Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden anız yakma uyarısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, doğa ve tarımsal ekosisteme büyük tahribat veren anız yakma uygulamasının sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Rusya’ya domates ihracatında kota 500 bin tona çıktı

Türkiye’nin Rusya’ya domates ihracatında 350 bin ton olan kota 500 bin ton’a çıkarıldı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan Ekmek fiyatı açıklaması

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatının 10-12 lira olacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Keskin'den Tecde Konteyner Çarşısı Esnafına Ziyaret

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,6 Şubat depremlerin de işyeri yıkılan yada ağır hasar gören esnaflara Tecde Yolu üzerinde kurulan Konteyner Çarşısını ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Sadıkoğlu: Hibe Ve Kredi Desteği Reel Maliyetlere Göre Belirlenmeli

Yerinde dönüşüm hibe ve kredi destek paketini değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yerinde dönüşüm desteğinin TOKİ deprem konutlarında olduğu gibi maliyetin `’ını devlet @’ını da vatandaş ödemesi şeklinde olması gerektiğini söyledi.

Mevsimlik tarım işçilerinin kayısı mesaisi başladı

Dünya kuru kayısı üretiminin büyük bir kısmının gerçekleştirildiği Malatya'da mevsimlik tarım işçilerinin zorlu mesaisi başladı.

Elazığ'da farklı mesleklerden kadınlar lavanta üretimine başladı

Elazığ'da aldıkları eğitimle lavanta yetiştirmeye başlayan farklı mesleklerden 36 kadın, kurdukları kooperatif ile güçlerini birleştirip, lavantadan elde ettikleri yağın satışını yapıyor.

Tescilli kayısı çekirdeği ihracatından yılın ilk yarısında 8 milyon dolarlık gelir

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, coğrafi işaret tescil belgeli "Malatya kayısı çekirdeği"nden 6 ayda 2 bin 335 tonluk ihracat gerçekleştirilerek 8 milyon 25 bin dolar gelir sağlandı.

KOSGEB deprem bölgesindeki KOBİ'lerin yaralarını sarmaya çalışıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, deprem bölgesindeki illerdeki KOBİ'lere verecekleri 450 milyon dolarlık destek ile depremin yaralarını sarmaya çalışacaklarını söyledi.

Yerli bombaatarlara yurt dışı talep artıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilerek güvenlik güçlerinin envanterine giren bombaatarlar yurt dışında da ilgi görüyor.

Başkan Sadıkoğlu: Esnaf Yeni Sanayi Sitesinin Akıbeti Konusunda Endişeli

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan Yeni Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi.

Sabiha Gökçen Havalimanı aynı haftada iki yeni rekora ulaştı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), 14 Temmuz'da 123 bin 449 yolcuyla elde ettiği rekoru, dün gerçekleşen 674 uçuşta 123 bin 607'ye yükselterek aynı hafta sonu iki büyük rekora imza attı.

Sezonun ilk kırmızı kabuklu Antep fıstığı yetiştiricileri ödüllendirildi

Nizip ilçesinde sezonun kırmızı kabuklu Antep fıstığında ilk mahsulü alan yetiştiriciler Nizip Ticaret Borsasınca altınla ödüllendirildi.

Akaryakıttaki ÖTV'ye tarihi zam! Benzin ve motorin 30 TL'yi aştı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıttaki ÖTV’ye tarihi bir zam yapıldı.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, çiftçinin prim ödeme gün sayısının düşürülmesini talep etti

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticilerin prim ödeme gün sayısının ve prim miktarlarının indirilmesi talebinde bulundu.

Ticaret Bakanlığının marketlerdeki fiyat ve etiket denetimlerini görüntüledi

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Ankara, İstanbul ve Adana'da marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi.

DASK'ın asrın felaketi nde tazminat ödeme tutarı 29,5 milyar lirayı buldu

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin şu ana kadar 29,5 milyar lira ödeme yaptıklarını söyledi.

Savunmadaki yerlileştirme yolculuğunu uzaya taşıyacak

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen özgün platformlara yerli çözümler güç katıyor.

Yazıhan Besicilik OSB'de Yatırım Başlıyor

Malatya Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi’nde 1. etapta yer alan toplam 58 adet besi işletme parselinin yatırımcıya tahsis edilmesi ile ilgili yapılmış veya yapılacak başvuruların değerlendirilerek tahsislerinin yapılmasına karar verildi.

Toplam 4937 haber.