Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Soğan fiyatları 6-7 liraya kadar düştü, ürünler tarlada kaldı

Adana'da tarlada soğanın kilogram fiyatı 6-7 liraya kadar düşerken, soğana talep olmayışı nedeniyle tarlada kaldı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Bu fiyatların daha da aşağı düşeceği kesin gözüküyor. Vatandaşlarımız 3-4 gün sonra çok ucuza soğan yiyecek dedi.

Malatya'da vatandaşların ekmek ihtiyacı ücretsiz karşılanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ekmek ve Gıda Sanayi A.Ş (MEGSAŞ), 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlarının yanında olan Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ekmek dağıtımına devam ediyor.

Otel fiyatları Ramazan Bayramına göre 2 kat artınca rezervasyonlar boşta kaldı

Eskişehir'de hizmet veren turizm acenteleri, yeni sezondaki otel fiyatlarının Ramazan Bayramına oranla 2 kat artması sebebiyle müşterilerden talep göremiyor.

Irak’a para transferi ve vize sorunu çözüldü

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, iki ülke arasındaki ticarette yaşanan para transferi ve vize sorununu çözdüklerini söyledi. Artık 1 yıla kadar çoklu vize verildiğini belirten Acar, Türkiye ile Irak arasındaki ticaretin artacağını kaydetti.

Malatya'da konteyner çarşılar hizmet vermeye başladı

6 Şubat depremlerden etkilenen Malatya'da iş yerleri yıkılan ya da hasar gören esnaf için oluşturulan konteyner çarşılardaki iş yerleri, çekilen kuralarla hak sahiplerine teslim ediliyor.

Esnafa çek müjdesi

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, gerçek ve tüzel kişilerin keşidecisi olduğu çeklerin ibraz sürelerinin 9 Haziran'a kadar durdurulduğunu müjdeyen duyuran Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Depremzede üyelerimizin tüm ödeme kanallarında kolaylık sağlanması ve daha kapsayıcı adımlar atılması için girişimlerimiz devam edecek' dedi.

Depremin vurduğu Malatya'da tarihi Kapalı Çarşı'ya ilgi arttı

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya'da depremden etkilenmeyen tarihi Kapalı Çarşı'ya ilgi arttı.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 19,4780 liradan, euro ise 21,4640 liradan güne başladı.

Sadıkoğlu: 'Sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın son dönemdeki çalışmaları hakkında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üyelerimizin talepleri ve sosyal sorumluluklarımız konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyoruz' dedi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 19,4660 liradan, euro ise 21,3840 liradan güne başladı.

Kuru kayısı ihracatı depreme rağmen arttı

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin karşılandığı Malatya'da Ocak-Nisan dönemindeki kuru kayısı ihracatı bir önceki yıla göre yaklaşık 2 ton artış gösterdi.

Eczacıbaşı, temizlik kağıtları üretim kapasitesini 250 bin tona çıkardı

Eczacıbaşı Topluluğu, 65 milyon euroluk yatırımla Manisa'daki fabrikasında temizlik kağıtları üretim kapasitesini iki katına çıkardı. Yeni yatırım ile Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin toplam temizlik kağıtları üretim kapasitesi 250 bin tona ulaştı.

Of Ziraat Odası Başkanı Saral: Yaş çay fiyatı bu yıl en az 15 olmalı

Trabzon'un Of ilçesi Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral, çay üreticisinin enflasyon karşısında ezilmemesi için 2023 yılı yaş çay fiyatının en az 15 TL olması gerektiğini söyledi.

Tütün üreticisi üretime geri dönüyor

Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden tütünde 2021 yılında 35 TL olan kilogram fiyatı, 2022 yılında 70 TL’ye yükseldi. Tütün fiyatlarındaki yüzde 100’lük artış Ege Bölgesi’nde 26 bin olan üretici sayısının 30 bine yükselmesine zemin hazırladı.

Başkan Gürkan: 'Yaralarımızı saracağız şehrimizi yeniden inşa edeceğiz'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 'Akçadağ Konteyner Çarşısı'nı ziyaret ederek, Akçadağlı vatandaşlar ile bir araya geldi. Gürkan, tamamlanan konteyner çarşının Akçadağlı vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ederken, esnafa da bol kazançlar diledi.

Keskin, Esnaf işyerini açarak Malatya'yı canlı gösteriyor

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafları ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Esenlik Market İnderesi Şubesiyle Hizmete Girdi

Malatya'nın önemli değerlerinden Malatya Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinden Esenlik Şirketi Malatyalılara yeni şubelerle hizmet vermeye devam ediyor.

Bakan Varank: Kılıçdaroğlu’nun kuru sıkı attığını herkes iyi biliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Nisan ayı meclis toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar doları için iş dünyası burada nasıl bir kuru sıkı atma olduğunu gayet iyi biliyor. 300 yüz milyar doları Türkiye'ye nasıl getireceksiniz? Çıkar bunu açıklarsınız. Kredi anlaşmaları mı imzalayacaksınız, doğrudan yatırımcıları mı ikna ettiniz, 300 milyar dolarlık krediye hazineden bir garanti mi vereceksiniz? Ortada hiçbir şey yok. İş dünyası burada nasıl bir kuru sıkı atma olduğunu gayet iyi biliyor dedi.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 19,4060 liradan, euro ise 21,3040 liradan haftaya başladı.

Toplam 4935 haber.