Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Elazığ hem jeopolitik konumu hem de avantajları bakımından yatırımlar açısından çok cazip bir şehir'

Elazığ'ın özellikle son yıllarda marka yatırımlarla dikkat çektiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'Elazığ hem jeopolitik konumu hem de avantajları bakımından yatırımlar açısından çok cazip bir şehir' dedi.

Yenişehir Belediyesi 'kırsal kalkınma çalıştayı' düzenledi

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, 'Kırsalda Değişim Hikayesi Yazılıyor' temasıyla çalıştay düzenledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Projeleri şehrimizin mimarları çizmeli'

Malatya Mimarlar Odası ziyaretinde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Şehrimizde yapılacak bir projenin, şehir dışındaki bir mimara çizdirilmesinin doğru olmadığına inanıyoruz. Desteklenmesi gereken mimarlar odasındaki genç ve başarılı ekiptir' dedi.

Rusya - Ukrayna savaşı dünya modasını da etkiliyor

Ünlü moda tasarımcısı Mehmet Sait Dalmış, Rusya-Ukrayna savaşının moda dünyasını da olumsuz etkilediğini belirterek savaşın izlerinin derinden hissedildiğini söyledi.

Lübnan künefesi satışı Diyarbakır'da patladı, bölgede duymayan kalmadı

Dünya lezzeti olan alternatif tatlıları Diyarbakır'a kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, bir ilke daha imza atarak Arap ülkelerinin vazgeçilmez lezzeti olan Lübnan künefesini Şubat ayında vatandaşlara sundu. Kısa sürede nam salan künefe satışı 5 kat arttı, bölgede birçok tatlıcı yapmaya başladı.

Yıldırım'dan kamu müteahhitleri için önlem çağrısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, birçoğu iflasın eşiğinde olan kamu müteahhitleri için önlem alınmaz ise ekonomide derin yaralar açılacağını söyledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Sorunlarımız ortak'

Esnaf Odası başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Son zamanlarda esnaf Odası üyelerinin ve Odamız üyelerinin sorunları ortak. Maliyet artışları ve karlılık oranlarının dibe vurması tüm ticarethaneleri olumsuz etkiliyor' dedi.

Sadıkoğlu'ndan 'Reel fiyat farkı ve tasfiye hakkı' talebi

Kamuya iş yapan müteahhitlerin ciddi bir kriz yaşadığını ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Reel fiyat farkı ve tasfiye hakkı' talebini yineledi.

Kamu taahhüt sektörünün sorunları Türkiye gündemine taşındı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'ın hafta içerisinde TOBB ve Elazığ Valiliğine sunduğu kamu taahhüt sektörü sorunları ve çözüm önerileri raporu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye takdim edildi. Başkan Hisarcıklığlu sosyal medya paylaşımı ile konuyu kamuoyu ile paylaştı.

Konya’da çiftçiye sertifikalı nohut tohumu desteği

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 484 çiftçiye sertifikalı nohut desteğinde bulunuldu.

Çiftçilere ayçiçeği bilgilendirmesi

Tekirdağ il genelinde tarım arazilerinin etkin kullanımı projeleri çerçevesinde çiftçilerle çeşitli toplantılar düzenleniyor.

Bakan Dönmez: “Ukrayna krizi enerji anlamında bizi şu anda etkilemez”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Ukrayna krizi enerji anlamında bizi şu anda etkilemez' dedi.

GTB başkanları İstiklal Marşının TBMM'de kabulünün 101'inci yıl dönümünü kutladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İnönü Üniversitesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Doğu'nun ilk model fabrikası Malatya'da kurulacak

Doğu Anadolu Bölgesindeki ilk model fabrikası Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Fırat Kalkınma Ajansı projesyle Malatya'da hayata geçecek.

Belediye Başkanı Gürkan, Esenlik Süpermarketleri ziyaret etti

Son günlerde Türkiye genelinde bazı ürünlerde sıkıntı yaşandığı, özellikle Ayçiçek yağında stokların tükendiği noktasında yapılan spekülatif haberlerin yazılı ve görsel basında sıkça dillendirilmeye başlamasının ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya'da herhangi bir sıkıntının olmadığını belirtti.

Hasatta yüksek verim için yetiştiricilere eğitim

Akçadağ İlçesi Yukarı Örükçü Köyü çiftçileri, meyve bahçelerinde yıllık bakım işleri, toprak işleme, budama, sulama, gübreleme, zararlı ve hastalıklarla mücadele, seyreltme gibi temel konularda eğitim için bir araya geldi.

Malatya TSO'da hafriyatçı ve iş makinecilerin sorunları konuşuldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda hafriyat ve iş makinecileri sektörünün sorunları konuşuldu. Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, iletilen sorunların ve taleplerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Elazığ'da fahiş fiyat ve stok denetimleri

Elazığ'da valilik koordinesinde kurulan ekipler, kentteki marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

Toplam 4936 haber.