Eğitim

Eğitim Haberleri

Rıdvan Mertöz Ortaokulu 115 günde tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın girişimleri ile İşadamı Rıdvan Mertöz tarafından kente yapılan 24 derslikli ortaokulu 115 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitime açılmaya hazır hale getirildi.

Battalgazi'de 4 bin 105 öğrenciye sınav desteği

Eğitime verdiği desteği her yıl artırarak sürdüren Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, üniversite hayali kuran öğrencilerin ideallerine ulaşmalarına katkı sunacak bir çalışmaya imza atarak, ilçede Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 4 bin 105 öğrenciye ücretsiz 'Deneme Seti' dağıtımının startını verdi.

'Akif' filmi lise öğrencileriyle buluştu

İstiklal Marşının kabulünün 100. yılında Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle çekilen, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan Akif filmi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde çok sayıda lise öğrencisi tarafından izlendi.

Öğrencilere deprem riskine karşı eğitim

Deprem riski yüksek olan İslahiye ve Nurdağı ilçesi başta olmak üzere tüm ilçelerdeki öğrencilere deprem eğitimi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere acil durum çantası hediye etti.

Müdür Kanbay, Mesleki eğitimin önemine dikkat çekti

Malatya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, Meslek Liseleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Lise öğrencisine şeref ödülü

SANKO Okulları öğrencisi Ekin Asyalı, Ankara Nesibe Aydın Okulları tarafından düzenlenen 'NAMUN'21' Konferansı'nda 'Şeref Ödülü' (Honorable Mention Award) kazandı.

Elazığ'da üniversite öğrencilerine yönelik yangın eğitimi ve tatbikatı

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Fırat Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencilerine yönelik yangın eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi.

Bilgi yarışmasında birincilik ödülü GKV'nin

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yıl etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 100.Yılında Antep Savunması konulu bilgi yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencisi İrfan Efe Göçer birinci, Emir Yozgat dördüncü ve Mert Ergün dokuzunculuğu kazanarak başarı ödüllerini Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerine götürdü.

GAÜN Hastanesi'ne 'Prof. Dr. Levent Elbeyli dersliği' açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı'nda, Prof. Dr. Levent Elbeyli adını taşıyan derslik açıldı.

Öğrencilere sınav öncesi kahvaltı ikramı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, sınav haftası nedeniyle sabah okullarına gitmek için durakta trambüs ve minibüs bekleyen öğrencilere kahvaltılık ve çay ikramında bulundu.

Müdür Kanbay: 'Okullarımızda kapalı sınıfımız yok'

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, 'Pandemi ile ilgili Malatya'da süreç bizim kontrolümüzde gidiyor. Şuanda Malatya'da okullarımızda kapalı sınıfımız yok dedi.

Üniversitede yılın personelleri ödüllerini aldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunda 'Yılın Personeli' seçilen akademik ve idari personele, düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Okul başkanları Şahinbey'de toplandı

Gaziantep Valiliği'nin koordinasyonunda oluşturulan Gazi Şehir Okul Meclisleri projesi Şahinbey Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

Sanko okullarının '2022- Yeni Yıl, Yeni Umutlar' filmi yayında

Gaziantep'te 20 yıldan beri faaliyet gösteren SANKO Okulları, pandemi sonrası 2022'yi öğrencilerinin gözlerindeki öğrenme aşkıyla kucaklıyor.

HKÜ'lü basketbolcuların şampiyonluk gururu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) bilim, kültür ve sanat alanlarındaki faaliyetlerinin yanı sıra, elde ettiği sportif başarılarla da dikkatleri üzerine çekiyor. Golf ve voleybol başta olmak üzere, bireysel ve takım sporlarında başarılı sonuçlar elde eden HKÜ'nün erkek basketbol takımı da Hatay'da düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Basketbol 2. Liginde şampiyon olarak, Türkiye Üniversitelerarası Basketbol 1. Ligine yükseldi.

GAÜN'de alkol ve uyuşturucunun zararları anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yüksek Lisans Öğrencilerinden Makbule Şahan tarafından Alkol, Madde ve Tütünün Zararları Semineri verildi. GAÜN Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından Akran Eğitimleri kapsamında düzenlenen seminer, Sağlık Bilimleri Fakültesi merkezi derslikte gerçekleştirildi.

Kariyer Merkezi Danışma Kurulu'nun ilk toplantısı yapıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Kariyer Merkezi'nin 2021-2022 yılı Güz Dönemi Danışma Kurulu ilk toplantısı yapıldı. Toplantı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat başkanlığında, Rektör Danışmanı ve Kariyer Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Yılmaz'ın moderatörlüğünde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

GAÜN'lü genç yönetmenin başarısı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisi Seçkin İldoğan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Son Dem' kısa belgeseli, Sabancı Vakfı Kısa Film Platformu'nun 6'ncısının düzenlediği 'Yeni Dünyada Yeni Meslekler' konulu kısa film yarışasında Market Seçkisine katılmaya hak kazandı.

Meslek edindirme kanunu anlatıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 3308 sayılı mesleki eğitim kanununda yapılan değişiklikle iş verenlere tanınan yeni teşvik ve fırsatlar hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan MTSO Meclis Başkanı Hasan Özkan, 'Mesleki eğitime çok güzel bir bakış ve bununla alakalı çırpınış var' dedi.

Toplam 3456 haber.