Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Pastanelerde bayramlık kuru pasta yoğunluğu

Bayramın yaklaşmasıyla beraber pastanelerde kuru pasta yoğunluğu başladı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Üyelerimizi merkeze koyarak Odamızı büyütme gayretindeyiz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Göreve geldiğimiz günden bu güne üyelerimizi merkeze koyarak, Odamızı büyütmek için gayret gösteriyoruz' dedi.

DİSİDER yönetimi İHA Bölge Müdürü Kantarcıoğlu ile bir araya geldi

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) 1.Olağan Genel Kurulu sonrası görev dağılımını gerçekleştirdi. DİSİDER Başkanı Şeyhmus Akbaş, yönetiminde görevli ekip arkadaşlarıyla İhlas Haber Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu ile istişarede bulundu.

Kayısı bahçelerindeki ''don'' hasarı belli oluyor

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılınç, zirai donun kayısı bahçelerinde hasar bıraktığını belirterek, ' Malatya olarak bizim ürün kaybımız 1 milyar doların üzerinde. Bu Malatya'nın, üreticinin, Türkiye ekonomisinin kaybıdır' dedi.

Çiftçilere milyonlarca fide dağıtıldı

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere 9 milyon 950 bin adet fide dağıtıldı.

Zarife Hanım Pastaneleri Diyarbakır'ın ağzını tatlandırmaya başladı

Faaliyete girdiği kısa sürede nam salan Zarife Hanım Pastaneleri, Diyarbakır'ın ağzını tatlandırmaya başladı.

Malatya'da işadamları iftarda buluştu

Malatya'da pandemi nedeniyle 2 yıldır düzenlenmeyen MÜSİAD Şubesi'nin geleneksel iftar buluşması, bu yıl yoğun katılımla gerçekleşti. İftar programına yetiştirme yurdunda kalan çocuklar da katıldı.

Başkan Çınar, kentsel dönüşüm alanını inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ''İnşaatı devam eden Yeni Belediye Hizmet Binamız ve Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemizle birlikte Yeşilyurt'un geleceğine iki değerli eser daha emanet etmiş olacağız' diye konuştu.

Malatya'da kayısıyı don vurdu

Malatya'da yaşanan zirai don, kayısıyı vurdu.

Başkan Sadıkoğlu, kayısıyla ilgili tüm sektörlere destek istedi

Malatya'da meydana gelen zirai donun ekonomik anlamda birçok sektörü olumsuz etkileyeceğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üreticimizin bel bağladığı kayısımızı don vurdu. Bu nedenle üreticimiz başta olmak üzere kayısıyla ilgili tüm sektörlerin borçları ötelenmeli, faizsiz kredi destekleri sunulmalı' dedi.

Kilosu 10 bin TL olan altın kaplamalı kayısı üretti

Malatya'da bir kayısı işletmecisi kayısıyı yenilenebilir altından kaplayarak kilosunu 10 bin TL'den tanesini ise 200 TL'den satışa sundu.

Kayısı bahçelerindeki donun boyutu kameralara yansıdı

Önceki gece Malatya'da yaşanan zirai don nedeniyle kayısı bahçelerinde yaşanan hasar henüz netleşmedi ancak o gece bazı kayısı bahçelerinde donun boyutu kameralara yansıdı.

Başkan Çiçek, 'Kayısıdaki don rekolteyi etkileyecek'

Malatya'da etkili olan zirai don olayını değerlendiren Malatya Ziraat Odası Başkanı Fevzi Çiçek, kayısıda don olayının rekolteyi etkiyeceğini belirterek, 'Hasar tespit çalışmaları birkaç içerisinde sıcaklığın 10 derecenin üzerinde seyretmesi ile daha somut bir veri elde edilecek' dedi.

Gaziantep plastik sektörünün rekabet gücünün artırılması toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Sanko Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi İşbirliğinde, 'Gaziantep Plastik Sektörünün Rekabet Gücünün Artırılması' konulu çevrimiçi konferans gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da hurma Ramazan'ın vazgeçilmezi oldu

Diyarbakır'da Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan vatandaşlar, enerji kayıplarını sahur vaktinde kuru yemiş ve kuru meyve tüketerek gideriyor.

Malatya Ticaret Borsası'nın geleneksel iftar yemeği

Malatya Ticaret Borsasının iftar yemeği büyük katılımla gerçekleşti. İftar programında konuşan Borsa Başkanı Ramazan Özcan, 'Bu yıl Malatya'da çok büyük bir don riski ile karşı karşıya kaldık. Hem üreticilerimiz, hem tüccarlarımız, hem de ihracatçılarımız büyük bir üzüntü içindedir' dedi.

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Gözübüyük ve beraberindeki heyetten GSO'ya ziyaret

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Faruk Gözübüyük, Daire Başkanı İsmail Kılınçarslan, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer ve Gelir İdaresi Grup Müdürü Barış Sönmez, Gaziantep Sanayi Odası'na (GSO) ziyarette bulundu.

Vali Baruş, hasar gören kayısı bahçelerini inceledi

Vali Aydın Baruş, beraberinde İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit ve Tarsim Bölge Müdürü Bülent Zelyurt ile geçtiğimiz günlerde yaşanan don sebebiyle hasar gören kayısı bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Yılın ilk yerli badem çağlası 25 liradan satışa sunuldu

Gaziantep'in Araban İlçesinde yılın ilk yerli badem çağlası 25 TL'den satışa sunuldu.

Toplam 4947 haber.