Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Festival halı 2022 yeni sezon koleksiyonlarını tanıttı

Türkiye'de 1983 yılından itibaren halı sektörünün lider markalarından Festival Halı, 2022 yılı için hazırlanan birbirinden özel desenler ile sezona iddalı bir giriş yaptı.

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında DİSKİ'nin yatırımları ele alındı

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü'nün yatırım ve projeleri masaya yatırıldı.

Diyarbakır'ın marka yüzü Kadayıfçı Sıtkı Usta, Ramazan'a hazır

Diyarbakır'da1968 yılından beri markalaşan, sağlıklı, doğal ve birbirinden lezzetli ürünler üreten, tatlı sektöründe dünyaca üne sahip Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı.

Ayakkabı profesörü fiyat artışlarına inat zam yapmadı

Malatya'da, her çeşit ayakkabı tamiri yapması ve farklı yöntemleri kullanması dolayısıyla 'ayakkabı profesörü' olarak tanınan Mehmet Ceyhan, fiyat artışlarına inat zam yapmadı. Ceyhan, 'Bakalım zam yapmamaya ne kadar direneceğim' dedi.

Yenişehir Belediyesinden Ramazan ayı denetimi

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı dolayısıyla gıda imalatı ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Malatya'da marketlere denetim

Malatya'da, Vali Aydın Baruş başkanlığındaki heyet, zincir ve yerel marketlerde denetlemelerde bulundu. Vali Baruş'un başlattığı denetimleri, ekipler devam ettirecek.

Türk ve Rus ortaklığı gelişiyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO), Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesi çerçevesinde Rusya'ya giden tekstil sektöründe faaliyet yürüten 8 firma, Moskova'da Rus firmaları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Malatya'da çiftçiler kayısı ağaçlarını ilaçlıyor

Dünyada en fazla Türkiye'de, Türkiye'de ise en fazla Malatya'da üretilen kuru kayısının üreticileri kayısı ağaçlarının ilaçlamasına başladı. Bu yıl don tehlikesi nedeniyle endişeli olan üreticiler, yüksek rekolte için dua ediyor.

Yavuzeli çiftçisine 20 bin badem fidanı dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından iklim ve toprak analizleri sonucunda badem üretimine elverişli olduğu tespit edilen Yavuzeli ilçesinde çiftçilere 20 bin badem fidanı dağıtıldı.

Başkan Çınar, kentsel dönüşüm projesindeki binaları inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Turgut Özal Mahallesinde ki 15 dönümlük alanda, 168 daire ve 10 dükkana sahip dört ayrı binanın yanı sıra sosyal yaşam alanları, yeni nesil oyun grupları, süs havuzları, yeşil alanları ve otoparkıyla dev bir yatırımı daha Yeşilyurt'lularla buluşturup, ilçemizdeki depreme dayanıklı yaşam alanlarımıza bir yenisini daha eklemiş olacağız' dedi.

Başkan Sadıkoğlu, Akaryakıt zamları esnafın belini büküyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Ticaret erbaplarımız ve esnafımız son günlerde maliyet artışları ile mücadele ediyor. Özellikle akaryakıta gelen zamlar ekonominin can damarı olan esnaf camiasının belini büküyor' dedi.

Malatya'nın lojistik merkezi olma potansiyeli panelde ele alındı

Üniversite Sanayi işbirliği programı çerçevesinde 'Bir Kuşak Bir Yol Projesi çerçevesinde Malatya'nın Lojistik Merkezi Olma Potansiyeli' konulu panel düzenlendi.

Tatlı fiyatlarına gelen indirim beraberinde hile getirdi

Diyarbakır'da 38 yıla aşkındır tatlı sektöründe nam salan Hacıbaba Pastaneleri, gıda denetim ekipleriyle çalışmalarına devam ederken tatlı fiyatlarına gelen indirimle birçok tatlıcının hilelere başvurduklarını açıkladı.

Tarımda kalkınma için ümitlendiren öneriler

Avrupa Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın Finansal Danışmanlığı ile Raportörlüğü görevlerini yürüten Bağımsız Denetçi Mehmet Emin Tatlı, günümüz dünyasında çölün ortasında seralarının, dondurucu soğukların etkisindeki ülkelerin dağlarında ise gül bahçelerinin oluşturulduğunu hatırlatarak, Türkiye tarım üretimi ve ihracatını arttırabilmesi için yapılması gerekenler konusunda önerilerde bulundu.

İkinci el oto pazarında ’kuru kalabalık’ sitemi

Eskişehir'de her hafta pazar günü kurulan ikinci el oto pazarındaki yoğunluk, araç satıcılarının yüzünü güldürmedi.

Diyarbakır anneleri, Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödülünü Emine Erdoğan'ın elinden aldı

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin eylemi devam ederken, Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni'nde Diyarbakır Anneleri de gurur tablosunda yerini aldı.

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci:

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirerek 'İthalata dayalı ihracat modelinden ziyade dışardan gelen yatırımlarla hammadde ve emtia sağlamak için ciddi anlamda yatırım yapmamız gerekiyor. Devletin, özel sektörün desteğiyle ya da dışardan gelen yatırımcılarla bu yatırımlar sağlanabilir' dedi.

Dolphin Ajans global oldu

Gaziantep'te 27 yılı aşkın süredir hizmet veren Dolphin Ajans, Türkiye'deki firmaların Avrupa'da markalaşmasını sağlamak amacıyla Dolphin Global'i kurdu.

Diyarbakırlı çiftçilere makine desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle ve Bismil ilçelerinde çiftçilere makine desteğinde bulundu.

Toplam 4936 haber.