Ekonomi

Ekonomi Haberleri

DİKO Başkanı Yüksel, esnaflarla değerlendirme toplantısı için bir araya geldi

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı (DİKO) Mehmet Yüksel, sektörün sorunlarını çözmek ve acil faaliyete koyacakları çalışmaları oda üyeleriyle paylaştı.

198 ülkeye ihracat yapan Güneydoğu için çevre, insan, zaman ve finans odaklı yeni strateji

2021 yılında 198 ülkeye 11,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Güneydoğu Anadolu Bölgesi, önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. TİM tarafından düzenlenen ve GAİB ev sahipliğinde gerçekleşen TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi toplantısında konuşan GAİB Başkanı Fikret Kileci, yeni stratejilerinin temelinde çevreci üretim, insan odaklı yaklaşım, zaman ve finans yönetimi olacağını kaydetti.

Güneydoğu'daki ihracatçılar Gaziantep'te buluştu

TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi toplantısı, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ev sahipliğinde ve TİM Başkanı İsmail Gülle'nin başkanlığında yapıldı. Toplantıda Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu'nun ihracat rakamları ve gelecek hedefleri ele alındı.

TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi Toplantısı

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep'in her koşulda ihracat ve istihdamını artıran bir şehir olduğunu belirterek, 'Gaziantep olarak şikayet etmiyoruz, ülkemiz, şehrimiz ve milletimize değer katmak için mücadele ediyoruz' dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi'nde konuştu

İM Başkanı İsmail Gülle başkanlığında Gaziantep'te gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Güneydoğu Anadolu Meclisi toplantısında konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 'İhracatta kalıcı başarı için dünyadaki değişim ve dönüşüme ayak uydurmalıyız' dedi.

Kuyuönü HES enerji üretimine başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuyuönü Hidroelektrik Santralinde incelemelerde bulunarak deneme üretimine başlayan tesis hakkında bilgiler aldı. Başkan Gürkan, Kuyuönü HES Projemiz tam kapasiteyle çalışmaya başladığı zaman yaklaşık olarak 3 megavat elektrik enerjisi üreteceğini belirtti.

Halı sektörü finans desteği istiyor

TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi'nde yaptığı konuşmada sektörde yaşanan finansman sıkıntılarına dikkat çekti.

GTB Akademi'den ''Dış ticarette devlet destekleri' eğitimi

GTB Akademi tarafından, 'Dış Ticarette Devlet Destekleri' konulu çevrim içi eğitim programı düzenlendi. İki farklı oturum halinde gerçekleştirilen eğitime GTB üyesi işletmelerin temsilcileri katıldı.

TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi buluştu

TİM, Türkiye'nin ihracatını ve bölgenin ekonomik dinamiklerini değerlendirerek payını artırmak adına düzenlediği 'TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi' toplantısı Gaziantep'te gerçekleştirildi. Programın açılışı Gaziantep Valisi Davut Gül ve TİM Başkanı İsmail Gülle tarafından yapıldı. Programın açılışında konuşan TİM Başkanı Gülle, Gaziantep'in ihracatıyla tüm Anadolu'ya rol model olduğunu söyledi.

Yenişehir Belediyesinde 'Üretimin Gücü Birleşiyor' projesi başladı

Diyarbakır'da kadın kooperatifçilik bilincinin arttırılması, yaygınlaştırılması ve kadın kooperatiflerinin kent ekonomisinde aktif kuruluşlar haline gelmesinin sağlanacağı 'Üretimin Gücü Birleşiyor'' projesi düzenlenen lansman toplantısıyla start aldı.

İnönü sağlık çalışanlarının ücretlerinde ek protokol sorunu

Malatya İnönü Üniversitesi'nin sağlık alanında çalışan bin 556 işçiyi ilgilendiren ücret artışı, ek protokol sorunu nedeniyle çıkmaza girdi.

Koyun ve Keçi Birliğinden, küpe ve kayıt defteri dağıtım toplantısı

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından, Soy Kütüğü Projesindeki yetiştiricilerin katıldığı, kuzu küpeleri ve verim kayıt defteri dağıtımı ile ilgili toplantı yapıldı.

Fırıncılar Odası Başkanı Büyükelçi, İmalatçı esnafımız şeker sorunu yaşıyor

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, oda üyesi tatlı imalatı yapan esnafların piyasada şeker bulmakta zorlandığını açıklayarak, tüm milletvekillerini esnafın sorununa çözüm bulmaya davet etti.

GTB Tarım Fuarında coğrafi işaretli ürünler standı açtı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), 13. GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nda, Gaziantep'in coğrafi işaret tescilli ürünlerinin sergilendiği stant açtı. GTB tarafından coğrafi işaret tescili alınan 17 ürününün tanıtıldığı stant ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

GTO Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genç işadamından üniversite öğrencilerine burs

Adıyamanlı genç işadamı Adnan Aydın, üniversite öğrencisine burs vermeye başladı.

13. GAP Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı

13. GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış töreni Gaziantep protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

13. Gaptarım Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Borsası ve Gaziantep Ziraat Odası'nın desteğiyle hazırlanan 13'üncü GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılışta yaptığı konuşmada ustalık döneminde ilçelere verilen mikro desteklerde verimin daha fazla arttığını söyledi.

Gaziantep'te koyun kırkma yarışmasına yoğun ilgi

Gaziantep Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı bugün açılan 13. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'nda 'Koyun kırkım' yarışması düzenledi. Çok sayıda yarışmacının katıldığı yarış fuar açılışında yoğun ilgi gördü.