Eğitim

Eğitim Haberleri

Gaziantep'in kurtuluş kahramanlarına GAÜN çalışanlarından mektup var

Gaziantep'in kurtuluşunun 100'üncü Yılı nedeniyle düzenlenecek olan Gaziantep'in Kurtuluş Kahramanlarına Resimli Mektuplar Jürili Sergisi için düzenlenen ikinci çalıştayda GAÜN personelleri resim yaptı.

Prof. Dr. Özcan, TÜBİTAK ödülüne layık görüldü

Fırat Üniversitesi (FÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Özcan, TÜBİTAK teşvik ödülüne layık görüldü.

Halı tasarımı öğrencileri panoramik müzede

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Bölümü öğrencileri Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle 25 Aralık Panoramik Müzesini ziyaret etti.

Çocuklara teknoloji uyarısı

Dijital Yaşam ve Dijital Ebeveynlik Rehberi Orhan Toker, 'Artık çocuklarımız hiç olmadığı kadar internetle iç içeler ve bu ortamda zararlı birçok uygulamayla karşı karşıyalar. Yemek masası ve yatağa teknoloji taşımamak ve teknolojisiz alanlar saatler belirlemek gerekir dedi.

Elazığ Belediyesi'nden gönülleri ısıtan etkinlik

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, vize haftası nedeniyle yoğun bir çalışma dönemi içerisinde bulunan gençlere sıcak çorba ikramında bulundu ve 8 GB internet kartı hediye etti.

Elazığ'da sürü yönetimi eğitimleri başladı

Elazığ'da 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' projesi kapsamında kursiyerlere eğitimler verilmeye başlandı.

İnönü Üniversitesi yükselişte

Yükseköğretim Kurumunun (YÖK) yayımladığı 2020 Yılı Üniversite ve İzleme Değerlendirme Raporu'nda yer alan İnönü Üniversitesi verilerinde bir önceki yılın raporuna göre artış olduğu görüldü.

GAÜN Hukuk Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi'nde 2019-2020, 2020-2021 akademik yılları sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 447 öğrenci mezun olarak diplomalarını aldı.

Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezi ve AB Bilgi Merkezi iş birliği ile Türkiye Gençlik İklim Forumu düzenlendi

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezi ve AB Bilgi Merkezi İş Birliği İle AB Türkiye Gençlik İklim Forumu düzenlendi.

Üniversite çiftçi buluşması

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Üniversite-Çiftçi buluşması kapsamında bir şirketin desteğiyle 'Kayısı Yetiştiriciliğinde Gelişmeler' konulu toplantıda bir araya geldiler.

TÜBİTAK Başkanı Mandal, akademisyen ve öğrenciler ile bir araya geldi

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Fırat Üniversitesi (FÜ) akademisyen ve öğrencileri ile bir araya geldi.

Yeşilyurt'ta drone eğitimleri başladı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde 15 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik düzenlenen İHA 0-İHA 1 Drone Ticari Pilot Sertifika Eğitim Kursu pratik eğitimleri başladı.

TUBİTAK Başkanı Mandal, Rektör Göktaş ile bir araya geldi

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ı ziyaret etti.

Bağlar belediyesinden üniversite adaylarına ücretsiz eğitim seti

AK Partili Bağlar Belediyesi, modern teknolojik imkanlarla donatılan eğitim merkezi ve kütüphanede ücretsiz olarak yararlanan üniversite adayı 300 öğrenciye ücretsiz Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ve Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) eğitim setleri dağıttı.

Rektör Karabulut'tan gençlere kitap çağrısı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, 'Gençler kendilerini geliştirmeli, girişimciliği artırmalı, özellikle yabancı dil öğrenmeliler. Sosyal medyada vakit geçirmekten ziyade daha çok kitaplara dokunmalılar' dedi.

Diyarbakır'da kitap severler kitap mezadında buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 'Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında' her ay düzenlediği 'Kitap Mezadı' devam ediyor.

Mülteci çocuklarına okuma etkinliği

Malatya'da mülteci çocuklarına kitap okuma etkinliği düzenlenerek çocukların Türkçeyi daha iyi öğrenmeleri için çaba gösteriliyor.

Elazığ'da öğrenciler geleceği kodlayacak

Elazığ'da Arıcak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlatacağı proje ile öğrenciler geleceği kodlayacak.

Türk Eğitim Sen'den Bir İlk

Türk Eğitim-Sen'de 16 Kasım’da yönetimi devralan Fevzi Şahin ve yönetimi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Öğretmenler günü yerine öğretmenler haftasını kutladılar.

Toplam 3456 haber.