Malatya

Malatya Haberleri

Türkiye Aile Meclisinden İstanbul Sözleşmesine tepki

Türkiye Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde yaptığı konuşmada İstanbul Sözleşmesinin aile ve toplum yapısına olan zararlarına dikkat çekti.

Söylemez'den yeni eğitim dönemi öncesi değerlendirmeler

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, 2019-2020 eğitim-öğretim yılından beklentiler ve çözüm önerileri konusunda bir değerlendirme yaptı.

Öğrencilere okul öncesi ücretsiz saç kesim jesti

Şener Eroğlu Akademi Mesleki Eğitim Kursu ve Gençlik Eğitim Derneği öncülüğünde okul öncesi eğitime destek amaçlı 100 çocuğun ücretsiz saç kesimleri gerçekleştirildi.

Sara hastası kadın 3 çocuğuyla sokakta kaldı

Malatya'da yaşayan sara hastası Türkan Yıldırım, ev sahibinin oturduğu evi müteahhide vermesi sonucu 3 çocuğu ve kardeşiyle birlikte evsiz kadı.

MHP heyetinden İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı'ya ziyaret

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı ile beraber İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

Başkan Çınar, gönüllü zabıta ekibiyle denetime çıktı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Zabıta Teşkilatının 193. Kuruluş yıldönümü nedeniyle 'Gönüllü Zabıta' projesinde yer alan miniklerle market denetimine çıktı. Başkan Çınar, 'Evlatlarımızın erken yaşlarda kanun ve kurallar hakkında bilgi sahibi olmak adına ortaya koydukları duyarlı yaklaşımı takdir ediyorum' dedi.

Esenlik 40. şubesini açtı

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Esenlik Marketi 40. şubesini Güngör Caddesinde açtı.

TGF Başkanı Karaca'dan Güder'e ziyaret

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i ziyaret etti. Başkan Güder, 'Geldiğimiz yeri değiştirmek zorundayız. Değiştirirken de güzelleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz' dedi.

Yeşilköy-2 Konutları projesinde anahtar teslimi yapıldı

Yeşilyurt Belediyesinin iştiraklerinden Yeşil Yurt İnşaat'ın yatırımlarından 'Yeşilköy-2 Konutları' projesinde yapımı tamamlanan 56 daire, iki dükkan ve bir adet iş merkezinin anahtarları düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Mercan'dan velilere tavsiyeler

Mercan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özcan Mercan 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Mercan, okulların açılmasına sayılı günler kalırken, çocukların psikolojik olarak bu sürece hazırlanması için velilere büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Küçücük bedeni ile yaşam savaşı veriyor

Malatya'da yaşayan SMA tip-2 hastası Muhammed Salih Habeş'in tedavisi için gerekli olan ilaçları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı için devlet karşılamıyor. Sadece bir dozu yaklaşık 175 bin dolar olan ilaçları alacak gücü bulunmayan aile ise çaresiz bir şekilde yardım bekliyor.

Battalgazi Belediye Meclisi toplandı

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, imar ağırlıklı gündem maddeleri görüşüldü.

Büyükşehir'den üniversiteye hazırlık kursları

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Üniversiteye Hazırlık Kursları açılacak. Kurslara katılmak isteyenlere yönelik olarak 7-8 Eylül 2019 tarihlerinde seçme sınavı düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingi için vatandaşları ücretsiz taşıyacaklar

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi için kentin her yerinden vatandaşları ücretsiz olarak miting alanına taşıyacaklarını açıkladı.

Doğu Kolektöründe 2'nci etaba başlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen önemli altyapı projelerinden Doğu Kolektörü Projesi'nde ikinci etaba geçildi.

Engelsiz Yaşam Merkezinde 1. Etap tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından dev bir proje daha etaplar halinde hayata geçiriliyor.

Yeşilyurt'ta 'Yas-ı Matem' programı

Yeşilyurt Belediyesinin Muharrem ayı nedeniyle düzenlediği 'Yas-ı Matem' programında toplumsal huzur, barış ve dayanışma mesajları verildi. Başkan Çınar, 'Birbirimize karşı hoşgörü ve sevgi içerisinde olursak iri oluruz, diri oluruz. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kast eden, bizi parçalamak isteyenler geçmişte olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır' dedi.

Karaduman, son yolculuğuna uğurlandı

Malatya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman (68) son yolculuğuna uğurlandı.

Malatya'da kadın kuaför sayısını arttıracak proje

Malatya'da kuaför Şener Eroğlu ve Malatya Gençlik Eğitim Derneğinin düzenlediği Malatya Valiliği, Yeşilyurt Belediyesi ve Malatya Park AVM'nin de destek verdiği Meslek Edindirme Kursu başladı. 6 ay sürecek olan kursun sonunda içinde kadınların da bulunduğu birçok kişi meslek sahibi olacak.