Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Enkaz altında kabusu yaşadı, üç gün sonra bacağı kesilmiş halde bulundu

Kahramanmaraş'ta depremde binaları çöken ve enkaz altında kalan anne ve erkek çocuğu kurtarılırken, kız çocuğu ise hayatını kaybetti. Gaziantep'te çalışan baba ise haberi alır almaz gittiği Kahramanmaraş'ta kızının öldüğü haberiyle kahrolurken, oğlunu ise 3 gün sonra hastanede bacağı kesilmiş halde buldu.

Nurdağı konteyner kentinde yaralar sarılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkıma uğrayan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çadırlarda kalan depremzede vatandaşlar için hazırlanan ilk etap konteyner kentte yaşam devam ediyor. Konteynerlerde bir yandan da vatandaşların her ihtiyacı giderilerek yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Nurdağı'nda yığma yapı, konteyner kent ve prefabrik ev çalışmaları hız kazandı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası en çok yıkıma uğrayan yerlerden olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde konteyner kent, prefabrik ev ve yığma yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yığma yapı, konteyner kent ve prefabrik ev çalışmalarının ay sonuna kadar ciddi oranda tamamlanması hedefleniyor.

Perre Uygulama Oteli depremzedelere ev sahipliği yapıyor

Adıyaman Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, depremin yaşandığı ilk günden itibaren kapılarını depremzedelere açtı.

Depremzede çocuklar bu tırda buluşuyor, hem eğleniyor hem de öğreniyor

Adıyaman'da konuşlanan Gezici Kültür Merkezi Tırı'nda oluşturulan 20 farklı atölyede çocuklar için hem çeşitli etkinlikler yapılıyor hem de gönüllü öğretmenler tarafından eğitimler veriliyor.

Deprem bölgesine Yıldırım Kent

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte Yeşilyurt'a kuracakları konteyner kent alanında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

'Depremde hayatını kaybeden kızım, evcilik oynuyoruz sanıyordu'

Kahramanmaraş merkezli depremde eşini ve 8 yaşındaki kızını kaybeden, 50 saat sonra diğer kızıyla birlikte enkazdan çıkartılan Fatoş Seçkin o anları anlattı.

Niğde'den çalışmak için geldiği Malatya'da enkaz altında kaldı

Niğde'den çalışmak için geldiği Malatya'da Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde kaldığı binanın enkazında kalan Muhammet Mustafa Kotuk hayatını kaybederken, iş arkadaşı şirket aracında hayatını kaybeden Kotuk'un sürücü belgesini görünce duygusal anlar yaşadı.

Adıyaman'da sayısı 10'a çıkartılacak sosyal marketler vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılayacak

Adıyaman'da kurulan sosyal markette 3 günde 2 bin ailenin ihtiyacı karşılandı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, 2 hafta içerisinde Adıyaman'daki sosyal market sayısının 10'a yükseleceğini söyledi.

Sadece 5 saniyede çöken binada depremin kalanını enkaz altında yaşadılar

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde 4 katlı binaları 5 saniye içinde yıkılan ve enkazdan kendi çabalarıyla çıkan 4 kişilik aile dehşet anlarını anlattı. Enkazdan yaralı olarak çıkartılan ve ayağı kesilen Sevgi Öztürk ve sürünerek çıkan eşi Mehmet Öztürk, binalarının depreme 10 saniye bile dayanamayıp çöktüğünü söyledi.

Başkan Beyoğlu depremzedelerle bir araya geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bina enkazının yıkımı durduruldu, 'Zena' isimli kedi kurtarıldı

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımı, bir kedinin tespit edilmesi üzerine durduruldu. Enkazdaki Zena isimli kedi saatler süren kurtarma operasyonuyla kurtarıldı.

Tahmazoğlu'dan birlik vurgusu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaşanan deprem felaketinin yaralarını birlikte sarmak için vatandaşlarla bir araya geldi.

İMKANDER, depremzedeleri yalnız bırakmadı

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), depremde vatandaşları yalnız bırakmayarak onlara sıcak yemek ulaştırdı.

Deprem sadece binaları yıkmadı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sadece binaları yıkılmasına neden olmadı, aynı zamanda birçok kütle hareketine, kaya düşmesine ve çamur akıntısına neden oldu.

Enkazdaki kedi için helikopter kaldırıldı

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımı, bir kedinin tespit edilmesi üzerine durduruldu. Enkazdaki kedi için helikopter kaldırıldı.

Malatya'da depremzede çocuklara moral

Depremin büyük hasara yol açtığı Malatya'da depremzede çocuklar için de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

AFAD gönüllüleri deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor

Diyarbakır'da, AFAD gönüllüleri AFAD koordinasyonunda depremin merkez üssüne gitmek üzere yola çıktı.

Malatyalı depremzede berberden ücretsiz tıraş

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan berber Ergül Karakılıç, kendisi gibi depremzede olan vatandaşları ücretsiz tıraş ediyor.

Toplam 7142 haber.