Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Depremde hayvanları telef olan kadın besici devlet desteğiyle ayağa kalktı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde 151 küçükbaş hayvanı telef olan Malatyalı Sevim Tekin, Tarım ve Orman Bakanlığınca gönderilen hayvanlar sayesinde yeniden besiciliğe başladı.

Buğday verimi uzun yıllar ortalamasına göre dekarda yüzde 23 arttı

Diyarbakır'da ilkbaharda düşen yağış sayesinde bu yıl buğdayda dekar bazında verim uzun yıllar ortalamasını aştı.

Kurutulmuş domates ihracatı

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, kurutulan domatesler ihraç ediliyor.

Malatya TSO Üyelerine 20 Milyon TL Hibe

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı” protokolü imzalandı.

Kirazda rekor yılı: 205 milyon dolara ulaştı

Türkiye’nin üretiminde dünya lideri ve ihracatta güçlü bir oyuncu olduğu kirazda ihracat rekora koşuyor. 2023 yılı 200 milyon dolarlık kiraz ihracatı hedefi geçildi. 2023 sezonunda 4 Ağustos tarihine kadar olan dönemde kiraz ihracatı yüzde 54 artışla 205 milyon dolara ulaştı.

EİB’den Temmuz ayında 1 milyar 462 milyon dolarlık ihracat

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Temmuz ayında ihracatını yüzde 7’lik artışla 1 milyar 462 milyon dolara taşıdı.

Kuru kayısı depremden etkilenen Malatya'ya yaklaşık 436 milyon dolar gelir getirdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, 2022-2023 ihracat sezonunda 80 bin 606 ton kuru kayısı dış satımı yapılarak, ülke ekonomisine 435 milyon 546 bin dolar girdi sağlandı.

Başkan Sadıkoğlu: Temmuz Ayında İhracatımız ! Arttı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı.

Keskin’den Anahtar Verilen Esnaflara İşyerinizi Açın Çağrısı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ankara Esnaf Çarşısı’nda aldırana işyeri çıkan herkesin hemen işyerlerini açmalarını, aksi takdirde açılmayan işyerlerinin sırada bekleyen esnaflara verileceğini açıkladı.

TOBB'da Türkiye-Mısır Yuvarlak Masası Toplantısı düzenlendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mısır'ın, Türkiye'nin Afrika'daki en büyük ticaret ortağı olduğunu belirterek, "2022 yılında ticaret hacmimiz 10 milyar dolar düzeyine gelmiştir.

Malatya TSO üyelerinin sorunları bakanlıklara iletiliyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 7. Meslek Komitesine üye müteahhitlik firmalarının sorun ve talepleri hazırlanan resmi yazı ile ilgili bakanlıklara gönderildi.

ESKKK Başkanı Evren'den Esnaflar Adına Bakan Şimşek'e Teşekkür

Gerek Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Gerekse Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'e Esnaf Camiası olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu erteleme ile Esnaf Camiası büyük bir nefes alacaktır'

Naylon poşete de zam geldi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, plastik poşet ücreti 38,5 kuruşa yükseltildi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar üretici ile market fiyatlarındaki değişimi değerlendirdi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, temmuzda üretici ile market arasındaki fiyat farkının en fazla yüzde 390,7 ile elmada görüldüğünü bildirdi.

Başkan Sadıkoğlu: Depremin Yaralarını Birlik Beraberlik İçinde Saracağız

Osmaniye Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Sait Çenet, beraberinde OTB Meclis Başkanı Nuh Türk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamza Bağrıaçık ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Demir ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Patateste 445 bin ton rekolte bekleniyor

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, yemeklik ve tohumluk patates üretiminde ülkede ilk sıralarda yer alan kentte bu yıl 445 bin ton rekolte beklendiğini bildirdi.

Türkiye’nin 6 Aylık Su Ürünleri İhracatı 829 Milyon Dolara Ulaştı

Türkiye’de 2000 sonrasında ihracatın yıldız sektörlerinden birisi olan su ürünlerinin ihracatta 2023 yılı ilk yarı karnesi belli oldu. 2022 yılının ocak-haziran döneminde 760 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırmış olan su ürünleri sektörü, 2023 yılının ilk yarısında ihracatını yüzde 9’luk artışla 829 milyon dolara taşıdı.

Malatya'da Ekmek 7.5 Lira Oluyor

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, 1 Ağustos'tan itibaren 200 gram ekmeğin 7.5 liradan satılacağını açıkladı.

Gürün kayısı sı markalaşacak

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Gürün ilçesine bağlı Tepecik Köyü'nde kayısı hasadına katıldı.

Toplam 4926 haber.