Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kuru İncir İhracatımız 260 Milyon Dolar Oldu

Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya birincisi olduğu, tüm semavi dinlerde kutsal meyve olarak tanımlanan cennet meyvesi kuru incirde 2022/23 sezonu ihracatta tarihi bir başarıyla sonuçlandı.

Çerezlik kabak çekirdeği dünya pazarına açılacak

Kayseri'de üretilen kabak çekirdeği, yurt içi ve yurt dışından talep görüyor.

Malatya'da kuru kayısının işlenme süreci basına tanıtıldı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, kuru kayısının işletmelerde tüm hijyen koşullarına ve insan sağlığına uygun şekilde hazırlanarak tüketiciye sunulduğunu söyledi.

Çiftçilere 366 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı

Tunceli'de atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması amacıyla çiftçilere 366 ton sertifikalı buğday tohum dağıtıldı.

Tescilli kayısı çekirdeği ihracatından 9 ayda 11,5 milyon dolarlık gelir

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın coğrafi işaret tescil belgeli ürünü kayısı çekirdeğinde, 9 ayda 3 bin 424 tonluk ihracat yapıldı, 11 milyon 500 bin dolar gelir elde edildi.

Motorine büyük indirim geldi

Motorinde 7 Ekim Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 90 kuruşluk indirim pompaya yansıdı.

Malatya'dan eylülde yaklaşık 37,9 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'dan eylül ayında 37 milyon 884 bin dolarlık ihracat yapıldığı bildirildi.

Gün kurusu kayısının kilogramı 230 liradan satıldı

Malatya Ticaret Borsasında gün kurusu kayısının kilogramı 230 liradan satıldı.

Keskin’den Bakan Işıkhan’a Ziyaret

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti.

Başkan Sadıkoğlu: Çarşının İnşası Bir An Önce Başlamalı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Kışla Caddesi esnafını işyerlerinde ziyaret ederek sorunları dinledi, talepleri not aldı.

Narmikan kavunu tezgahlarda yerini aldı

Malatya'nın Arguvan ilçesinde üretilen "Narmikan kavunu" tezgahlarda yeri aldı.

Tezgahlarda Balık Çeşitleri Arttı

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle Trabzon'daki balıkçı tezgahlarında farklı balıklar yer almaya başladı.

Kira uyuşmazlıklarında emlak danışmanları da yetkili olacak

Ankara Ticaret Odası (ATO) Emlak Komitesi Başkanı Kenan Bayram, kira uyuşmazlıkları nedeniyle tahkime taşınan davalarda emlak danışmanlarından oluşan bir hakem heyetinin bilirkişi olarak yer alacağını bildirdi.

İstanbul'daki hayatlarını geride bırakıp Malatya'da tavuk üreticisi oldular

İstanbul'da özel sektörde çalışırken işlerini bırakarak Malatya'ya yerleşen çift, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldıkları destekle yumurta tavuğu üreticisi oldu.

Emlak Konut'tan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar TL'lik hisse satışı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal yatırımcıya 1 milyar 402,5 milyon TL'lik hisse satışı gerçekleştirdi.

Kuru Meyve Sektörü ABD, Çin Ve Japonya’ya İhracatını 10 Yılda İkiye Katladı

Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısının domine ettiği kuru meyve sektöründe Türkiye, TURQUALİTY Projeleriyle Çin, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri’ne son 10 yılda ihracatını yüzde 101 artırarak 93 milyon dolardan 187 milyon dolara çıkardı.

Başkan Sadıkoğlu'ndan Esnaf Ziyareti

MTSO Başkanı Sadıkoğlu: Çarşıdaki ağır hasarlı binalar biran önce yıkılmalı

Kur Korumalı Mevduatın Alternatifi Konut Olabilir

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Ağustos Ayı Raporu’nu açıkladı.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan ekim dönemi öncesi üreticilerin desteklenmesi çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2023-2024 ekim dönemi öncesi üreticilerin desteklenmesini istedi.

Toplam 4924 haber.