Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Diyarbakır'da market deposunda 10 ton stoklanmış yağ bulundu

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri, ayçiçek yağı fiyatlarındaki spekülasyonlar üzerine ürünlerini raflardan kaldıran marketlerin depolarına yaptığı baskında stoklanmış yaklaşık 10 ton sıvı yağ ile karşılaştı.

TOBB Gaziantep KGK Başkanı Ahi kadın girişimcilerle buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk'ün katılımları ile gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.

Güneydoğu'dan ilk 2 ayda 571 milyon dolarlık hububat ihracatı yapıldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 2022 yılının ilk iki ayında 145 ülkeye toplam 571 milyon 341 bin dolarlık hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatı gerçekleştirildi.

Şubatta Malatya Havalimanı'nda 45.604 Yolcuya Hizmet Verildi

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı'nın 2022 yılı Şubat ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

MTB Başkanı Özcan: 'Malatya'ya çok önemli tarımsal yatırımlar yapıldı'

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 'Malatya'da son zamanlarda özellikle kayısıda yapılan yatırımlarla beraber, bir taraftan da tarımsal üretimle ilgili çok önemli yatırımlar yapılarak, tarımın çeşitlendirilmesi noktasında da önemli yol kat edilmiştir' dedi.

Zabıtadan A 101, BİM ve Çarmar marketler zincirlerinin depolarına stok baskını yapıldı

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe sınırları içerisinde faaliyet yürüten aralarında A 101, BİM ve Çarmar marketin olduğu ulusal ve yerel marketlere son günlerde fiyatı hızla artan ayçiçek yağı ile ilgili fahiş fiyat ve depolarına stok baskını yaptı. Zabıta ekipleri, fahiş fiyat, fatura ibrazı ve stokçuluk yapan market işletmecilerine yönelik gerekli tutanak tutarak cezai işlem uygulanması için Ticaret Sicil İl Müdürlüğü'ne gönderdi.

Vali Toraman'dan fahiş fiyat ve stok denetimi

Elazığ Valisi Ömer Toraman, kentteki marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimi gerçekleştirdi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Esnaf odalarını önemsiyoruz'

Göreve seçilen esnaf odası başkanlarına hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Esnaf odalarını önemsiyoruz. Sorunların gündeme taşınması ve çözümü noktasında esnaf odası üyesi veya TSO üyesi gibi bir ayrımımız hiçbir zaman olmadı' dedi.

Diyarbakır'da 'stokçuluk' ve 'fahiş fiyat' denetimi: 20 işyerine yasal işlem

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, marketlerde fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimi gerçekleştirdi.

Esenlik Müdürü Ünlü'den yağ iddialarına sert tepki

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Süpermarketler'in halkın olduğunu ifade eden Esenlik Genel Müdürü Ata Ünlü, ' Hiçbir marketimizde yağ eksikliği yoktur. Piyasadaki uygun fiyatlar üzerinden her gün satışımız devam ediyor' dedi.

ASKON Diyarbakır Şube Başkanlığı'na Aytekin görevlendirildi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanlığı'na Avukat Mehmet İhsan Aytekin görevlendirildi.

Çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemeleri başladı

Malatya'da çiftçilere 2021 yılı mazot ve gübre desteği ödemeleri bugün başladı.

GSO Başkanı Ünverdi'den KAGİDEM'e anlamlı ziyaret

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Gaziantep Kadın Girişimci Destek Merkezi'ni (KAGİDEM) ziyaret eden Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, kadın girişimcilerin el emeği ürünlerini inceleyip yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Cep telefonu satışı yapan esnafların talepleri için dosya hazırlandı

Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, market, AVM ve teknoloji mağazalarında müşterilere cep telefonu ve diğer satışlarda tanınan bireysel kredi kullandırma imkanı ve taksitlendirme uygulamasının cep telefonu ve teknolojik ürün satan küçük esnaflar içinde gerçekleştirilmesi istedi.

İşletmelere yüzde 80 maaş desteği ile dijital dönüşüm fırsatı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) ortaklığında hayata geçirilen 'İstihdam için Dijital ve Yeşil Dönüşümün Desteklenmesi Projesi' kapsamında mühendis ve teknikerlere yönelik Dijital Dönüşüm Uzmanlığı eğitimleri başladı.

GAGİAD'dan Gaziantep Valisi Gül'e ziyaret

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, beraberinde 15.Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri ile Gaziantep Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret etti.

Başkan Sadıkoğlu'ndan yeni Vergi Dairesi Başkanı Balıkçı'ya ziyaret

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı görevine atanan Ahmet Balıkçı'ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Oda üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı sorunları iletti.

Sosyal medya kullanıcılarına uyarı

Sosyal Medya ve Strateji Derneği Başkanı Orhan Atak, son günlerde ekonomi üzerinden toplumsal bir kargaşanın temellerinin atılması için özellikle sosyal medya üzerinden inşa edilen bir dezenformasyon sürecinin yaşandığına dikkat çekerek bu hususta sosyal medya kullanıcılarına uyarılarda bulundu.

Taşımacılıkta en kritik üç beceri belirlendi

Lojistik ve taşımacılık sektörü için en kritik üç beceri analitik düşünme, zaman yönetimi ve müşteri ilişkileri olarak belirlendi.