Malatya

Malatya Haberleri

Yıpranan kumaşları 60 yıldır örgü tekniği ile dikiyor

Malatya'da yaşayan terzi Sezai Çiçek, yırtılan kumaşları makine kullanmadan iğne iplik ile örgü tekniğini uygulayarak dikiyor.

Battalgazi Belediyespor geleceğin yeteneklerini arıyor

1. Amatör Küme Büyükler Liginde mücadelede eden Battalgazi Belediyespor, 15 Eylül Pazar günü yapacağı alt yapı seçmeleri ile geleceğin yıldızlarını belirleyecek.

Başkan Çınar, 'Kentsel gelişim ve dönüşüm proje' alanını inceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, TOKİ ile yapılan anlaşmadan sonra Yeşiltepe'de devam eden 'Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Proje' alanı ile yapımı tamamlanan örnek daireyi mahalle muhtarıyla birlikte gezdi. Başkan Çınar, 'Kentsel dönüşüm projelerimiz ilçemizin mimari yapısını farklılaştıracak, sosyal yaşam kültürüne renklilik ve canlılık kazandıracaktır. ' dedi.

Öğrenci servislerine sıkı denetim

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte, öğrencilerin daha güvenli bir şekilde okullarına ulaşmalarını sağlamak amacıyla okul servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen denetimlerini yoğunlaştırdı.

Büyükşehir Belediyesinden Muharrem iftarı verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Dede Korkut Sosyal Tesislerinde bir iftar yemeği verildi.

Muhtarlardan Kaymakam Gülenç'e plaket

Yeşilyurt ilçesindeki mahalle muhtarları, Yeşilyurt İlçesi Kaymakam'ı Turgay Gülenç'i ziyaret ederek plaket takdim ettiler.

Malatya'da '09.09.2019' yoğunluğu

Nikah tarihlerinin özel bir gün olmasını isteyen Malatyalı çiftler, '09.09.2019' tarihini seçti. Büyükşehir Belediyesi, bugüne özel 41 çiftin nikahını kıydı.

Başkan Güder, öğrencileri ilk eğitim gününde yalnız bırakmadı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Öğrencilere başarılar dileyen Güder, 'Sizler geleceğimizin teminatısınız' dedi.

Kırkpınar mahallesinde sathi kaplama çalışması tamamladı

Kırkpınar mahallesinde tamamlanan sathi kaplama ve kilit parkı taşı çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Kırkpınar mahallemizin bulunduğu bölgede 8,5 km'lik sathi kaplama çalışmasını tamamlayarak ulaşım ağının kalitesini yükselttik' dedi.

Başkan Güder, çiftlerin özel günlerine ortak oldu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, '09.09.2019' tarihinde evliliğe ilk adımı atan Tuba-Oğuzhan çiftinin nikahı kıyarken, yeni evlenen çiftlere mutluluklar diledi.

Akgül'den ESKKK Başkanı Evren'e ziyaret

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkanı (TESKOMB) Abdulkadir Akgül, ESKKK Başkanı Ali Evren'i ziyaret etti.

Malatya'da ilk kenevir hasadı başladı

Malatya'da izinli olarak yetiştirilen kenevir de ilk hasat gerçekleştirildi.

Şahnahan'daki 60 kilometrelik alt yapı yatırımda sona doğru

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Şahnahan Mahallesinde sürdürülen içme suyu ve kanalizasyon şebeke hatları yenileme çalışmalarında son yaklaşıldı.

Kadın girişimciler, kurdukları kooperatifle siparişlere yetişemiyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bir araya gelen kadın girişimciler, kurdukları kooperatif ile organik salça ve kurutmalık üretimi yapıyor. Kısa süre önce üretime başlayan kadın girişimciler, şu sıralar siparişlere yetişmekte güçlük çekiyor.

CHP'nin Kuruluşunun 96. yıl dönümü Malatya'da kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla Malatya İl Başkanlığı tarafından Atatürk ve İsmet İnönü Anıtlarına çelenk sunuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Hekimhan ilçesini ziyaret etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan ilçesini ziyaret ederek çeşitli istişarelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan nikah şahidi oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski bakanlardan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin oğlu Melih Tüfenkci ile Seray Kayan'ın düğün törenine katıldı.

Güder: Yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz

Yıllardır girilmemiş, hizmet almamış mahalle ve caddelere belediye hizmetlerini taşıyan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve ekibi, Battalgazi'nin birçok sorununu çözmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malatya Büyükşehir Belediyesine ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.