Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Ortaya konulan bu mücadelenin tek gayesi şehrimizin menfaatlerinin korunmasıdır'

Maden ilçesinde rezervde ortaya konulan mücadelenin tek gayesinin şehrin menfaatlerinin korunması olduğunu dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kişilerle ve kurumlarla polemik ve söz düellosu yapacak vaktimiz yok. Kaldı ki ilimizin ve halkımızın ihtiyaç ve beklentileri açıktır dedi.

Kayısı üreticisi destek istedi

Malatya'da 13-14 Nisan'da meydana gelen zirai don hadisesi nedeniyle kayısı üreticileri destek istedi.

Kahta'daki don bademlere büyük zarar verdi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde gece saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle oluşan don, badem ağaçlarına çok büyük zarar verdi.

Malatya TSO, Ramazan gıda yardımlarını yerel firmalardan aldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), geleneksel olarak yürüttüğü Ramazan Ayı yardım faaliyetlerine bu yılda devam ediyor. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2 bin 500 aileye ulaştıracakları gıda kolilerini yerel firmalardan temin ettiklerini söyledi.

Havaların ısınmasıyla yemeni ayakkabılara talep arttı

Havaların ısınmasıyla ayakta terleme, koku ya da yanma yapmayan yemeni ayakkabılara yoğun talep oluyor.

Kayısı bahçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlanacak

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya'da meydana gelen zirai don sonrası kayısı ağaçlarının zarar görmesini Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye ilettiğini ve hasar tespit çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

Türkiye'nin en büyük maden rezervi için toplantı düzenlendi

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin en büyük maden rezervinin bulunmasının ardından ilçedeki madenin işletilmesi adına Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Maden ilçesinde 'Polimetal maden sahası ihale süreci değerlendirme toplantısı' düzenlendi.

Kayısı bahçelerini don vurdu

Malatya'nın Darende ilçesinde binlerce ailenin geçim kaynağı olan kayısı bahçelerini don vurdu.

Diyarbakır OSB'de seçim heyecanı başladı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) seçim heyecanı başladı. Diyarbakır OSB Yönetim Kuruluna beyaz liste olarak Ahmet Karavil ve yönetimi adaylığını açıkladı.

Kayısı bahçelerini don vurdu

Malatya'da hava sıcaklığının gece sıfırın altına düşmesi sebebiyle bazı kayısı bahçelerinde don meydana geldi.

Modacı Dalmış: 'Rusya Ukrayna savaşı moda dünyasını olumsuz etkiledi'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın etkisi birçok alana olduğu gibi tekstil sektörüne de etki etti. Ünlü modacı Abdulselam Dalmış, Rusya Ukrayna savaşının moda dünyasını olumsuz etkilediğini söyledi.

Nisan ayında Diyarbakır'daki soğuk hava meyan kökü şerbeti satışlarını etkiledi

Diyarbakır'ın vazgeçilmez içeceği olan meyan şerbeti sabahın erken saatlerinde yapılıp iftara birkaç saat kala tezgahlarda yerini alıyor. Sur ilçesinde 35 yıldır meyan şerbeti satışını yapan Yılmaz Pala, Ramazan ayında sofralarda meyan şerbeti olmazsa olmazlardan. Fakat bu yıl havalar soğuk olduğundan satışlarda düşüş görüldü dedi.

Tatlı satışlarında Ramazan bereketi, satışlar iki kat arttı

Ramazan aylarının vazgeçilmesi olan tatlılara bayramın yaklaşmasıyla talep arttı. İşletmeci Yılmaz Elaldı, bölge halkının Ramazan ayında tatlı tüketmeyi gelenek haline getirdiğini ifade ederek, satışların iki kat arttığını söyledi.

Hububat Bakliyat İhracatçılarında Celal Kadooğlu dönemi

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Genel kurulda, tek liste halinde yapılan seçimlerde Celal Kadooğlu Birlik Başkanı seçildi.

İslahiye'de belediye pazara tezgah açtı

İslahiye Belediyesi pazara tezgah açtı. Tezgahta soğanın kilosu 3 liraya, patatesin kilosu ise 5 TL'den satışa sunuldu. Belediyenin tezgahı yoğun ilgi gördü.

Birikmiş Elektrik Borçlarına Faiz Affı Geliyor

Elâzığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinde elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ),tüketicilerin2021 yılına kadar olan dönemdeki elektrik borcuna ait faizin silineceğini duyurdu.

Başkan Sadıkoğlu'ndan afetzede işletmeler için destek çağrısı

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, kar afetinde zarar gören işletmelerin sahiplerini ziyaret ederek, ''Şuana kadar firmalarımıza afet çerçevesinde herhangi bir destek olunmaması üyelerimiz adına bizleri üzüyor'' dedi.

Malatya'da servis ücretlerine düzenleme

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar ile okul servis ücretlerinde ve sanayi personel taşımacılığı yapan servis ücretlerinde düzenlemeye gittiklerini söyledi.

Başkan Sadıkoğlu'ndan emlakçı çağrısı

Malatya Emlakçılar Odası'nı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Emlakçılar, ilimizdeki ticari döngünün oluşmasını sağlıyor. Vatandaşlarımıza alım, satım ve kiralama konularında emlakçılara güvenmeleri ve onlarla hareket etmelerini tavsiye ediyorum' dedi.

Toplam 4947 haber.