sandalyesinde olan engelli babasını kurtarmaya çalışan genç, kameralara yansıdı. Kahraman evlat alkış topladı.

Gönüllü öğretmenler depremzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrası çocuklar için gönüllü öğretmenler seferber oluyor. Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çocuklar için oyun alanları kuruldu.

Çadır kentlerde 12 kişilik kuaför ekibi depremzedeler için seferber oldu

Diyarbakır'da kurulan çadır kentlerde kişisel bakım konusunda vatandaşların sorun yaşamaması için devletin tüm imkanları seferber edilerek hizmet verilmeye devam ediliyor.

Depremden yaralı kurtulan Zeynep Aslan: 'Her yer yerle bir oldu, bizde öyle olduk'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden yaralı olarak kurtulan yaralılar o anları anlattı. Deprem anında pencereden çıkarak kaçan Zeynep Aslan 'Her yer yerle bir oldu, bizde öyle olduk. Hangi mahalle bizim bilmiyoruz, tanıyamıyoruz' dedi.

İHA'nın gündeme getirdiği nakliye ve kira fiyatlarına valilik sonuca bağladı

Diyarbakır'da deprem ile birlikte kira ve nakliye fiyatlarının orantısız bir şekilde artmasını gündeme getiren İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberi sonuç buldu. Valilik, konuya el atarak fiyatları belirledi.

Nakliyeciler denetime alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda nakliyecilik yapan kişi ve firmalara yönelik denetim yaptı.

Depremin simgesi olan Azerbaycanlı Server'e yeni araba hediye edildi

Azerbaycan'da aracının üzerine yüklediği yardım malzemeleri ile çekilen fotoğrafı gündem olan Server Beşirli'ye bir işadamı tarafından yeni araba hediye edildi. Eski arabasının bir sembol haline geldiğini belirten Beşirli, 'O benim özel arabam. O bir kardeş sembolü oldu. Ben onu hediye ederim, müzeye koyarım ama satmam' dedi.

Toplam 7142 haber.