Eğitim

Eğitim Haberleri

88'lik Şehmuz Dede kütüphaneden çıkmıyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 88 yaşındaki Şeymus Gergerli'nin okuma aşkı ve kitaba olan tutkusu gençlere örnek oluyor.

Vefakar öğretmen öğrencilerini yalnız bırakmıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Ziyaret İlköğretim Okulunda görev yapan Halit Tekin, eğitim-öğretim çalışmalarının yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrencileri için kolları sıvadı.

Rektör Karabulut'tan MTÜ için Uluslararası işbirliği adımları

Malatya Turgut Özel Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ne katıldı ve Afrika'da 42 ülkede yayın yapan Afrika'nın tek Türk Televizyonu'nun (NTR TV) konuğu oldu.

Prof. Dr. Adil Kılıç'a hüzünlü veda töreni

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Adil Kılıç için akademisyen, idari personel, ailesi ve öğrencilerin katılımı tören düzenlendi.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri camide cemaatle buluştu

Uluslararası Gaziantep Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Hz. İmam Ali Camiinde, Cuma namazında, cemaatle buluştu.

Diyarbakır'da 'Anne-Baba Mektebi'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evi ve Akademi Lise öğrenci velileri için düzenlediği Anne-Baba Mektebi Projesini hayata geçirdi.

Minik eller hayallerini Ebrulara aktarıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı kursta minikler hayallerini Ebru Sanatı ile görselleştiriyor.

Kursu başarıyla tamamlayan sığınmacı kadınlar terzi oldu

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin (SGDD-ASAM) ortaklaşa düzenlediği Giyim Üretimde Temel İşlemler kursunakatılan 20 Afgan ve Suriyeli kadın artık birer terzi oldu. Kursu başarılı şekilde tamamlayan sığınmacı kadınlardan üçü yakın zamanda, Gaziantep Sanayi Odası'na üye firmalardaişe başlayarak kayıtlı istihdamdaki yerini alacak.

Uluslararası 100'üncü yılında Misak-I Milli ve Güney Hattı sempozyumu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, Gaziantep'in Kurtuluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında 'Uluslararası 100'üncü Yılında Misak-ı Milli ve Güney Hattı Sempozyumu' düzenlenen törenle başladı.

Halk Sağlığı Günleri Sempozyumuna yoğun ilgi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Katılımlı 5. Halk Sağlığı Günleri Sempozyumu Halkın Sağlık Gündemi temasıyla gerçekleştirildi.

Kayapınar Belediyesinden gelecek nesillere ücretsiz eğitim akademisi

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç tarafından, gelecek nesillere daha iyi eğitim almaları için 15 branşta 500 öğrenciye 22 öğretmenin verdiği ücretsiz eğitim akademisinin açılışı gerçekleştirildi.

Elazığ'da 'Bilinçli Nesillerle Mutlu Yarınlara' projesi

Elazığ'da 2021 yılı Bilinçli Nesillerle Mutlu Yarınlara' projesi ödül töreni gerçekleşti.

Başkan Çınar, okulları ziyaret etti

Kuyulu Mahallesi'ndeki ilkokul ve ortaokulu ziyaret ederek öğrencilere hediyeler dağıtan Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Geleceğimiz ve umudumuz olan çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve başarılı bir hayata sahip olabilmeleri için imkanlarımızı seferber ettik' diye konuştu.

Öğrencilerden Müdür Kanbay'a sazlı karşılama

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde öğrenciler, okulu ziyaret eden Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'i sazlı karşıladı. Kanbay da, sazın tellerine dokunarak öğrencilere eşlik etti.

Şahinbey'den öğrencilere deneme sınavı

Şahinbey Belediyesi, öğrencilerin başarı seviyesini artırmak için yaptığı deneme sınavı dağıtımıyla öğrencilerin eğitim hayatına katkı yapıyor.

Başkan Fatma Şahin GAÜN üniversite öğrencileri ile buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, beşincisi düzenlenen 'Üniversite Gençlik Buluşması' kapsamında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ile bir araya geldi. Gençlerin isteklerini dinleyen Başkan Şahin birçok konuda yardımcı olacağının sözünü verdi.

FÜ'de TÜBİTAK 2209-A Proje yazma eğitimleri verildi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ), öğrencilere yönelik TÜBİTAK 2209-A Proje yazma eğitimleri verildi.

Türk Kızılayı'ndan 10 bin öğrenciye atkı bere takımı

Türk Kızılayı Elazığ İl Şube Başkanlığı 'Minik Eller Üşümesin' projesi kapsamında 10 bin öğrenciye atkı, bere, eldiven ve çorap takımını dağıtmaya başladı.

Tarihini en iyi bilen öğrenciler ödüllendirildi

Şehitkamil Belediyesi, Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Gaziantep Savunması'nın 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 100. Yılında 100 Soruda Antep Savunması Bilgi Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

Toplam 3456 haber.