Eğitim

Eğitim Haberleri

HKÜ Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü engelli hizmetlerinin kapsamının genişletilmesi için çalışıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Türk Kızılayı iş birliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 'Farkındalık Programı' gerçekleştirildi.

DÜ'de öğretmen adayları için çalıştay düzenlendi

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi koordinasyonunda Yabancı Diller Eğitimi Bölümü tarafından İngilizce öğretmenliği bölümü öğrencileri için çalıştay düzenlendi.

Kahta'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde TPAO Atatürk İlkokulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolaysıyla parmak boyası ile baskı çalışması etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır'da AFAD'ın gönüllü sayısı 7 bin kişiye ulaştı

Diyarbakır Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplere destek olacak gönüllülük sistemine kayıt olan ekiplere eğitim vermeye devam ediyor.

DÜ'de 'Hukukta çocuk hakları ve hukuk alanında kariyer fırsatları' konferansı

Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu 'Dünya Çocuk Hakları Günü' kapsamında 'Hukukta Çocuk Hakları ve Hukuk Alanında Kariyer Fırsatları' konulu konferans düzenledi. Konferansa ilköğretim öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Rektör Karabulut'tan hedeflere gençler ile ulaşılacağı vurgusu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, geleceğe en büyük yatırımların gençler olduğunu söyleyerek, ' Devletimizin 2023, 2053 ve 2071 hedef ve ideallerine gençlerimizin bilim, fedakarlık ve emekleri ile ulaşılacaktır' dedi.

GAÜN'de aile sempozyumu gerçekleşti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından hazırlanan Aile Sempozyumu GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Rektör Kızılay'dan doktorlara yapılan maaş zammı memnuniyeti

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir ziyarette yaptığı konuşmada, 'Doktorlara yapılan maaş zammını takdirle karşılıyoruz' dedi.

GAÜN'de, trafikte etkili ve doğru iletişim eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Emniyet Bölge Trafik Şube Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan, Gaziantep'te görev yapan trafik polis memurlarının katılımıyla 'Trafikte Etkili ve Doğru İletişim' konulu eğitim gerçekleşti.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Malatya 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Anadolu Lisesi tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Fuarda 20 proje sergilendi.

Öğrenciler mektup yazdı, Güder geri çevirmedi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mektup yazarak hayvanat bahçesine gitmek isteyen Muhittin Özmumcu İlköğretim Okulu öğrencilerin taleplerini geri çevirmeyerek, öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı.

İkra Koleji öğrencisi birinci oldu

Singapur-Asya Okullar (SASMO) Matematik sınavında İkra Koleji öğrencisi Alin Ayşe Acet il birincisi oldu.

İnönü Üniversitesi'ne ödül

Malatya İnönü Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Ateş'in sunduğu ve COST projesi kapsamında geliştirilen 'Biyoteknolojik Enzim İlaçlar İçin Lazer ile Aktivitesi İndüklenebilen Taşıyıcı Sistemlerin Geliştirilmesi' başlıklı proje, düzenlenen '10. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı'nda 3'üncülük ödülünü kazandı.

Öğrenciler hem eğleniyor, hem öğreniyor

Malatya'nın Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde yürütülen etkinliklerde, öğrenciler gönüllerince eğlenirken, hem de öğreniyorlar.

Fen liseliler HKÜ'nün vizyonu ile tanıştı

Son zamanlarda yapmış olduğu bilimsel ve teknolojik faaliyetler, yeni açmış olduğu bölüm ve programlarla, fen bilimleri ile teknik bilimlerdeki kapasitesini daha da güçlendiren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Türkiye'deki Fen Liselerinin de ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Suriyeli göçmenler için GAÜN'den önemli proje

Gaziantep Üniversitesi'nin İngiliz Akademisi (British Academy) Küresel Araştırma Fonu tarafından desteklenen ve Royal Holloway, Londra Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, ve Gazi Üniversitesi ortaklığında yürüttüğü 'Türkiye'de Görünür/Görünmez Suriyeli Göçmenler: Değişim İçindeki Kimlikler ve Kentler' projesi Türkiye'deki kentsel alanlarda ikamet eden Suriyeli göçmenler için görünür ve görünmez sınırları incelemekte ve onların kırılganlıklarını tespit etmeyi amaçlamaktadır. Mimarlık, şehir ve bölge planlama, sosyoloji, işletme ve psikoloji alanlarından araştırmacıların katkılarıyla disiplinler arası bir ekiple sürdürülen proje kapsamında Suriyeli iş insanları ile bir araya gelindi.

Yenişehir belediyesi personellerine iş güvenliği eğitimi

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde, yönetmelikte geçen konular hakkında tüm çalışanlarına 'Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi' veriyor.

Nüket Ersoy'a öğrencilerden anlamlı ziyaret

TEKNOFEST 2021 yarışmasına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Biyomedikal Takımı öğrencileri Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi.

Malatya'da öğrenciler için 'Askıda Fotokopi' kampanyası

Malatya'da 'Askıda Ekmek' projesinin ardından bir kırtasiye esnafı tarafından başlatılan 'Askıda Fotokopi' uygulaması ile öğrenciler ücretsiz olarak ders notlarını hazırlayabilecek.

Toplam 3456 haber.