Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yataş Bedding desteğiyle yenilenen anne-bebek uyum odaları hizmete girdi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık ve Araştırma Hastanesi'nde ve Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hasar alan anne-bebek uyum odaları, Yataş Bedding tarafından yenilenerek hizmete açıldı.

Depremin vurduğu Malatya'dan 169,5 milyon dolarlık kuru kayısı ihraç edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'dan bu yılın ocak-mayıs döneminde 110 ülkeye 31 bin 115 ton kuru kayısı ihraç edilerek, 169 milyon 582 bin dolarlık döviz girdisi sağlandı.

Depremzede besiciler devlet desteğiyle hayvancılığı sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, besiciler devlet desteğiyle hayvancılığı sürdürmeye devam ediyor.

Depremlerden etkilenen firmalar için 18 tekstil atölyesi inşa edilecek

Diyarbakır'da hazırlanan proje kapsamında kurulacak 18 tekstil atölyesi Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen firmalara tahsis edilecek.

Başkan Sadıkoğlu, Malatya’nın ihracatı yükselişe geçti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremin etkisiyle Malatya’nın ihracatında başlayan düşüşün Mayıs ayı itibariyle yükselişe geçtiğini söyledi.

El Ele Vererek Bu Zor Günleri De Aşacağımıza İnancım Tam

Malatya ESKKK Başkanı Evren' Bu şehri Ayağa Kaldıracaksak Önce Esnaflarımızı Ayağa Kaldırmamız Gerekiyor'

Mayıs Ayında 1 Milyar 565 Milyon Dolarlık İhracat

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), mayıs ayında ihracatını yüzde 14’lük artışla 1 milyar 377 milyon dolardan 1 milyar 565 milyon dolara taşıdı.

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü yeni buğday ve arpa çeşitleri geliştirdi

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünce geliştirilen yüksek verime sahip, hastalığa dayanıklı yeni buğday ve arpa çeşitleri tescillendi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan British Airways ile Londra uçuşları başladı

Dış İşleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer:

Depremzede ayakkabıcıdan 4 kıtaya bovling ayakkabısı ihracatı

Malatya'da 6 Şubat'taki depremde iş yeri yıkılan ve 4 kıtadaki birçok ülkeye bovling ayakkabısı üreten Aziz Karataş, "asrın felaketi" nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı üretimine taşındığı yeni yerinde devam ediyor.

Bu sezon hububat veriminin yüksek olması bekleniyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu: Bu yıl yağış miktarının artmasıyla rekoltemiz geçen yıla oranla yüzde 50 civarında arttı

Yapımı devam eden Yağdonduran Tüneli ekim ayında hizmete girecek

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında 2 tüp şeklinde yapımı devam eden 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli'ndeki inşaat çalışmalarının yüzde 85'nin tamamlandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanımız Her Konuda Esnafımızın Yanında Olmuştur

Ülke ve Millet olarak 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, halkımız büyük bir demokratik olgunlukla sandık başına giderek tercihini yaptı. Halkın iradesiyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçilerek güven tazelemiştir. Ülkemize ve Milletimize hayırlı olsun.

UNDP Heyetinden Malatya TSO Ziyareti

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret ederek depremin ekonomik etkileri, toparlanma sürecindeki ihtiyaçlar ve çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

20 bin ton kapasiteli lisanslı fındık deposunun yapımına başlandı

Ordu'da 20 bin ton kapasiteli lisanslı fındık deposunun yapımına başlandı

Borsa günü yükselişle kapattı

Borsa, günü yüzde 3,83'lük yükselişle tamamladı.

Borsa günü yükselişle kapattı

Borsa, günü yüzde 4,10'luk yükselişle tamamladı.

MÜSİAD Malaya Şube Başkanı Akçin'den seçim tebriki

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederek, 'Asrın felaketi ile sarsılan ilimizin acil olarak çözülmeyi bekleyen sorunlarının ivedilikle çözüme kavuşturulması ve üretim, istihdam ve ihracatın arttırılması için çalışmalar yapılmasını temenni ediyoruz' dedi.

Ayçiçeği ekim alanı genişliyor

Osmaniye'de ayçiçeği ekim alanı genişliyor

Toplam 4933 haber.