Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gürün kayısı sı markalaşacak

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Gürün ilçesine bağlı Tepecik Köyü'nde kayısı hasadına katıldı.

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Ay'dan tekstil sektörüyle ilgili uyarı

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, tekstil, dokuma ve hazır giyim sektörünün üretim kapasitesinin daralmaya başladığını belirterek, "1,5 milyon kişinin direkt çalıştığı, dolaylı olarak 4 milyon kişiye gelir sağlayan büyük bir sektörüz. Bu kadar büyük bir sektör maalesef yavaş yavaş bir darboğaza giriyor." dedi.

TARSİM'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Yıldız oldu

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Dr. Osman Yıldız'ın atandığı bildirildi.

Sadıkoğlu: Yıkımlar daha da hızlandırılmalı

Ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerinin daha da hızlanması gerektiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yıkılan binalardan çıkan ve kansere neden olan asbest maddesinin azaltılması için tazyikli su kullanımının artırılması gerekiyor” dedi.

Dünya Kayısı Ticaret Merkezi Dünya Standartlarının Üstünde Bir Yapı

Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde İncelemelerde Bulunan Başkan Gürkan' Malatya 10 Kat Daha Zenginleşecek'

Malatya'da Yenice Barajı'nda gövde sıyırma kazı çalışması devam ediyor

Malatya'daki Yenice Barajı'nda gövde sıyırma kazı çalışması yapılıyor.

Başkan Çınar'dan Belediye Personellerine Müjde' Maaşlara Yüzde 45 Zam'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın Zam müjdesi Yeşilyurt Belediyesi Personellerinde bayram havasına dönüştü.

Memur-Sen 7. Dönem Toplu Sözleşme'ye ilişkin taleplerini açıkladı

Memur-Sen, memur ve memur emeklilerine 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda ise yüzde 10 artış talep etti.

Ayçiçeği ekim alanı 3 yılda yüzde 242 arttı

Uşak'ta ayçiçeği ekim alanı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan tohum desteğinin de etkisiyle son 3 yılda yüzde 240 artarak 34 bin 220 dekara ulaştı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden anız yakma uyarısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, doğa ve tarımsal ekosisteme büyük tahribat veren anız yakma uygulamasının sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Rusya’ya domates ihracatında kota 500 bin tona çıktı

Türkiye’nin Rusya’ya domates ihracatında 350 bin ton olan kota 500 bin ton’a çıkarıldı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan Ekmek fiyatı açıklaması

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatının 10-12 lira olacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Keskin'den Tecde Konteyner Çarşısı Esnafına Ziyaret

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,6 Şubat depremlerin de işyeri yıkılan yada ağır hasar gören esnaflara Tecde Yolu üzerinde kurulan Konteyner Çarşısını ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Sadıkoğlu: Hibe Ve Kredi Desteği Reel Maliyetlere Göre Belirlenmeli

Yerinde dönüşüm hibe ve kredi destek paketini değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yerinde dönüşüm desteğinin TOKİ deprem konutlarında olduğu gibi maliyetin `’ını devlet @’ını da vatandaş ödemesi şeklinde olması gerektiğini söyledi.

Mevsimlik tarım işçilerinin kayısı mesaisi başladı

Dünya kuru kayısı üretiminin büyük bir kısmının gerçekleştirildiği Malatya'da mevsimlik tarım işçilerinin zorlu mesaisi başladı.

Elazığ'da farklı mesleklerden kadınlar lavanta üretimine başladı

Elazığ'da aldıkları eğitimle lavanta yetiştirmeye başlayan farklı mesleklerden 36 kadın, kurdukları kooperatif ile güçlerini birleştirip, lavantadan elde ettikleri yağın satışını yapıyor.

Tescilli kayısı çekirdeği ihracatından yılın ilk yarısında 8 milyon dolarlık gelir

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, coğrafi işaret tescil belgeli "Malatya kayısı çekirdeği"nden 6 ayda 2 bin 335 tonluk ihracat gerçekleştirilerek 8 milyon 25 bin dolar gelir sağlandı.

KOSGEB deprem bölgesindeki KOBİ'lerin yaralarını sarmaya çalışıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, deprem bölgesindeki illerdeki KOBİ'lere verecekleri 450 milyon dolarlık destek ile depremin yaralarını sarmaya çalışacaklarını söyledi.

Yerli bombaatarlara yurt dışı talep artıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilerek güvenlik güçlerinin envanterine giren bombaatarlar yurt dışında da ilgi görüyor.

Toplam 4927 haber.