Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Piyasada yağ bulunmuyor iddialarına vatandaştan tokat gibi cevap

Özellikle sosyal medyada sıvı yağ stoklarının azaldığı haberleri hızla yayılırken, Malatya'da Büyükşehir Belediyesine bağlı Esenlik Süper Marketler'de alışveriş yapan Malatyalılar bu haberlerin algıdan ibaret olduğunu söyleyerek, tüm şubelerde uygun fiyatlara sıvı yağlara ulaşabildiklerini söylediler.

Yenişehir Belediyesinden marketlere denetim

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde özellikle toptan satış yapan işyerlerine stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yaptı.

Bismil'de bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak 5 tekstil fabrikasının temeli atıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak 5 tekstil fabrikasının temeli atılırken, törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, 'Diyarbakır'da doğan gençlerimiz iş aramak için kendi doğdukları şehri terk etmek zorunda kalmasınlar. Kendi ilçelerinde, kendi şehirlerinde iş bulsunlar, aş bulsunlar, mutlu olsunlar istiyoruz. Bütün gayretimiz bütün çabamız bu dedi.

American Express, Rusya ve Belarus’taki faaliyetlerini askıya aldı

ABD'li kredi kartı ve turizm şirketi American Express, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya ve Belarus'taki faaliyetlerini askıya aldı.

Başkan Arslan: 'Stoklarımızda yeterli miktarda ayçiçek yağı bulunuyor'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Asilhan Arslan, stoklarda yeterli miktarda ayçiçek yağı bulunduğunu belirterek, 'Sosyal mecralarda yaşanan asparagas haberin etkisiyle vatandaşlarımızın ayçiçek yağını ihtiyaçtan fazla alması stokları sıkıntıya sokarak, hem ihtiyaç dahilinde tüketim yapan vatandaşlarımızı mağdur edecek, hem de stokçuluk yapacak art niyetli kişilerin önünü açacaktır. Vatandaşlarımızdan öncelikli ricamız; ihtiyaçları kadar tüketim yaparak piyasaların seyrini ve tedarik zincirini bozmayacak şekilde ihtiyaçları kadar ürün almalarıdır' dedi.

Esenlik'te yağ satışları devam ediyor

Malatya'nın yerel Zincir Marketi Esenlik'te yağ satışları devam ediyor.

Esenlik'te yağ satışları devam ediyor

Malatya'nın yerel Zincir Marketi Esenlik’te yağ satışları devam ediyor.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Bölgede yaklaşık 20 milyar dolar değerinde 35 milyon tonluk bakır rezervi var'

Elazığ'da MTA tarafından bulunan Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır maden yatakları hakkında konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, İçindeki diğer madenlerle birlikte buradaki 35 milyon tonluk yataktan yaklaşık 12 milyar dolarlık bir gelir hedeflenmekte. Devam eden sondajlarla birlikte başka yataklar da olacaktır dedi.

Bağlar belediyesinden metal sanayi sitesine destek

Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan metal işleri sanayi sitesi esnafıyla bir araya gelerek sorun ve taleplerini değerlendiren AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, sitenin eksiklerinin en kısa zamanda tamamlanarak esnafın rahatlıkla çalışabileceği bir düzene kavuşturulacağını söyledi.

Araban Ovası'nda yeşil firik sarımsak hasadı hazırlığı

Gaziantep'in sarımsak diyarı olan Araban ilçesinde, geçen yıl 30 bin dönüm alanda ekimi yapılan ünü ülke sınırlarını aşan Araban sarımsağının 2022 yılı yeşil firik hasadı için hazırlıklar tamamlandı.

Teknik Destek Programına başvurular alınmaya başlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı başvurularını almaya başlayacak.

Diyarbakır'da yağ stoklayan marketlere belediyeden gece baskını

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, ayçiçek yağı fiyatlarına zam yapılacağı spekülasyonları üzerine ürünleri raflardan kaldırıp depolarda saklayan marketlere yönelik gece baskını düzenledi. Birçok marketin deposunda yüklü miktarda ayçiçek yağı ele geçirdi.

Ekonomide üretime katılan eller projesi satış günleri etkinliği başladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) tarafından gerçekleştirilen, Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi Satış Günleri Etkinliği başladı.

Ramazan Özcan, hububat sektörüne dair açıklamalarda bulundu

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın, hububat sektörünün etkilememesi için Tarım Bakanlığı tarafından gerekli önlemler alındığını belirtti.

Elazığ'da öğrenciler okuyup meslek öğrenerek okul harçlıklarını çıkarıyor

Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesindeki kuaför ve güzellik merkezi bölümünde öğrendiklerini hayata geçirerek okul harçlıklarını çıkarıyor.

Gaziantep İş Dünyası ile Bankacılık Sektörü İstişare Toplantısı gerçekleşti

Gaziantep İş Dünyası ile Bankacılık Sektörü İstişare Toplantısı Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

GSO Başkanı Ünverdi: 'Gaziantep'e daha fazla finans desteği verilmeli'

Gaziantep İş Dünyası ile Bankacılık Sektörü İstişare Toplantısı'nda konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yüksek enflasyonun tüm dünyanın sorunu haline geldiğini, girdi maliyetleri, enerji ve navlun fiyatlarındaki artışlara rağmen Gaziantepli sanayicilerin olağanüstü bir mücadele verdiklerini söyledi.

GENÇ MÜSİAD Malatya, uluslararası öğrencilerle bir araya geldi

Genç MÜSİAD Malatya Şubesi ve Üniversite Sanayi İş Birliği Topluluğu (ÜSİT) işbirliği ile yapılan programda 'geleceğin ticaret elçileri' bir araya geldi.

Toroslar EDAŞ'tan Gaziantep'e 8 yılda 1.37 milyar TL'lik yatırım

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (Toroslar EDAŞ), 1 Ekim 2013 itibariyle hizmet vermeye başladığı Gaziantep'e kesintisiz enerji için toplam 1.37 milyar TL tutarında dağıtım şebekesi yatırımı yaptı. 8 yıl içerisinde 198 bin 710 adet arızaya müdahale edilerek enerji arzı ve sürekliliği sağlandı.