Eğitim

Eğitim Haberleri

Besni Ali Erdemoğlu Fen Lisesi'nde TÜBİTAK bilim fuarı açıldı

Adıyaman'ın Besni ilçesi Ali Erdemoğlu Fen Lisesinde TUBİTAK 4006 Bilim fuarı açılışı yapıldı.

HKÜ'de Dünya Sivil Havacılık Günü kutlandı

İstanbul Hava Limanı (İGA) ve Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere, havacılık sektörünün önemli kuruluşları ile protokollere imza atan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü'nü havacılık sektörünün temsilcilerini öğrencilerle buluşturarak kutladı.

Kayapınar Belediyesi'nden 85 okula 35 bin kitap

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi'nce ilçedeki ilk orta ve lise olmak üzere 85 okula 35 bin kitap dağıtıldı. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ünal Koç, tüm okullarda çalışmaların istisnasız yürütüldüğünü kaydetti.

'Mobil Trafik Eğitim Tırı' Diyarbakır'da

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'da getirilen mobil eğitim tırında polisler tarafından öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Birlik faaliyetleri ve ihracata yönelik devlet destekleri anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunda, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından hazırlanan, 'Birlik faaliyetleri ve ihracata yönelik devlet destekleri' konferansı düzenlendi.

Üniversiteli gencler zeytinyağı üretimini yakından gördü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ile İkram Hizmetleri Programı ikinci sınıf öğrencilerinden oluşan 50 kişilik grup Gaziantep ili Nizip ilçesinde bulunan Aslanoğlu Zeytinyağı Fabrikasına teknik gezi gerçekleştirdi.

GAÜN'de sanal labaratuvar hizmete girdi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) eğitim teknolojileri alanında da yenilikçi projelere başladı. Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve yapay zeka entegreli uygulamalar geliştirmek için yapılan çalışmalar sonucunda, ilk olarak hibe olarak alınan NLAB-sanal laboratuvar GAÜN Uzaktan Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

DÜ'de 'Bölge Adliye Mahkemelerinin Görev ve İşleyişi' konulu konferans düzenlendi

Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu 'Bölge Adliye Mahkemelerinin Görev ve İşleyişi'' adlı konferans düzenledi.

Fadıloğlu, Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Vehbi Dinçerler Fen Lisesi'nde düzenlenen 'Kariyer Günleri' programına katıldı. Başkan Fadıloğlu, hayat tecrübelerinden örnekler sunarak, öğrencilere kariyerleriyle ilgili öğütlerde bulundu.

SANKO Üniversitesi öğrenci kulüpleri

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, öğrenci kulüplerinin öğrencilerin birbirleriyle iletişimini güçlendirdiğini, ekip çalışmasının temellerini oluşturduğunu ve kişisel gelişimi desteklediğini söyledi.

Elazığ'da öğretmenevi yapılması için imza kampanyası başlatıldı

Elazığ'da Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube tarafından, yeni öğretmenevi ve yeni Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yapılması için imza kampanyası başlatıldı.

Malatya'nın okul sorunu 2 yılda bitecek

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ziyaretinde konuşan Vali Aydın Baruş yaklaşık 2 yıl sonra Malatya'nın fiziki anlamda okul probleminin kalmayacağını söyledi.

DBB'den 7 bin öğrenciye ders kitabı desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, LGS, TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan 7 bin öğrenciye yardımcı kaynak kitabı hediye etti.

Üniversite ve özel gereksinim online paneli

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan 'Üniversite ve Özel Gereksinim Online Paneli' gerçekleşti.

Ortaokul öğrencileri kan bağışına dikkat çekti

Gaziantep'te ortaokul öğrencileri düzenleri kampanya ile kan bağışının önemine dikkat çekti.

Elazığ'da 60 okula kütüphane kuruldu

Elazığ'da 'Kütüphanesiz Okul kalmayacak' projesi kapsamında 60 okula kütüphane kuruldu.

İnönü Üniversitesi'nde Engelsiz Kütüphane hizmette

Malatya İnönü Üniversitesi'nde 'Engelsiz Kütüphane Projesi' kapsamında görme engelli öğrenci ve personellerin basılı ortamdaki materyali tarayıp sesli olarak dinlemesi ve okuması için tarama ve okuma sistemi kuruldu.

Cumhuriyet ilkokulunda 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet İlkokulunda resim ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

SANKO Üniversitesi'nin liseli konukları

Gaziantep Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, rehber öğretmenleri Yasemin Yıldız, Ahmet Saka ve İfakat Dikici eşliğinde SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Toplam 3456 haber.