Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Memura seyyanen net 8 bin 77 liralık artış yapılacak

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini içeren yasa teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu açıkladı.

Bornova Belediye Başkanı’ndan Malatya TSO’ya ziyaret

Başkan Sadıkoğlu, depremzede firmaların ürün stokunun alınmasını talep etti

Kayısı hasadı başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da kayısı hasadı başladı.

TMO hububatta arz edilen tüm ürünü alacak

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, haftanın 7 günü üreticiden hububat alımı yaptıklarını belirterek, "Son ürün alınana, üreticimizin TMO'ya arz edeceği son ürün gelene kadar alım yerlerimiz açık olacak. Çiftçilerimizin telaş yapmasına gerek yok." dedi.

7 bin dekar alanda kiraz hasadı başladı

Elazığ'da 7 bin dekar alanda üretimi yapılan ihracatlık kirazın hasadı başladı.

Ticaret Canlanmadan, Şehri Ayağa Kaldırmamız Mümkün Değil

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadıkoğlu: ' Ticaret canlanmadan, şehri ayağa kaldırmamız mümkün değil' dedi.

Turistik tesisler bayram tatilini dolu geçirdi

İzmir, Aydın ve Denizli'de turizmciler, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yakaladıkları doluluk oranlarıyla adeta "çifte bayram" yaşadı.

Devletten aldığı hibeyle köyünde kalıp sürü sahibi oldu

Erzurum'da, geçim sıkıntısı nedeniyle köyünü terk etmeyi düşünen çiftçi, Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı hibeyle hayvancılık yaparak iş sahibi oldu.

Reis; esnaf suçlu değil esnaf borçlu

“İlk günden itibaren söyledik, her gün tekrarladık, her hafta hatırlattık, yine söylüyoruz; Malatya’da ticari hayatı ayağa kaldırmadan bu şehri, ayağa kaldıramazsınız."

Tarım Ve Orman Bakanlığı Kırsalı Kalkındıracak Projelere 1 Milyar 222 Milyon Tl Hibe Desteği Sağlayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında; Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi, Modern Basınçlı Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi ve Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesine yönelik başvurular sonuçlandırıldı.

İlk 1000 ihracatçı listesinde 159 Egeli yer aldı

Ege Bölgesi, ihracatçı firmaların şampiyonlar ligi konumundaki ilk 1000 ihracatçı listesinde 159 firma ile güçlü konumunu sürdürdü.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlamasının ardından İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda (İSG) turizm sezonu yoğunluğu başladı.

Demir Çelik Sektörü Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasından Tedirgin

Demir çelik sektörü yeni bir korumacılık dalgası ile karşı karşıya

Başkan Sadıkoğlu Üye Aidatlarının TOBB Tarafından Üstlenilmesini Talep Etti

Depremzede firmaların daha hızlı ayağa kalkabilmesi için her türlü desteğe ihtiyaç olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, üyelerin oda aidatlarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından üstlenilmesi talebinde bulundu.

Türkiye Buğday Hasatında Verim Artışı Bekleniyor

Kurak geçen sonbahar ve kış aylarından sonra bahar ayında artan yağışlar, buğday verimliliği açısından Türkiye’nin yüzünü güldürdü. (TMO) Toprak Mahsülleri Ofisi’nin uyguladığı alım politikası ve teşvikler, çiftçilerin buğday ekimine yönelmesine katkıda bulunarak ekim alanı oranında Zrtışa yansıdı

Malatya'da küçükbaş kurbanlıklar pazara indi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, küçükbaş hayvan üreticileri kurbanlıklarını pazara getirdi.

Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Malatya Ekonomisi Hakkında Bilgiler Aldı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, heyetiyle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Hibe Destekli Projelerle Ticareti Canlandırmak Hedefleniyor

BM İşbirlikleri ve Kalkınma Finansmanı Yöneticisi Bülent Açıkgöz, beraberinde BM İnsani Gelişme ve Kalkınma Uzman Yardımcısı Emil Palson ve BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Uzman Yardımcısı Faruk Karaduman ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Hisarcıklıoğlu Barışın Tüccarları Yönetim Kuruluna Seçildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 170 ülkede 45 milyondan fazla şirketi kapsayan dünyanın en büyük iş dünyası organizasyonu olan ICC’nin Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Toplam 4924 haber.