Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Yabancı uyruklu öğrenciler depremzedeler için seferber oldu

Fırat Üniversitesinde okuyan 20 yabancı uyruklu öğrenciden oluşan kurtarma ekibi, depremzedeler için seferber oldu.

Nurdağı'ndaki konteyner kente aileler yerleştiriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Nurdağı ilçesinde kurulan konteyner kente aileler yerleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Büyükşehir'in depremzedelere sunduğu çalışmaları inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremden etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir, Nurdağı ve İslahiye'ye ring seferlerine başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nurdağı ve İslahiye'ye ulaşımın kolaylığı için 22 Şubat Çarşamba gününden itibaren otobüs seferlerine başladı.

Elazığ'dan Malatya'daki depremzedelere yardım

Umut Kervanı Vakfı Elazığ'ın Karakoçan ilçe temsilciliği, vakfa bağışlanan küçük ve büyükbaş hayvanların kesimini gerçekleştirip, Malatya'da depremzedelere yemek dağıtan aşevine etleri teslim etti.

Van Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde var gücüyle çalışıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Yıkılan dükkandan kurtardıkları malzeme ve fotoğraf makinesiyle mobil fotoğrafçı kurdular

Adıyaman'da fotoğrafçı iki kardeş yıkılan dükkandan çıkarttıkları malzemelerle vesikalık ve biyometrik fotoğraf ihtiyacı olan vatandaşlar için fotoğraf çekip minibüste bastırıyor. Bozkurt kardeşler, vatandaşlardan ise sadece baskı maliyetinin ücretini talep ediyor.

Pencereden atlayan depremzede, 'Çok fazla ses, uğultu ve titreme vardı'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde pencereden atlayan ve topukları kırılan Uğurcan Engüzel (29), 'Binada çok fazla ses, uğultu ve titreme vardı. Yatağımın karşısında olan koridordaki duvar, çatlama sesleri geldikten sonra yıkıldı' dedi.

Depremde hayatını kaybeden 23 Yaşındaki Şeyma'nın ismi eğitim merkezinde yaşatılacak

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi Özpolatlar Sitesinin çökmesi sonucu hayatını kaybeden Elif Nur Şeyma Dalhançer'in ismi, kentte kurulan ilk konteynerde bulunan eğitim merkezine verildi.

Taş fırınlarda pide ekmek yapımına başlanıldı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem sonrası uzun süre kapalı olan taş fırınlarda pide ekmek yapımına başlanıldı.

Başkan Sekmen: 'Adıyaman'ın yüzde 65'ine su veriliyor'

Adıyaman'ın Koordinatör Belediye Başkanı olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu.

Büyükşehir, deprem sonrası yaklaşık 8 bin depremzedeye yuva oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesisler, 20 Şubat'ta Hatay merkezli meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki iki depremin ardından yaklaşık 8 bin depremzedeye yuva oldu.

Diyarbakır'a yurtiçi ile yurt dışından 215 tır ve kamyonet yardım ulaştırıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'a yurtiçi ve yurtdışından şimdiye 215 tır ve kamyonetle yardım ulaştırıldı.

'Halkımızı yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız'

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından ilçe halkının moralini yükseltmek için mahalle ve semt buluşmaları gerçekleştiriyor.

'STK'ların sergilediği birliktelik çok önemli'

Diyarbakırlı iş kadını Emel Uslu Atik, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinde harekete geçen Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) sergilediği birlikteliğin çok önemli olduğu söyledi.

Enkazın içinde oğlunun okul kitabını aradı

Adıyaman'da enkazdan canlarını kurtaran depremzedeler, bu kez de sağlam kalan eşyalarını kurtarmanın telaşına düştü. Çocuğunun kitaplarını almak için enkaza giren bir kadın, çocuğunun depremin hemen ardından kitabını sorduğunu söyledi.

Öğrenciler depremzedeler için Şahinbey mobil aşevinde çalıştı

Gaziantep Üniversitesi'nde aşçılık eğitimi alan Semih Yayla ve Kaan Berkant Yılmaz, yaşanan deprem olayından sonra memleketlerine gitmek yerine Şahinbey Belediyesi'nin mobil aş evinde depremzedeler için günlerce yemek hazırladılar.

Elazığ Belediyesi'nden deprem bölgesine destek sürüyor

Elazığ Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremzedelerin yaralarının sarılması için başlattığı destek çalışmalarını sürdürüyor.

Depremzedelerin konakladığı yurtlarda hijyen çalışmaları

Elazığ'da bulunan yurtlarda kalan depremzedelerin sağlığı için hijyen çalışmaları gerçekleştirildi.

Toplam 7142 haber.